U19: PSV – United 0-3

United fick en kanonstart under Nicky Butt i UEFA Youth League när man besegrade PSV Eindhoven med klara 3-0 på bortaplan. Callum Gribbin inledde målskyttet innan Marcus Rashford gånger två nätade för United.

United kom till spel utan ett av sina starkaste kort i skadade mittbacken Axel Tuanzebe men det förhindrade inte United från att spela ett bra och tight försvarsspel mot ett skickligt PSV. Det var ändå United som tog ledningen när Callum Gribbin gjorde som han brukar göra: mål på frispark. Då hade det gått 28 minuter av matchen. PSV spelade bra och kom fram i bra lägen men Dean Henderson var tät.

Direkt i den andra halvleken utökade United till 2-0 efter att Fosu-Mensah gått omkull i straffområdet, Marcus Rashford var som vanligt säker från straffpunkten. PSV gav inte upp och Unitedförsvaret fick verkligen jobba för att hålla nollan intakt, RoShaun Williams räddade på mållinjen för United och Dean Henderson imponerade i målet. Istället stack United upp i en kontring och på Reids precisa inlägg sätter Rashford in 3-0 för United och matchen är definitivt avgjord med 20 minuter kvar.

En utmärkt start för United i turneringen. När man deltog senast gick det inte alls bra och United hade stora problem med disciplinen då bedömningen i Europaspel jämfört med i ungdomsserierna i England skiljer sig avsevärt. Som två helt olika sporter. Nu var man disciplinerade och spelade mer taktiskt. PSV var istället det lag som drog på sig ett rött kort.

PSV Eindhoven – Manchester United 0-3 (0-1)

Uniteds mål: Gribbin (28), Rashford (47 str, 67)
United: Henderson – Reid, Warren, Williams, Borthwick-Jackson – Fosu-Mensah (Diedrick-Roberts 79), Redmond – Whelan (Scott 65), Gribbin, Doughty (Kenyon 76) – Rashford