Van Gaal: Första halvlek var bättre

Louis van Gaal kunde äntligen inkassera en seger då Manchester United igår vann med 2-1 mot Swansea.

• Matchanalys: ”Vi började det nya Ã¥ret väldigt bra. Jag tycker att vi spelade väldigt riskabelt, väldigt offensivt, med tre försvarare. Men vi ville vinna och gjorde tvÃ¥ mÃ¥l fantastiska mÃ¥l idag, det är skillnaden.
  • Första halvlek bättre: ”Jag tycker att första halvlek var bättre än den andra halvleken. Skillnaden är att vi gjorde mÃ¥len och alla säger att andra halvlek är bättre. […] VÃ¥r prestation i första halvlek var bättre och vi gav inte bort nÃ¥gra chanser i första halvlek.
  • Om mÃ¥len: ”Martial hade ett mÃ¥l och en assist. […] Inlägget frÃ¥n Ashley Young var bra. Waynes mÃ¥l med sin vänsterfot bakom den andra foten var fantastiskt.
  • Karaktär efter kvitteringen: ”[Laget] hade tillräckligt mycket mod för att fortsätta, det har ni sett. Vi skapade chanser och gjorde segermÃ¥let.
  • Jones och Young skadade: ”Jones är skadad, mer eller mindre samma skada som innan. Young har spelat mÃ¥nga matcher i rad, sÃ¥ han var lite stel och var tvungen att bli utbytt. Det var inte frivilligt. Jag bytte dem för att jag behövde förändra.
  • Bytte för att slösa tid: ”Med Herrera var det för att jag ville slösa tid, som Swansea gjorde hela matchen.

Citat: Manutd.com