Reserverna: Salford City – Man Utd 1-5

Uniteds reserver vann även säsongens andra träningsmatch när man körde över Salford City med 5-1. Josh Harrop gjorde två snygga mål när hemmalaget gick på knäna. Övriga mål gjordes av Wilson, Kehinde och Mitchell.

United inledde matchen strålande, inför bland annat Paul Scholes, Gary Neville, Ryan Giggs och Paul Scholes på läktaren, och efter bare tre minuter tog man ledningen när James Wilson ryckte sig loss i djupled och med ett diagonalt skott satte han den lågt vid stolpen efter att Willock spelat fram bollen.

Hemmalaget kvitterade dock efter cirka 20 minuters spel via en straffspark när Henderson fällde en Salford-spelare. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Var den första halvleken jämn var det en helt annan historia i den andra halvleken där United tog kommandot. Josh Harrop byttes in efter en timme och han behövde bara fyra minuter på sig innan han placerade in ledningsmålet i ena krysset med ett skott utanför straffområdet. Det var även Harrop som gjorde 3-1 målet och det var snyggt även det, först lurade han siste försvararen innan han lobbade in bollen i mål när målvakten satt på rumpan. Det var ett tröttkört Salford och Kehinde ökade på till 4-1 innan inhopparen Mitchell satte punkt med sitt 5-1 mål, noterbart var att målvakten Henderson assisterade på en inspark där Mitchell sedan höll ifrån försvararna och petade in bollen i mål.

En stark start på säsongen återigen för Uniteds reserver som i motsvarande möte förra säsongen spelade 3-3. Extra kul att se Mitchell få göra mål igen, en spelare som har stor potential att få ut om han får vara skadefri. Josh Harrop är förstås en mycket sevärd spelare också som verkligen satte avtryck i den här matchen. Han behöver fler poäng för att ta nästa steg.

Salford City – Manchester United 1-5 (1-1)

Uniteds mål: Wilson (3), Harrop (64, 77), Kehinde (80), Mitchell (83)
United: Henderson; Riley (Olosunde 82), Love, Poole, Blackett; El Fitouri, Willock (Harrop 60), Weir (Mitchell 82); McTominay (Redmond 46); Wilson (Kehinde 75)