U21: Middlesbrough – Man Utd 1-2

Uniteds U21-lag vände underläge 0-1 till seger 2-1 borta mot Middlesbrough. Andreas Pereira kvitterade på straff och i samma veva åkte Middlesbrough på en målchansutvisning. Segermålet kom sedan via ett självmål från en försvarare.

United ställde upp med det mer eller mindre starkaste lag man har tillgängligt. Lite överraskande med tanke på de skador som a-laget har, och fler skulle det bli när Donald Love haltade ut efter 28 minuter. Den eviga reserven El Fitouri ersatte. Innan det hade United inlett på bästa möjliga sätt när Joe Rothwell satte 1-0, men den assisterande domaren vinkade för offside. Ett horribelt dåligt beslut av den assisterande.

Direkt i den andra halvleken byttes även vänsterbacken Joe Riley ut, men det var ett planerat byte. Kvarten senare kom Middlesbrough igenom just på Uniteds vänsterkant och inspelet räddades av Joel Pereira men returen gick rakt ut till en Middlesbroughspelare som enkelt satte ledningsmålet för hemmalaget.

Med 20 minuter kvar spelade Regan Poole fram James Weir med ett fint instick och fri med målvakten blev han dragen i axeln och föll, domaren pekade på straffpunkten och visade ut Middlesbroughförsvararen. Andreas Pereira lurade ner målvakten och rullade enkelt in kvitteringen.

Tio minuter senare drev Rothwell förbi Middlesbroughmittfältet och spelade en perfekt boll ut till James Weir vars inspel tog på målvakten och studsade via en försvarare in i mål.

United spelade sedan ganska kontrollerat av matchen och kunde inkassera ännu en trepoängare. Eftersom Sunderland överraskande förlorade mot Leicester innebär det att United är två poäng före Sunderland och med en match mindre spelad också.

Middlesbrough – Manchester United 1-2 (0-0)

Uniteds mål: A.Pereira (71 str), McGinley (självmål 82)
United: J.Pereira; Love (El Fitouri 28), Williams, McNair, Riley (Warren 46); Poole, Redmond; Rothwell, A.Pereira, Weir; Januzaj (McTominay 60)