Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag!

There’s a tavern in your town,
And we’re gonna burn it down,
We’re gonna hang Dalglish,
From the highest fucking tree,
So all you Scouse bastards can see.

Himmel eller helvete (eller möjligen något däremellan ifall det skulle bli ett meningslöst oavgjort resultat). Idag är det Anfield som får äran att besökas av Manchester United. Det är egentligen rätt ovärdigt, Anfield borde aldrig äras med ett besök från United.

Tiderna är annorlunda nu. Liverpool är nia i tabellen, United är sexa. Inget av lagen är topp fyra. Senast lagen möttes utan att åtminstone ett av lagen låg topp fyra var i september 2004, då säsongen var fem matcher gammal. United vann med 2-1, Mikael Silvestre gjorde två mål.

Dessförinnan? Då, i april 1981, gjorde Gordon McQueen matchens enda mål när United vann på Anfield. United fick två poäng för segern.

Manchester United är inte utan goda minnen på Anfield. Ett av de bästa minnena är från april 1997. United ledde ligan, Liverpool var två poäng bakom. Gary Pallister var hjälten den dagen.

När United åkte till Anfield i december 2002 låg man fem poäng efter Liverpool och nio efter Arsenal. Diego Forlan och Jerzy Dudek var hjältarna den dagen.

Den kanske bästa dagen pÃ¥ Anfield var dÃ¥ John O’Shea uppfyllde Gary Nevilles dröm.

Senast på Anfield blev Juan Mata hjälte.

Senast United mötte Liverpool handlade det om Anthony Martial.

Louis van Gaal har inte haft många rätt som Manchester United-manager. Men han har alltid haft rätt mot Liverpool. Men då har han mött Brendan Rodgers. Går det lika bra mot Jurgen Klopp?

Vinn! se för fan bara till att vinna!