Matchtr̴d: Crystal Palace РManchester United 1-2

Ett trött, sjukt och skadat Manchester United lyckades vinna med 2-1 mot Crystal Palace. Marouane Fellaini blev matchvinnare när han nickade in segermålet efter ett fantastiskt inlägg från Ashley Young. Juan Mata hade gett United ledningen i första halvlek. I andra halvlek kvitterade Puncheon innan Fellaini kunde nicka hem segern.

22.14

Louis van Gaal var stolt efter segern men vägrar ta ut någon Champions League-plats.

Publicerat:
2015-05-09,
22.07

Mer om Shaw

Shaw tog en armbÃ¥ge och hade en blodig näsa, men han Ã¥kte till sjukhus och jag har redan hört att han ska flyga hem med oss, sÃ¥ jag tror inte att det är sÃ¥ allvarligt. Som en försiktighetsÃ¥tgärd bytte vi ut honom,” säger Van Gaal.

Publicerat:
2015-05-09,
21.45

Skaderapport: Shaw till sjukhus, Rooney lårkaka, Smalling kramp

Redan inför dagens match meddelade Louis van Gaal att Angel Di Maria var skadad och att Robin van Persie sjuk. Di Maria blev skadad på träning i onsdags, men Van Gaal berättade inget mer.

Under matchen tvingades Van Gaal byta ut Wayne Rooney, Luke Shaw och Chris Smalling. Prognosen är dock förhållandevis bra.

• Rooney drabbades av lÃ¥rkaka men Van Gaal säger att anfallaren ska vara redo för spel mot Arsenal.
  • Shaw gick ut med en huvudskada och fördes till sjukhus. ”Jag tror inte att det ska vara väldigt allvarligt,” kommenterade Van Gaal.
  • Smalling gick ut med kramp och det räknar vi väl inte ens som en skada.
Publicerat:
2015-05-09,
20.39

Fellaini sänkte Palace

Marouane Fellaini blev stor hjälte när ett trött, skadat och sjukt Manchester United vann med 2-1 mot Crystal Palace. Det var inte vackert, inte välspelat, inte rättvist. Men det var tre poäng och det är det som räknas.

Juan Mata gav United ledningen på straff mitt i första halvlek sedan domaren tyckte att en Palacespelare stoppade Ashley Youngs inlägg med armen. Undertecknad tycker att straffen kändes väldigt billig. Uniteds ledning stod sig halvleken ut.

I andra halvlek låg Palace på för en kvittering. De satsade dock mer på att träffa armar och ramla på utsträckta ben i straffområdet än att skjuta bollen i mål, något som definitivt underlättade uppgiften för United.

Så fick Palace en frispark. Daley Blind skyddade ansiktet och såg därför inte bollen, som han annars enkelt hade kunnat nicka bort, och styrde den in förbi David de Gea, som borde ha räddat.

De Gea revanscherade sig dock några minuter senare då han stod för en fantomräddning.

Sista kvarten hittade United lite spel på offensiv planhalva och med tolv minuter kvar att spela kom Young, Uniteds bästa spelare för dagen, runt på kanten och måttade ett fantastiskt inlägg mot bortre delen av straffområdet. Där dök Fellaini upp och nickade in segermålet.

Palace fick en bra kvitteringschans men De Gea stod för en fin benparad.

United har därmed ett ordentligt grepp om fjärdeplatsen, som kan säkras redan imorgon.

United tvingades under matchen byta ut Luke Shaw, Wayne Rooney och Chris Smalling på grund av skador. Tidigare i veckan blev Angel di Maria skadad medan Robin van Persie är sjuk. Vidare återfinns Michael Carrick, Rafael da Silva och Marcos Rojo på skadelistan.