Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Northampton Town – Manchester United

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Northampton Town i ligacupen. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Northampton Town 1
Manchester United 3

Matchinformation

Turnering: EFL Cup, omgång 3
Tid: Onsdagen den 21 september 2016, 20.45
Plats: Sixfields Stadium, Northampton
Publik: 7 798
Domare: Stuart Attwell
• assisterande: Child, Perry
• fjärde: Marriner

Matchhändelser

17Michael Carrick0-1
42Alex Revell (straff)1-1
47Jak McCourt
68Ander Herrera
Assist: Rashford
1-2
74Daley Blind
75Marcus Rashford
Assist: Herrera
1-3
89Alfie Potter

Manchester United

Romero
Fosu-Mensah, Smalling, Blind, Rojo
Schneiderlin, Carrick, Herrera
Young, Rooney, Memphis

Ibrahimovic för Memphis (55)
Rashford för Fosu-Mensah (55)
Fellaini för Schneiderlin (73)

Avbytare: Johnstone, Mata, Lingard, Darmian
Manager: José Mourinho

Northampton Town

Smith
Moloney, Diamond, Zakuani, Buchanan
McCourt
Hoskins, Beautyman, Taylor, Gorré
Revell

O’Toole för Beautyman (54)
Potter för Gorré (66)
Richards för McCourt (73)

Avbytare: Cornell, Byrom, Sonupe, Nyatanga
Manager: Robert Page
Mikael Österdahl | 23:06 Lottat: Hemmamatch mot city

Ligacupens åttondelsfinaler har precis lottats. Manchester United fick en hemmamatch mot Manchester city.

Well, well, well…

Matchen kommer med största sannolikhet att spelas den 26 oktober.

Och med det avslutar vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 23:00 Video: Mourinho om segern

Och videoversion av Mourinhos intervju efter matchen:

Mikael Österdahl | 22:57 Video: Carrick och Herrera om segern

Michael Carrick och Ander Herrera snackar om Uniteds seger.

Mikael Österdahl | 22:54 Mourinho: Vi hade kontroll

José Mourinho var på hyggligt humör när han snackade med Sky Sports efter matchen. Han påpekade att Northampton borde ha fått en utvisning tidigt i andra för att därefter säga att han borde sluta diskutera domarna.

Om matchen: “Vi förtjänade att vinna. Det var svårt, som jag räknade med. Vi hade total kontroll första 30. Sedan hade vi igen kontroll sista 45.

Var bytena avgörande? “Jag tycker att laget hade kontroll och bytena gav bara ett bidrag. De kämpade och gav oss några problem.

Om domaren (utan förekommande fråga): “Vi borde ha spelat mot tio spelare tidigt i andra halvlek.

Var det straff för Northampton? “Jag borde sluta prata om domarnas beslut och låta er bedöma. Jag sa det om det röda kortet för att det var en farlig situation. Jag pratar inte om straffen mot Man city. Jag borde sluta och lämna det till er, några ärliga, några oärliga.

Vad tycker du om Carricks insats? “Jag vill inte göra det individuellt. Mittfältet gjorde det bra. När jag bytte Schneiderlin mot Marouane var det för att de skulle börja spela långbollar. Kollektivt var laget bra.

Mikael Österdahl | 22:46 Northampton – United 1-3

United gjorde tillräckligt för att avancera till omgång 4 i ligacupen. Northampton bjöd på okej motstånd och hade oavgjort efter första halvlek. Men till slut skickade Mourinho in de stora pojkarna Zlatan och Marcus och då kunde United glida ifrån till seger.

Michael Carrick gav United en tidig ledning, efter en felaktigt dömd indirekt frispark, och då såg det ut att kunna bli en bekväm afton. Men så praktiserade United ett uselt försvarsspel, vilket slutade med straff för Northampton och kvittering.

Sedan samarbetade Herrera och Rashford. Först la Rashford upp för Herrera som sköt 2-1 på ett välplacerat distansskott. Sedan la Herrera upp för Rashford med en långboll som målvakten missbedömde. Rashford snodde bollen och kunde sedan dunka in 3-1 i öppet mål.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Mikael Österdahl | 20:38 Mourinho kräver att Rooney ska göra mål

José Mourinho snackade precis med Sky Sports inför matchen.

Är det viktigt att vinna efter tre raka förluster? “Alltid viktigt. Ingen relation till de tidigare resultaten. Det är vinn eller försvinn.

Vad vill du se från Rooney? “Mål.

Något mer? “Mål.

Vilka besked vill du få från Rooney? “Jag hoppas han gör mål.

Sju ord totalt som svar på tre frågor. Från en manager som normalt svarar väldigt långt.

Vad vet du om Northampton? “Jag vet att de slog ett Premier League-lag som spelade här med ett bra lag. Ett lag som nyligen hade en svit på 31 matcher i rad utan förlust. De spelar direkt fotboll. De försvarar med många spelare. Jag räknar med en svår match.

Mikael Österdahl | 20:21 O’Hara följde med till Northampton

Unge målvakten Kieran O’Hara fick följa med a-laget till Northampton. Detta är väl mer för att De Gea ska slippa resa än att det är bra för O’Hara men ändå kul för honom. Till skillnad från Van Gaal tar ju Mourinho med sig tre målvakter till matcherna och med Henderson och Pereira skickade på lån är O’Hara just nu fjärdemålvakt i klubben.

Mikael Österdahl | 20:17 Lottning ikväll

Efter Uniteds seger ska den fjärde omgången lottas. Lottningen visas på Sky Sports, direkt efter Uniteds match. Lottningsresultatet dyker upp i den här tråden, så fort som möjligt. Sedan kommer det en vanligt lottningsartikel lite senare.

Manchester United har boll nummer 10 i lottningen. Oklart om det är bra eller dåligt.

(Och ja, jag förutsätter att United vinner.)

Mikael Österdahl | 20:11 Gorré snackar med MUTV

Northampton har som sagt förre Unitedspelaren Kenji Gorré i truppen (han är där på lån från Swansea). Inför matchen har han snackat med MUTV.

Mikael Österdahl | 20:05 En ganska liten arena

Northampton har en ganska liten arena. Så här ser det ut från översta läktarraden:

Mikael Österdahl | 20:03 Fokus på Fosu-Mensah

Det roliga med Manchester Uniteds startelva är att Timothy Fosu-Mensah är med. Förhoppningsvis är han fantastisk, även om det är svårt att vara det som högerback mot Northampton.

Det tråkiga med Manchester Uniteds startelva är övriga tio spelare. Romero i mål var förstås väntat men det hade ju varit skoj om Johnstone fick debutera. Smalling, Blind och Rojo i backlinjen luktar Van Gaal. Det gör mittfältstrion Carrick, Schneiderlin och Herrera också.

Memphis kanske får chansen att göra några läckra dragningar. Kan han behöva. Young är väl ungefär så ointressant som det kan bli.

På topp återfinns Wayne Rooney. Förhoppningsvis innebär det att han återfinns på bänken på lördag. Att José Mourinho inte litar på Rooney visas av att han har både Zlatan och Rashford på bänken.

De Gea, Bailly, Pogba och Valencia vilas. Mkhitaryan, Shaw, Jones och Martial är sannolikt hemma med skador.

I Northampton känner vi ju till Kenji Gorré. Annars la jag ju märke till avbytaren John-Joe O’Toole. Ett sådant namn garanterar ju närmast att det är en bra spelare.

Mikael Österdahl | 19:48 Northamptons lag

Northampton har också levererat en startelva. Förre Unitedspelare Kenji Gorré spelar från start. Han får sällskap av tio spelare till.

Mikael Österdahl | 19:46 Fosu-Mensah startar

Så har vi fått Manchester Uniteds laguppställning. Det enda intressanta är att Timothy Fosu-Mensah startar som högerback.

Mikael Österdahl | 19:42 Senaste mötet

Det allra senaste målet i en match mellan United och Northampton gjordes av Diego Forlan. Det målet innebar 3-0 i FA-cupen i januari 2004. Den gången slutade det med att United vann FA-cupen.

Ser en bara Forlans mål kommer det måhända som en överraskning ifall jag säger att det var det snyggaste målet i den matchen.

Mikael Österdahl | 19:12 När Best slog rekord

Det är inte så ofta som United spelar mot Northampton. Första gången var i ligan säsongen 1965/66, då Northampton hade tagit sig hela vägen till högstadivisionen. Det är ju ungefär lika oväntat som om typ Bournemouth skulle ta sig till Premier League. Med andra ord något som är otänkbart i den moderna fotbollen.

United vann hemmamatchen och spelade oavgjort borta.

Nästa möte var i FA-cupen 1970. George Best var tillbaka efter lång avstängning, sedan han hade slagit bollen ur händerna på en domare i en ligacupmatch mot Manchester city.

Vi kan väl säga att Best var på spelhumör.

United gjorde åtta mål i den matchen. Georgie Best sköt sex av dem. Det är klubbrekord för Manchester United.

(Harold Halse har också skjutit sex mål i en match, mot Swindon Town i Community Shield 1911.)

Mikael Österdahl | 18:50 Kan inte vinna

Manchester United och José Mourinho står inför en otacksam uppgift ikväll och egentligen fram till landslagsuppehållet.

Om United vinner ikväll så är det ingen som bryr sig (om det inte sker något exceptionellt som när Marcus Rashford debuterade mot Midtjylland). Inga champagnekorkar kommer att flyga. Inga negativa tankar som har infunnit sig efter tre raka förluster kommer att försvinna. Om United vinner är matchen betydelselös.

Om United istället förlorar så är det farligt nära kris. Då kommer krigsrubrikerna att trappas upp till enorma nivåer. Om United förlorar är det den viktigaste matchen i världshistorien.

Så kan det vara. På sätt och vis är det alltid så när United spelar mot en klubb som Northampton. Men i en period av framgång (och med period menar jag här snarare några matcher än några säsonger) är det lättare att släta över en sådan förlust. I en period av motgång förstoras allt.

Det United behöver nu är en seger på Anfield följt av en seger på Stamford Bridge men det är inte möjligt förrän under andra halvan av oktober.

Northampton borta följt av Leicester, Zorya och Stoke hemma ska vara fyra raka segrar. Allt annat är underkänt. Först efter landslagsuppehållet finns det en chans att på riktigt reparera skadan som orsakades de senaste matcherna. Först då finns det en chans att vinna segrar som är mer än ett beställningsjobb.