Inf̦r: Manchester United РWolfsburg

Efter förlust i Eindhoven i första gruppspelsmatchen är det imorgonkväll dags för Wolfsburg på Old Trafford. Allt annat än en seger för United skulle försvåra chanserna till avancemang.

Efter tre raka segrar mot Southampton, Ipswich och Sunderland är nu dags för ett riktigt test mot Wolfsburg. Inledande gruppspelsmatchen mot PSV slutade som bekant med förlust och en hemsk skada för Luke Shaw. United skapade tillräckligt med chanser för att besegra sitt motstånd men kunde ej avsluta vilket skulle visa sig ödesdigert då PSV tog vara på misstag i backlinjen och vände matchen till seger.

Bastian Schweinsteiger bytte av Carrick senast efter sjuttio minuters spel och lär troligtvis starta imorgonkväll. Tyskens erfarenhet och imponerande insatser på sistone är viktigt att ha i en match som denna. Bredvid honom får vi säkerligen se Morgan Schneiderlin, alternativt Ander Herrera som kamperade ihop med Bastian i matchen mot PSV. Dock nämnde LVG under dagens presskonferens att Herrera hade en mindre skada som skulle kunna göra att han ej medverkar i morgondagens match. Detsamma gäller Antonio Valencia som också återstår att se om skadan håller honom borta från spel. Vem som isåfall tar hand om högerbackspositionen är i nuläget oklart.

Möjlig startelva: DDG; Valencia, Smalling, Blind, Darmian; Schweinsteiger, Schneiderlin; Mata, Rooney, Memphis; Martial.

Wolfsburg

Efter sju spelade matcher i Bundesliga ligger laget på en fjärdeplats med tolv inspelade poäng. Många är vi säkert som minns deras match mot Bayern München då Robert Lewandowski byttes in i andra halvleken och gjorde smått otroliga fem mål på nio minuter.

Under sommarens transferfönster lämnade bland annat Kevin De Bruyne och Ivan Perisic klubben för Manchester City respektive Inter. Tunga förluster, men som har ersatts väl genom Julian Draxler och Max Kruse. Även Dante från Bayern München kom in som förstärkning till backlinjen.

Dieter Hecking tenderar att använda sig av en 4-1-4-1-uppställning med Guilavogui defensivt på mittfältet och Bas Dost ensam på topp.

Möjlig startelva: Benaglio; Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez; Caligiuri, Guilavogui, Draxler, Kruse, Schürrle; Dost.

Historik

När lagen möttes under säsongen 2009/2010 på Volkswagen Arena gjorde Michael Owen ett hat-trick i Uniteds 3-1 seger. En imponerande vinst i ett skede av säsongen då United var skadedrabbat vilket gjorde att bland annat Owen och Obertan fanns med i startelvan, där den första av de två gjorde ett rejält avtryck i matchen.

Matchinformation

Wolfsburg
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel, 2:6
Tid: Onsdagen den 30 september 2015, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Viktor Kassai (assisterande: Ring, Toth; målområde: Bognar, Farkas; fjärde: Berettyan) [Ungern]
Teve: Viasat Sport/Viaplay

Skador: Shaw (benbrott, våren 2016)
Tveksamma: McNair (skadad), Rojo (hamstring)