United – Palace 2-0: United tog en stabil och nödvändig trepoängare mot Palace.

Matchen skulle vinnas och så blev det efter 2-0 mot Crystal Palace. Tre poäng och fortsatt häng i jakten på topp fyra.

Båda tränarna gjorde ändringar i sina lag inför kvällens match, säkerligen med tankar mot helgens semifinaler i FA-cupen. I United var det Fellaini, Memphis och Rojo som saknades jämfört med matchen senast mot Aston Villa. Alan Pardew gjorde hela sju stycken förändringar jämfört med oavgjorda resultatet mot Arsenal.

Louis van Gaal valde att placera Darmian till vänster i backlinjen, ett mittfält med Schneiderlin bakom Lingard, Mata, Rooney och Martial samt Rashford längst fram med uppgift att ta sig an Crystal Palace sargade backlinje.

Matchen

Det hann inte gå många minuter av matchen innan Julian Speroni fick hämta bollen i nätmaskorna bakom sig. Matteo Darmian tog sig fram på sin vänsterkant och skickade in ett inlägg som i vanlig ordning ej nådde en medspelare men väl Delaney som träffade fel, ordentligt, och 1-0 ett faktum. Målet efterföljdes av en press från hemmalaget som tycktes intresserade och anfallsglada. Något vi inte är alltför vana vid att se. Än mindre på hemmaplan. I första halvleken!

Inför ett ovanligt tomt Old Trafford fortsatte United anfalla, men utan att orsaka alltför mycket problem för Speroni. Lingard och Martial avlossade, men utan tillräcklig finess. Det spelades dock i ett högre tempo än vad vi blivit vana vid att se och faktumet att där endast fanns en defensiv mittfältare, Schneiderlin, var en positiv överraskning.

Efter halvtimmen spelad var det ytterst nära ett andra mål för hemmalaget efter bra aktion av Martial från vänster som med sitt inspel prickade en motståndare som var nära att göra kvällens andra självmål. Martial fick fler chanser att överlista Speroni men lyckades ej innan halvtidsvilan. Han kombinerade väl ihop med Rashford och Mata i den första halvleken.

Marcus Rashford var, återigen, den som imponerade mest med sin kvickhet, teknik och totala orädsla inför vad han tycks ställas inför. Han och Martial är någonting att verkligen se fram emot inför kommande säsong. Med en annan tränare som kanske dessutom kan få igång Memphis, är det en trio som skulle kunna orsaka mycket problem för de flesta backlinjer i ligan.

Inga förändringar gjordes i något av lagen under pausen och matchbilden var sig lik i inledningen av andra halvleken. Tio minuter in kom matchens andra mål efter hörna från Matteo Darmian som fint pangade in bollen på volley in via stolpen. Tredje målet borde ha kommit minuter senare efter att både Lingard och Rashford träffat Speroni istället för nätet bakom honom. Rashford blev efter det utbytt mot Memphis, i sextiotredje minuten, och lite välbehövlig vila för ynglingen som med all säkerhet startar matchen på lördagkväll. Jesse Lingard fick även han se sista tjugo från läktaren då han byttes av och Ander Herrera kom in. Även kapten Rooney, som möttes av stående ovationer (!), fick vila sista minuterna istället för Fellaini.

United spelade sedan av matchen mot ett Palace som egentligen aldrig såg ut att vilja stå för något vidare motstånd. I ligan väntar härnäst Leicester (H), Norwich (B), West Ham (B) och Bournemouth (B).
Nu fullt fokus mot semifinalen på lördag!