U18: Man Utd – Stoke 2-0

Efter tolv raka förluster bröts äntligen den dystra sviten när Uniteds U18-lag besegrade Stoke på hemmaplan med 2-0. Målskyttar var Callum Gribbin och Marcus Rashford.

Med Paul McGuinness borta tog Tommy Martin tillfälligt hand om laget och det visade sig bli ett lyckorecept. Även om Stoke inledde piggt kunde Callum Gribbin ge United ledningen efter 27 minuter när han bröt in från kanten och avlossade ett skott som smet in bakom Stokemålvakten.

Bara minuter senare utökade United sin ledning när Marcus Rashford avslutade behärskat på passning från Callum Whelan.

United backade hem och försvarade sin ledning i den andra halvleken. Oliver Byrne, målvakt i United, fick jobba hårt men i slutändan blev det en finfin 2-0 seger över Stoke. Segern innebär att United går om just Stoke i tabellen och lämnar över jumboplatsen.

Viktigt för United att det var just Gribbin och Rashford som klev fram, lagets två bästa spelare måste vara på topp om laget ska fortsätta plocka poäng. Det lär behövas då laget ställs mot serieledande Manchester city redan på onsdag.

Manchester United – Stoke City 2-0 (2-0)

Uniteds mål: Gribbin (27), Rashford (33)
United: Byrne; Reid, Warren, Dunne (c), Spratt; Whelan, Kehinde, McIntosh-Buffonge (Makela 70), Gribbin; Rashford (Tanner 67), Dearnley (Diedrick-Roberts 80)