U21: Soton – Man Utd 2-1

De redan klara mästarna Manchester United åkte på sin blott fjärde förlust den här säsongen när Southampton på bortaplan blev för svåra. Resultatet skrevs till 2-1 efter att Willock snyggat till siffrorna med tio minuter kvar.

United, med åtta försvarare och två centrala mittfältare i startelvan, fick en väntat tuff match borta mot Southampton. United tvingade dock fram några bra räddningar från Gazzinga i Southamptonmålet och även Uniteds målvakt Sam Johnstone fick jobba för att hålla nollan men den första halvleken slutade mållös.

Hemmalaget tog sedan ledningen tidigt i den andra halvleken genom Sam Gallagher som har en del rutin från a-lagsspel. Southampton ökade på sin ledning efter en frispark som Johnstone boxade in via McNairs huvud. Ett dåligt ingripande från den annars duktige målvakten. United gjorde en del offensiva byten och fick också utdelning, när Willock var alert efter ett stort misstag från hemmalagets målvakt. Gazzinga skulle dock få revansch och man kan säga att han räddade sitt lag med ett flertal bra räddningar, i synnerhet i slutet när McNair är på väg att nicka in kvitteringen men Gazzinga kan med mycket möda rädda nicken.

United har en match kvar den här säsongen, borta mot Chelsea på Stamford Bridge. Låt oss hoppas på en lite offensivare uppställning den gången.

Southampton- Manchester United 2-1 (0-0)

Uniteds mål: Willock (79)
United: Johnstone; Tuanzebe, Williams, Jones (Mitchell 76), Borthwick-Jackson; McNair, Redmond, Poole (Willock 69); Varela (Harrop 69), McTominay, Riley