Oavgjort för U21 mot Salford

Uniteds U21-lag startade försäsongen med att spela 3-3 borta mot Salford City. United ledde 3-0 men tappade alltså till 3-3. Målen gjordes av Ashley Fletcher på straff, James Weir och Josh Harrop.

United reste den korta sträckan till Salford för att möta laget som ägs av Ryan Giggs, Paul Scholes, bröderna Neville och Nicky Butt. Salford är nykomlingar i Northern Premier League, vilket är den sjunde högsta serien i England.

United inledde matchen på bästa sätt när man tog ledningen redan efter åtta minuter genom Ashley Fletcher på straff, efter att han själv blivit fälld. James Weir ökade på till 2-0 från nära håll just före halvtid.

Tidigt i den andra halvleken ökade United på till 3-0 genom Josh Harrop. Men matchen var inte över och bara minuter senare reducerade Salford genom den före detta Unitedspelaren Danny Webber. Med 20 minuter kvar kom en andra reducering och när två minuter återstod av matchen kvitterade också Salford.

Någon vidare match verkar inte United ha gjort. Att tappa en 3-0 ledning är aldrig godkänt, oavsett om det rör sig om en träningsmatch eller inte. Särskilt inte när motståndet är relativt svagt.

Salford City – Manchester United 3-3 (0-2)

Uniteds mål: Fletcher (8 str), Weir (37), Harrop (50)
United: J.Pereira, Varela, Love, Borthwick-Jackson, El-Fitouri, Pearson, Rothwell (Reid 72), Fosu-Mensah, Fletcher, Harrop (Redmond 60), Weir