Avbytare: Caballero, Navas, Clichy, García
Manager: Pep Guardiola
Mikael Österdahl | 15:56 Mourinho: Flera spelare under sin nivå

José Mourinho pratade med Sky Sports efter matchen.

Om matchen:Jag tycker att i första halvlek var de mycket bättre. Vi började dåligt. Vi började med flera spelare under sin nivå. Laget betalade för det. I första halvlek kontrollerade de. Vi gjorde mål i slutet på första och kunde ha gjort fler, men det var utanför matchens kontext.

I andra halvlek var det en annan historia. Vi hade chanser att kvittera.

Valde du fler spelare?Ärligt talat, jag hade två eller tre spelare som om jag visste vad som hände skulle jag ha valt andra spelare. Ibland gör spelare en manager besviken, ibland överraskar spelare. De gav mig inte vad jag ville. Det är mitt fel, jag är manager, det är alltid mitt fel.

Vad var positivt?Det positiva är känslan i gruppen. I andra halvlek tog vi enorma risker mot ett lag som försvarade och väntade på kontringar. Vi är besvikna.

Om domaren:Vi är besvikna på två beslut från domaren. Bravo skulle ha gett bort straff och rött kort. Den andra tycker jag också är en straff. Jag tycker att Otamendi har en intention, han har armen bakom ryggen men han ser bollen. Även de bästa kan ha dåliga dagar.

I Skys studio tycker både Thierry Henry och Graeme Souness att det var straff och utvisning på Bravo. De var oense om Otamendi, Souness ville ha straff där, Henry tyckte domaren gjorde rätt.

Och med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Mer reaktion från matchen imorgon.

Mikael Österdahl | 15:35 Några bilder

Här följer några bilder från matchen.

Mikael Österdahl | 15:32 Torsk 1-2

Nej, Manchesterderbyt var inte skoj. Manchester city vann med 2-1 på Old Trafford och det får väl anses vara rättvist.

United var inte alls med i matchen i första halvlek. De Bruyne gav city ledningen efter en kvart, efter misstag av Blind. Det blev värre 20 minuter senare då Iheanacho satte bollen i öppet mål efter en stolpretur, från skott av De Bruyne.

Så långt var city överlägsna.

Sen måttade Rooney en frispark in i straffområdet, Bravo missbedömde den totalt och Zlatan tryckte behärskat in reduceringen på volley.

Zlatan hade sedan två riktigt bra chanser att kvittera före halvtid och även en bra direkt i inledningen på andra. Men det ville sig inte.

United tryckte på i andra halvlek men de farligaste chanserna föll till city på kontringar, bland annat hade De Bruyne ett skott i stolpen.

Hemmalaget kan känna bitterhet över domarinsatsen. Rooney borde ha fått straff i en duell med Rooney och United hade även straffbud då en cityförsvarare stoppade ett inlägg med handen. Men Clattenburg friade.

Totalt ingen bra insats av United men ändå uppryckning sista 50.

United därmed kvar på nio poäng medan city fortsatt är hundraprocentiga.

Mikael Österdahl | 13:20 Mourinho: Det ändrar inte mycket

José Mourinho snackade precis med Sky Sports inför matchen.

Om Lingard och Mkhitaryan: ”TankegÃ¥ngen är att vi fÃ¥r se om de drar in ytterbackarna eller inte.

Jag vill att [city] ska dra in [ytterbackarna]. De är snabba spelare. Utan bollen är de bra på att attackera ytor. Det ändrar inte mycket, lagets struktur är samma. Mata, Martial, Young, Memphis. Vi har många lösningar för de här positionerna. Jag har en känsla att Micki och Lingard kan göra jobbet.

Vad avgör? ”De 90 minuterna handlar om spelarna. Jag vet inte om Guardiola hÃ¥ller med. Vi gör vÃ¥r läxa, vÃ¥rt arbete. Sedan handlar det om spelarna. Det jag hoppas att det blir en fantastisk match och att jag är nöjd med laget.

Pep Guardiola pratade också med Sky Sports.

Om valet av Iheanacho: ”Han är vÃ¥r anfallare.

Om debuterande mÃ¥lvakten Claudio Bravo: ”Claudio är erfaren.

Om taktiken: ”Idag mÃ¥ste du kontrollera allt. När du har bollen mÃ¥ste du försöka straffa dem. Det handlar inte bara om ett lag.

Mikael Österdahl | 13:14 Bästa derbymålet

Det allra bästa derbymålet gjorde Wayne Rooney 2011.

Här pratar Rooney, som har gjort flest derbymål, om cykelsparken.

Mikael Österdahl | 13:05 Bästa derbyt?

Hösten 2009 vann United med 4-3 (det borde ha varit 8-0 sett till matchbilden) efter en galen match. United avgjorde på Fergie Time (det vill säga tiden efter den aviserade tilläggstiden) då Ryan Giggs levererade en magnifik matchvinnande passning.

Se målet från alla vinklar!

Mikael Österdahl | 12:56 Senaste målskyttar

Senaste derbymålet gjordes av Marcus Rashford. Senaste derbymålet på Old Trafford gjordes av Chris Smalling. (Ja, egentligen var det Agüero, men det var en reducering till 4-2, så det räknas inte.) Förra året blev det mållöst på Old Trafford.

Rashfords mål var Uniteds 250:e derbymål.

Smallings mål kom som fin revansch för utvisningen i bortaderbyt säsongen 2014/15.

Mikael Österdahl | 12:44 Lingard och Mkhitaryan

Well. Den såg jag inte komma. Även om jag nämnde Lingard som wildcard i min införrapport.

Mkhitaryan är ingen överraskning sett till hans två senaste inhopp men det är en överraskning med tanke på att han varit skadad. Idag blir den allra första gången som en armenier startar för United. Får vi ett debutmål?

Att Lingard skulle starta var det inte många som förutspådde. Onekligen har Mourinho en förkärlek för Van Gaals utskällda spelare. Det var ju givet att Mourinho skulle placera Valencia, Blind, Fellaini och Lingard i frysboxen. Istället är kvartetten med i startelvan i derbyt. Även Rooney har ju sina belackare, undertecknad inkluderad.

Defensivt inga stora överraskningar. Sett till säsongsöppningen är det inga konstigheter att Fellaini startar.

Dock är vi nog många som hade önskat Rashford i startelvan. Men, men.

Annars är det ju så att både Lingard och Mkhitaryan bjuder på bättre defensiv och arbetsmoral än trion Mata, Martial och Rashford. Mata har dessutom en nackdel i bristen på snabbhet.

Mikael Österdahl | 12:32 citys startelva

För Manchester city noterar vi att Iheanacho ersätter Agüero. Kolarov startar som vänsterback medan Otamendi och Stones bildar mittförsvar. Debuterande Bravo i mål.

Mikael Österdahl | 12:31 Lingard och Mkhitaryan från start

José Mourinho överraskar. Mata, Martial och Rashford får nöja sig med avbytarbänken idag. Istället är det Mkhitaryan och Lingard som tar hand om kanterna.

Mikael Österdahl | 11:54 En drös derbyhöjdare

Manchesterderbyt bjuder ibland på några riktiga höjdare. Här är några.

Mark Hughes slog till på volley i det första Premier League-derbyt:

Kung Cantona gjorde båda målen när United  vann med 2-0 i april 1994. Här är det andra:

I november samma år vann United med 5-0. Andrei Kanchelskis slog till med ett hattrick:

United har en längdfördel idag. En som inte hade längdfördel var Paul Scholes. Det spelade ingen roll. Han gjorde massor av nickmål ändå. Till exempel gjorde han det en målet i derbyt hösten 1995:

Ruud van Nistelrooy gjorde också mål på nick (United vann 3-1 i december 2003):

Hösten 2006 la Ronaldo upp för Rooney redan efter sex minuter (United vann 3-1):

I Ronaldos sista derby, i maj 2009, slog han själv till på frispark. United vann med 2-0 och segern innebar i praktiken att United hade slagit Liverpool i titelstriden:

Mikael Österdahl | 11:41 Den kombinerade elvan

Inför stormatcherna är det populärt att sätta ihop en kombinerad startelva för de båda lagen. Så förstås även inför ett Manchesterderby.

Mitt lag: De Gea; Valencia, Bailly, Blind, Shaw; Mkhitaryan, Carrick, Pogba; Rashford, Zlatan, Martial

Inga cityspelare? Kom igen.

Jamie Jackson på Guardian drog till med ett av de allra sämsta försöken jag någonsin har sett. Rooney? Kolarov som mittback? Pogba som sittande?

Det allra bästa försöket bjuder Duncan Alexander (mannen bakom Twitterkontot Opta Joe) på.

Mikael Österdahl | 11:34 Dagens matchprogram

Idag är det Marcus Rashford – tillsammans med statisterna Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Wayne Rooney och Luke Shaw – som toppar Uniteds matchprogram United Review.

Den stora Unitedfrågan för dagen är förstås ifall Rashford går in i startelvan. Med segermål senast och hattrick för U21-landslaget har han åtminstone gjort allt i sin makt för att slå sig in.

En som alldeles säkert startar är Antonio Valencia. Lång resa till trots finns det inga tecken på något annat.

Mikael Österdahl | 11:20 Läsning inför matchen

Inför matchen har vi förstås en massa bra läsning att bjuda på. Jag plitade ihop en traditionell införrapport:

Inf̦r: Manchester United РManchester city