U21: Liverpool – United 1-1

Manchester Uniteds U21-lag fick i fredags kväll överraskande nöja sig med en poäng borta mot Liverpool. Matchen slutade 1-1, lagkaptenen James Weir gjorde Uniteds kvitteringsmål.

United ställde upp med ett starkt lag, med massor av a-lagserfarenhet. Målvakten Joel Castro Pereira satt nyligen på bänken, högerbacken Antonio Valencia gjorde comeback efter lång skadefrånvaro, Paddy McNair är ofta med i a-lagstruppen och hans mittbackspartner Ro-Shaun Williams är med i a-lagstruppen inför dagens match mot West Ham. Joe Riley debuterade nyligen i a-laget, liksom Donald Love och James Weir. Andreas Pereira och Adnan Januzaj har förstås också gott om a-lagserfarenhet. Dessutom klev Timothy Fosu-Mensah in för Valencia efter paus och Regan Poole fick ett kort inhopp. På bänken satt Dean Henderson och Joe Rothwell som båda har varit med i a-lagstruppen.

Viktigt med speltid för Valencia givetvis. Att han klev ut efter första halvlek var planerat på förhand.

Med en så stark uppställning kunde man förvänta sig att United skulle vinna mot Liverpool, som är på den undre halvan i tabellen. Det ska dock sägas att Liverpool också hade ett starkt lag, med spelare som Martin Skrtel, Steven Caulker och Jordon Ibe i startelvan.

Det ska också sägas att United hade en obalanserad laguppställning. Love spelade på mittfältet och fick där sällskap av Sadiq El Fitouri och Scott McTominay. Det var också på mittfältet United hade problem.

United hade de bästa chanserna i första halvlek, med tvÃ¥ bollar i trävirket första kvarten – först frÃ¥n en Liverpoolförsvarare och sedan efter skott av Januzaj. Annars var det ont om mÃ¥lchanser och Liverpool kom in i matchen efter hand.

Det var mållöst i halvtid men andra halvlek var inte gammal när Liverpool tog ledningen. Jerome Sinclair, ännu en spelare med a-lagserfarenhet, blev frispelad och placerade bollen förbi Joel Pereira.

McNair, en av många varnade spelare i matchen, var nära att kvittera med ett skott från egen planhalva. Januzaj spelade på topp och hotade ständigt men svek framför målet.

Uniteds kvittering kom efter 73 minuter. Riley överlappade på vänsterkanten och slog ett hårt inlägg som missade alla spelare framför mål. Istället nådde bollen El Fitouri i bortre delen av straffområdet och han serverade Weir öppet mål på första tillslaget.

Weir hade sedan den bästa chansen att avgöra matchen men Ward i Liverpools mål kunde rädda. I slutskedet var känslan att Uniteds tränare Warren Joyce var nöjd med en poäng då han gjorde två sena byten.

Intressant att notera hur United hanterar spelarna. Fosu-Mensah började på bänken och kom sedan in som ytterback. Det hade känts mer naturligt att spela holländaren på mittfältet och flytta ner Love i backlinjen. Regan Poole, som nyligen gjorde a-lagsdebut, fick nöja sig med ett kort inhopp. Också överraskande att det blir Williams som får chansen i a-laget idag, allra helst som han spelade hela matchen medan Fosu-Mensah bara gjorde en halvlek.

Poängen gav United en tillfällig serieledning men Sunderland återtog serieledningen via oavgjort mot Manchester city igår. United får dock ses som storfavoriter att vinna ligan, Sunderland är bara en poäng före (med sämre målskillnad) och United har två matcher till godo. Bakom finns det ingen som hotar, trean Manchester city är tio poäng bakom United och Chelsea (med två matcher till godo på United), är tretton poäng efter United.

Liverpool – Manchester United 1-1 (0-0)

Uniteds mål: Weir (73)
United: J Pereira; Valencia (Fosu-Mensah 46), McNair, Williams, Riley; El Fitouri, Love, McTominay, Weir; A Pereira (Poole 90), Januzaj (Redmond 89)

Källa: Manutd.com