United – West Ham 0-0: Noll – noll…

Ännu en 0-0 match tillsammans med Louis van Gaal och Manchester United. Chanser fanns att göra mål men faktumet är att United har förtvivlat svårt att göra just mål.

Louis van Gaal hade ett par val att göra inför eftermiddagens match mot West Ham. Uppställning och mannskap? Det blev tre förändringar jämfört med uppställningen mot Leicester. Vem skulle spela tillsammans med Smalling i mittförsvaret? Daley Blind. Vem skulle ta vänsterbackspositionen? Matteo Darmian. Vilka tog hand om mittfältet? Bastian och Morgan. Framåt fick Mata, Fellaini och åter friskförklarad Lingard chansen bakom Martial på topp. Glömt någon? De Gea i mål så klart och Paddy McNair till höger (!) i backlinjen.

Matchen

Inledningsvis höll matchen ett högt tempo där United lyckades komma fram snabbt pÃ¥ vänsterkanten, via Lingard, och överlappning till Darmian som dessvärre ofta gjorde det han även gör frÃ¥n högerkanten – skickar in för höga eller dÃ¥liga inlägg. Ett av dessa försök nÃ¥dde, till trots, Fellainis hjässa i straffomrÃ¥det och matchens första farlighet framÃ¥t var ett faktum. Denna gÃ¥ng kom chansen frÃ¥n högerkanten och McNairs högerfot, Paddy som inte startat till höger sedan Swansea i februari dÃ¥ han blev utbytt i paus.

David De Gea fick som så ofta annars visa upp vad han går för när Moses frispelades men spanjoren stod emot och räddade med en fotparad. Uniteds offensiv innebar möjligheter för eventuella kontringar för West Ham. Saknaden av Payet och Lanzini märktes dock i dessa lägen.

Bästa chanserna hittills skapades efter dryga 20 minuter när Lingard tog sig fram på sin kant och skickade in ett mästerligt inlägg till en skarvnickande Fellaini till Martial som sånär fann nätet med sitt skott. Minuten efter orsakade ett hårt inlägg från Cresswell oreda i straffområdet och Smalling lyckades med konststycket att pricka stolpen men inget mål. Kort därefter borde West Ham tagit ledningen, denna gång via Reid som nickade klockrent i De Geas högra stolpe. En, faktiskt, underhållande inledande halvtimme av matchen.

Marouane Fellaini var mycket och ofta involverad, med ovanligt hög precision. Dock borde han troligtvis blivit utvisad efter en ful stämpling men klarade sig helt utan åtgärd från domaren denna gång. Otyget tycktes helt medvetet från belgaren. Precis innan pausen tvingades Morgan Schneiderlin utgå med skada och Michael Carrick tog hans plats på mitten bredvid Schweinsteiger.

Efter pausen fick vi också se ett byte, denna gång McNair ut och Guillermo Varela in som högerback. Men det dröjde fram till dryga timmen spelad innan vi fick se United skapa något för att spräcka nollan. Martial väggspelade fint med Lingard och spelade Fellaini som dessvärre inte kunde förmå sig att nå nätmaskorna. Tredje och sista bytet innebar tjugo minuter för Memphis att försöka ändra någonting, då Schweinsteiger byttes av. Nederländaren skapade också ett väldigt bra läge efter ha tråcklat sig fram för vänsterkanten och passade Martial som här missade Uniteds bästa chans. Ett par andra halvchanser skapades innan Clattenburg blåste i sin pipa men ändå på tok för dåligt att inte kunna göra mer av alla chanser som skapades. Man börjar tröttna på dessa matchbilder och resultat.