Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Feyenoord – Manchester United

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Feyenoord i Europa League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Feyenoord 1
Manchester United 0

Matchinformation

Turnering: Uefa Europa League, gruppspel, 1:6
Tid: Torsdagen den 15 september 2016, 19.00
Plats: Feijenoord Stadion, Rotterdam
Publik:
Domare: Jesús Gil Manzano [Spanien]
• assisterande: Martínez, Nevado Rodriguez
• målområde: Martinez Munuera, Hernandez
• fjärde: Barbero Sevilla

Matchhändelser

23Jan-Arie van der Heijden
79Tonny Vilhena0-1

Manchester United

De Gea
Darmian, Bailly, Smalling, Rojo
Schneiderlin
Mata, Herrera, Pogba, Martial
Rashford

Ibrahimovic för Rashford (63)
Young för Mata (63)
Memphis för Martial (63)

Avbytare: Romero, Fosu-Mensah, Carrick, Fellaini
Manager: José Mourinho

Feyenoord

Jones
Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo
El Ahmadi, Kuty, Vilhena
Berghuis, Jorgensen, Toornstra

Basacikoglu för Berghuis (68)
Nieuwkoop för Karsdorp (90+1)

Avbytare: Hansson, Woudenberg, Vejinovic, Tapia, Kramer
Manager: Giovanni van Bronckhorst
Mikael Österdahl | 21:10 Mourinho: Vissa spelade bättre än andra

José Mourinho var givetvis inte på bra humör när han snackade med BT Sport efter Uniteds förlust.

Givetvis är jag inte nöjd. Vi förlorar matchen i läget när vi inte förtjänar att förlora. Vi kände att de tröttnade. Det är i det ögonblicket vi förlorar. Det är otur också, för det är en klar offside.

Andra halvlek var bättre än den första, vi var mer intensiva. I första halvlek hade vi kontroll men vi pushade inte tillräckligt. Vi vet att alla vill spela mot United i Europa League.

Svek spelarna som kom in? ”Jag vill inte göra det personligt. Några spelare gjorde sin första match för säsongen. Vissa spelade bättre än andra.

Blir det ett annat lag på söndag? ”Vi lämnade Valencia och Shaw hemma för att vara fräscha. Det blir ett normalt lag.

Och med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 21:02 Feyenoord – United 1-0

United inleder Europa League-spelet med en förlust mot Feyenoord i Rotterdam. Vilhena gjorde matchens enda mål efter 79 minuter.

Det var tänkt att det här var en match där de tidigare bänkade spelarna skulle slå sig in i a-laget. Så blev det inte. Ingen av de som kom in gjorde något för att visa att de förtjänar en plats i startelvan.

Överlag var det en väldigt tam insats av United, långt ifrån godkänt.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl | 18:48 4-3-3 (2)

På uppvärmningen har United Schneiderlin som sittande mittfältare bakom Herrera och Pogba. Det är nog ett mittfält som många supportrar skulle vilja se, inte bara i den här matchen utan framöver också. Även om det kan antas att Fellaini är tillbaka i startelvan på söndag.

Mikael Österdahl | 18:17 Smalling tar kaptensbindeln

I kapten Wayne Rooneys frånvaro är det Chris Smalling som bär kaptensbindeln ikväll. Oklart vad det säger om hierarkin i United.

Carrick har tidigare varit assisterande kapten men han förefaller vara långt från Mourinhos startelva.

Mikael Österdahl | 17:53 4-3-3

För det första tycker jag att det väldigt tråkigt att Fosu-Mensah börjar på bänken.

Det andra att notera är att Mourinho tycks välja en 4-3-3-formation idag, med Mata och Martial på kanterna om Rashford.

Det skulle också kunna vara 4-2-3-1 med Pogba som nummer 10, men det verkar korkat. Ett ytterligare alternativ är 4-4-2 med en diamant på mitten och Rashford tillsammans med Martial på topp.

Också värt att påpeka är att De Gea vaktar målet. Av de som reste till Holland är det Johnstone och Blind som är utanför matchtruppen.

Mikael Österdahl | 17:48 Uniteds startelva

Så har även United släppt sin startelva. Inga stora överraskningar. Rashford och Pogba startar. Zlatan är på bänken.

Mikael Österdahl | 17:46 Feyenoords startelva

Feyenoord har nu släppt sin startelva. Uniteds borde komma när som helst.

Mikael Österdahl | 17:36 If I hadn’t seen such riches…

Då var det 1991. I Rotterdam. Manchester United mot Barcelona i final i cupvinnarcupen. Många Unitedsupportrar menar fortfarande att det är den allra bästa dagen i Unitedlivet.

På läktarna dominerade James dänga Sit Down.

På planen dominerade Bryan Robson. Mark Hughes gjorde 1-0 och 2-0. Barcelona reducerade. Men United höll ut och vann.

…I could live with being poor.

Mikael Österdahl | 17:27 He is a Swedish hero

I Rotterdam är det förstås Manchester Uniteds supportrar som dominerar. Förhoppningsvis kommer alla hem helskinnade.

Mikael Österdahl | 17:24 Marcus Rashford om Europa League

Det är knappast någon som har glömt det, men det var i Europa League som Marcus Rashford presenterade sig för allmänheten. När United nu är tillbaka i Europa League har den unga anfallaren snackat med MUTV. Intervjun sänds under kanalens matchuppbyggnad, som drar igång 18.00.

Här är ett smakprov:

Rashford, och hans lagkamrater, var tidigare idag på rundvandring i Rotterdam.

Mikael Österdahl | 16:56 Senast det begav sig

En gammal sanning berättar att Andy Cole alltid gör hattrick när Manchester United spelar bortamatch mot Feyenoord. Mycket tyder på att den sanningen inte längre kommer att vara sanning om några timmar.

Feyenoord, ja. De spelar fullt logiskt sina hemmamatcher på Stadion Feijenoord. (Eller De Kuip, som den brukar kallas.) Det är ju inga konstigheter att stava med y ibland och ij ibland. De gör ju så holländarna, ingen verkar till exempel veta om legenden heter Cruyff eller Cruijff. Jag spenderade åtminstone ett par minuter på att ta reda på om det finns någon förklaring till detta. Förklaringen hittades inte men det rimliga är väl att det beror på att de har hasch istället för flingor i mjölken till frukost.

Nåväl. Cole sköt hattrick när United vann med 3-1 1997.

Det var en fantastisk boll av [Gary Neville]. Inte illa. Han slog ungefär två på sex år! Jag tar det,säger Cole till den officiella hemsidan.

Mikael Österdahl | 15:40 Om startelvan

Som alltid intressant att se vilka spelare som José Mourinho väljer. United kommer förstås att vara långtifrån ordinarie – Rooney, Shaw och Valencia stannade till exempel hemma. Sedan kan det ju tänkas att Pogba och/eller Zlatan börjar på bänken.

Smalling lär vara given i mittförsvaret och Mourinho har i princip bekräftat att Rojo startar som vänsterback. Jag hoppas att Timothy Fosu-Mensah startar, men det troliga är väl att Darmian tar högerbacken och att Mourinho vill testa Smalling bredvid Bailly.

Offensivt känns det nästan hopplöst att spekulera. Det är fler spelare som väntar på speltid än det finns platser i laget. Men Mourinho har sagt att Rashford ska spela och då förutsätter jag att det är från start. Då spelar resten inte så stor roll.

Mikael Österdahl | 15:23 Läsning inför matchen

Som vanligt har vi en massa bra läsning att bjuda på inför matchen.

En fullmatad införrapport:

Inför: Feyenoord – Manchester United

På bloggen skrev Mats om spelarna som nu får chansen att vara med och leka:

The leftovers

Ander Herrera och José Mourinho snackade upp matchen på en presskonferens:

Presskonferens: Vi vill vinna Europa League; Jones ute en månad

Mikael Österdahl | 15:17 Om Europa League

Så, Europa League är alltså det som gäller. En turnering som ingen vill vara med i. Men den här säsongen är Europa League vår verklighet. En kan tycka mycket om det men är en med i leken får en leken tåla.

I detta fall betyder tåla att göra sitt bästa för att vinna turneringen. Inte nödvändigtvis med bästa laget i varje match men de elva (plus upp till tre avbytare) som spelar ska givetvis göra sitt bästa. Gruppspelet ska vara en formalitet för United. Sedan kan lotten göra livet svårare eller enklare i slutspelet. I slutet av turneringen vet vi att det blir tufft.

Men ifall Sevilla misslyckas med målsättningen att sluta trea i sin Champions League-grupp har United alla möjligheter att vinna Europa League. Det skulle vara första gången i Uniteds historia i så fall. Det skulle betyda att United som enda engelska klubb har vunnit alla turneringar.

Personligen tycker jag ändå att Europa League egentligen är en rätt stor turnering. Men detta nonsens med att spela fotboll på torsdagar är inte okej. Allra helst då det betyder att det blir ont om fredags- och lördagsmatcher för United. Ännu värre är det att matcher ska hålla på och börja klockan 19.00. Bedrövligt.

Sen håller jag väl inte nödvändigtvis med Mourinho om att Europa League gör livet i Premier League svårare för United. Det går säkert att plocka fram en massa statistik som säger att lagen i Europa League sällan eller aldrig vinner sin liga. Men det är väl mer en effekt av att lagen som spelar i Europa League helt enkelt är sämre än lagen som spelar i Champions League.