U18: Man Utd – Middlesbrough 1-2

United tappade en 1-0 ledning till förlust 1-2 hemma mot Middlesbrough. Det innebär att U18 förlorade sin åttonde raka match i ligaspelet. Indy Boonen gjorde Uniteds enda mål i matchen.

United ställde upp med ett väldigt ungt lag med flera debutanter i laget, förmodligen med en tanke på lagets FA Youth Cup-möte med Queens Park Rangers på tisdag. United började dock bra och ägde matchen i medvinden. Efter bara 14 minuters spel lobbpassade Angel Gomes läckert fram Indy Boonen som slog till direkt på volley, otagbart för målvakten.

United fortsatte att spela bra. Debutanten George Tanner var aktiv framåt och oroade hela tiden Middlesbroughförsvaret men 1-0 stod sig till halvtid.

I den andra halvleken kunde Middlesbrough, i medvinden, ta över matchen. United såg ängsliga ut och tappade ständigt bollen i uppbyggnadsfasen. Just vid ett bolltapp kom också kvitteringen efter en timmes spel och Middlesbroughanfallaren kunde vänta in bollen, ta emot den och enkelt placera in kvitteringen på ett inspel från kanten. Middlesbrough dominerade kraftigt och bara några minuter senare tog man också ledningen när man enkelt spelade sig igenom Unitedförsvaret och till slut kunde Tavernier sätta bollen i det öppna målet.

United hade svårt att komma tillbaka efter det och fick se sig besegrade för åttonde matchen i följd i ligaspelet. Nu var det mer eller mindre ett lag fullt av U16-spelare men det är förstås oroväckande att laget förlorat åtta raka matcher. Trots det fanns det fullt av positiva saker att ta med sig. 15-årige Angel Gomes stod för en läcker assist och trots att han föll bort i den andra halvleken så var han framträdande i den första, likt målskyttet Boonen och debutanten Tanner som var väldigt aktiv och företagsam. Mittfältaren Thomas Sang var dock Uniteds genomgående bästa spelare under matchen.

Manchester United – Middlesbrough 1-2 (1-0)

Uniteds mål: Boonen (14)
United: Moutha-Sebtaoui; Makela, J.Dunne, Barrett, Kenyon; Thompson, Sang; Tanner, Gomes, Boonen; Diedrick-Roberts