U18: Man Utd – Stoke 2-0

Uniteds U18-lag var snabbt tillbaka i vinnarsspåret igen när man besegrade Stoke med 2-0. Två mål i den första halvleken av Makela och Burkart räckte för seger.

Kieran McKenna valde att starta med Makela för första gången den här säsongen. Det visade sig vara ett bra val då Makela var den som öppnade målskyttet. Efter ett fantastiskt förarbete från Tahith Chong kunde Makela slänga sig fram och nicka in ledningsmålet.

United ökade sedan på till 2-0 just innan paus när Angel Gomes läckert spelade fram Burkart som var kylig i sitt friläge med målvakten.

Det var Gomes tionde poäng på endast fem starter, och han har fått en riktigt bra start på säsongen liksom många av de offensiva spelarna i United som fortsätter att leverera. Försvaret fungerade också och United höll nollan för första gången den här säsongen.

Nästa match är på lördag mot Middlesbrough, som alltid brukar vara bra på U18-nivå.

Manchester United – Stoke 2-0 (2-0)

Uniteds mål: Makela (26), Burkart (42)
United: Moutha-Sebtaoui, Tanner, Kenyon, Barrett, O’Connor, Whelan, Chong, Buffonge (Barlow 56), Burkart, Gomes, Makela (Bohui 71)