U18: United – Brighton 1-2

Manchester Uniteds juniorer förlorade i fredags kväll med 2-1 hemma mot Brighton & Hove Albion i U18-ligan. Det var juniorernas första förlust under tillfällige tränaren Tommy Martin.

Charlie Scott kvitterade för United mitt i andra halvlek och då trodde nog de flesta på en hemmaseger. Brighton återtog dock ledningen bara en minut senare, genom Mandroui.

Förlusten speglade kanske inte matchbilden helt och hållet. United hade det mesta av spelet och de flesta chanserna. Gästerna försvarade sig dock förtjänstfullt och United åkte på sin första förlust sedan januari (tre segrar, två oavgjorda).

Mest notabelt var kanske att nyförvärvet Matthew Olosunde debuterade för United. Olosunde skrev på i januari men det är först nu han har fått sitt speltillstånd. Olosunde kommer från New Jersey i USA och fyllde nyligen 18 år. Han spelade senast för New York Red Bulls. Olosunde är försvarare och spelade vänsterback i Uniteddebuten. Återstår att se om han kan konkurrera om en U21-plats redan den här säsongen. Nästa säsong kommer han hur som helst vara för gammal för U18, så det får förmodas att han anses kunna konkurrera i U21. Annars skulle det vara en mycket märklig värvning.

Skolpojkarna Angel Gomes och Aidan Barlow fick ytterligare ytterligare speltid, med inhopp i mitten av andra halvlek. Högerbacken Tyler Reid var förmodligen Uniteds bästa spelare.

I relaterade nyheter noterar vi, via Sunday People, att Uniteds förre juniortränare Paul McGuinness nu arbetar med Englands U18-landslag. McGuinness ska assistera förbundskaptenen Neil Dewsnip och vi önskar honom förstås lycka till.

Brighton toppar nu Uniteds grupp medan United befinner sig precis i mitten. United borde dock ha goda möjligheter att klättra i tabellen. De skulle åtminstone rädda lite heder under avslutningen på vad som har varit en bedrövlig säsong. United har fyra matcher kvar att spela och tre av dem är mot lag som ännu är utan seger i slutfasen av U18-ligan.

Manchester United – Brighton & Hove Albion 1-2 (0-1)

Uniteds mål: Scott (70)
United: Byrne; Reid, Warren, Scott, Olosunde; Kehinde, Whelan (Barlow 69); Boonen (Gomes 64), Gribbin, Buffonge; Dearnley

Källa: Manutd.com