Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Hattrick av Rashford; Fellaini tillbaka i spel

När Marcus Rashford debuterar gör han mål. Det vet vi sedan gammalt. På tisdagskvällen gjorde han debut i det engelska U21-landslaget. I hemmamatchen mot Norge slog han till med ett magnifikt hattrick och det var uppenbart att han är alldeles för bra för U21-landslaget.

Till slut vann England med 6-1 men det är ett resultat som inte på något sätt speglar matchbilden. Hade Rashford istället spelat för Norge kunde siffrorna mycket väl ha varit de omvända. Fram tills Rashford öppnade målskyttet efter en halvtimme var Norge det klart bättre laget.

Rashfords andra mål betydde 4-0, det målet påminner väldigt mycket om målet han sköt mot West Ham i FA-cupen i våras.

Sedan satte han 5-1 på straff. Efter matchen säger anfallaren att han tycker bäst om straffmålet.

Frågan nu är om José Mourinho kan hålla Rashford på bänken mot Manchester city.

England kommer med största sannolikhet att ta sig till U21-EM. Frågan är om Rashford får följa med … det skulle nästan vara fusk om han gjorde det.

Fellaini tillbaka i spel

Efter matchen mot Hull antydde Mourinho att Marouane Fellaini skulle bli borta länge med en ryggskada. Icke så. Igår gjorde Fellaini comeback när Belgien inledde VM-kvalet med en 3-0-seger i Cypern.

Fellaini spelade sittande mittfältare. Han drog på sig en hel del frisparkar och blev varnad. Men han kom igenom matchen helskinnad (han blev utbytt efter 84 minuter utan skadetendens) och får antas vara tillgänglig för spel i Manchesterderbyt.

Mållöst för Frankrike

Anthony Martial fick plats i den franska startelvan i bortamatchen mot Vitryssland. Paul Pogba startade också. Frankrike dominerade stort men fick inte hål på Vitrysslands nolla och matchen slutade 0-0.

Pogba spelade hela matchen. Han borde ha gjort mål men sparar på målen till Manchesterderbyt.

Martial blev utbytt efter en knapp timme. Jag tycker ändå att han visade goda tendenser och att han såg bättre ut än tidigare den här säsongen.

Oavgjort för Holland

Domaren räddade en poäng åt Sverige när Holland inledde VM-kvalet med en 1-1-match i Stockholm. Daley Blind spelade hela matchen som vänsterback för Holland.

Förlust för Valencia

Antonio Valencia spelade hela matchen, som högerback, när Ecuador förlorade med 2-1 i Peru. Segermålet kom sent.

Två förluster under det här uppehållet betyder att Ecuador nu är femma (ger playoff) i den jämna gruppen.

Oavgjort för Argentina

Argentina var illa ute borta mot Venezuela, i den 53:e matchminuten gjorde Martínez 2-0 till hemmalaget. Pratto reducerade dock och efter 83 minuter kunde Otamendi kvittera.

Sergio Romero vaktade förstås Argentinas mål.

Marcos Rojo var tillbaka i startelvan, efter ha varit bänkad senast. Han blev utbytt i samband med kvitteringsmålet.

Zlatan vinner Instagram

Pereira till U21-EM

Joel Pereira vaktade återigen det portugisiska målet i kvalet till U21-EM. För andra matchen i rad höll han nollan. Igår blev det 1-0 mot Grekland och det betyder att Portugal är klara för U21-EM.

Poole startade för Wales

Regan Poole gjorde igår sin första match i U21-landslaget. Han spelade hela matchen då Wales spelade 1-1 mot Luxemburg, i en match Luxemburg var mycket nära att vinna. Wales kvitterade först på tilläggstid i andra halvlek.

Ändå kul för Poole att starta i U21-landslaget. Han hade dessutom en bra målchans.

O’Hara på bänken

Kieran O’Hara kallades upp till Irlands U21-landslag. Från avbytarbänken fick målvakten se sitt land förlora med 3-2 i Serbien.

O’Connor kapten för U17-landslaget

Lee O’Connor spelade hela matchen och bar kaptensbindeln när Irlands U17 vann med 2-0 mot Turkiet i en träningsmatch. O’Connor nämns som en av lagets bästa spelare på irländska förbundets hemsida.

Beardsmore tillbaka i United

Russell Beardsmore är tillbaka i Manchester United. Han kommer att ha en tränarroll för Manchester United Foundation. Detta rapporteras på Uniteds hemsida.

FA stöder Van Praag

Det engelska fotbollsförbundet kommer att rösta på holländaren Michael van Praag i valet om ny Uefaordförande.