Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Zlatan, Mourinho, Mata och Fosu-Mensah om segern; diverse landslag; Hughes inför United

Hårt arbete, vi försökte vinna, vi förtjänade att vinna. Men det var svårt,” sa José Mourinho på presskonferensen efter segern mot Zorya Luhansk.

De var välorganiserade defensivt, som vi förväntade oss. De försökte försena, försena, försena. De höll alltid faran de hade med sina yttrar på kontringar. Vi spelade inte enastående bra men vi behövde spela bra för att spela.

Om Rooney:Han skrattade och sa att han gjorde en fantastisk assist. Han gav mig vad laget behövde just då, vilket var ytterligare en spelare i boxen.

Om Martial:Efter målet gav Martial fräschhet och snabbhet, för att döda matchen. Vi gjorde inte det men hans insats var positiv. Vi började med ett bra lag men vi hade också alternativ på bänken.

Uniteds nästa uppgift i Europa League är hemmamatchen mot Fenerbahce. Den kommer efter en måndagsmatch mot Liverpool och följs av en söndagsmatch mot Chelsea. Därefter väntar Manchester city i ligacupen på onsdagen.

Vi kunde ha spelat mot Liverpool på lördagen. Vi kunde ha spelat på söndagen. Vi möter Liverpool på måndagen. Kanske har vi inte de bästa förutsättningarna, för vi möter två topplag i ligan som inte spelar i Europa. Vi har fått en slags giftig gåva att spela på måndagen. Det ger oss en väldigt svår situation, men vi ska försöka gå vidare till nästa omgång. Vi kommer att spela mot Fenerbahce med ett lag som har chansen att vinna.

Det är omöjligt [att flytta Liverpoolmatchen]. Den giftiga gåvan är redan där, vad kan du göra? Det är bara att spela måndag, torsdag och sedan Stamford Bridge på torsdagen.

Men först har vi Stoke, som är en annan giftig gåva. För Stoke är inte vad tabellen säger. Managern är väldigt bra, spelarna är väldigt bra, laget är väldigt bra. De är bättre än tabellen visar.

Zlatan: Vi kan göra mycket mer

Zlatan Ibrahimovic blev matchvinnare och hade följande att säga till BT Sport efter matchen.

Det var ingen enkel match. Vi spelade bra. Men det är en typisk match, gör du inte ett tidigt mål krymps ytorna. När vi gjorde målet blev ytorna större. Men vi vann, det är det som räknas efter förlusten mot Feyenoord.

Var det viktigt att vinna?

Givetvis, vill du gå vidare måste du vinna. Vi vann men vi kan göra mycket mer. Jag förväntar mig mer från laget. Vi spelade bra mot Leicester och idag. Vi gjorde inte mål som mot Leicester. Fortsätter vi så här kommer vi att göra det bra.

Vill du skapa fler chanser?

Vi spelar som ett lag och skapar chanser som ett lag. Ibland skapar du mycket, ibland mindre. När chanserna kommer gäller det att vara fokuserad och idag gjorde jag mål.

(Denna var också med i matchdagsbloggen.)

Mourinho om Zlatan

Bossen snackade om Zlatan i MUTV.

Han är en enastående spelare. Även om han inte gör mål är dynamiken och ledarskapet han ger laget. Ingen kan tro att han är så gammal som han är.

Fosu-Mensah: Känner mig bättre och bättre

Timothy Fosu-Mensah hör vi sällan från, så det var kul att höra honom snacka med MUTV efter matchen.

Jag känner mig bättre och bättre. Som fotbollsspelare vill du bara spela fotboll. När du spelar fotboll är du glad. Jag spelade mot Northampton, jag spelade idag. Jag är glad.

Jag lyssnar på tränarna. Men även på spelarna: Wazza, Carras, de äldre spelarna, Zlatan. Jag lyssnar på dem och de hjälper mig att utvecklas till en bättre spelare.

Mata:

Jag tycker det är en nyckel att ha tålamod. Vi behövde kontrollera matchen och inte släppa in mål. Blir du orolig riskerar du att släppa till chanser,” sa Juan Mata efter matchen.

Rooney fortsätter som landslagskapten

Gareth Southgate kommer inte att bli förbundskaptenen som petar Wayne Rooney i landslaget. Åtminstone inte ifall vi ska tro på Independent, som rapporterar att Southgate har bestämt sig för att behålla Rooney som lagkapten.

Southgate ska namnge sitt landslag på söndag. Det förefaller vara självklart att Rooney får sällskapa av Chris Smalling och Marcus Rashford i truppen.

United tillbaka i träning

Matchen mot Zorya är redan historia. Nu fokuserar United på söndagens match mot Stoke.

På dagens träning deltog U21-spelarna Axel Tuanzebe, Ro-Shaun Williams (som fortfarande är junior) och Matthew Willock.

Däremot fångades varken Luke Shaw eller Henrikh Mkhitaryan på bild. Men det betyder inte nödvändigtvis någonting.

Duncan Edwards hyllas imorgon

Imorgon är det 80 år sedan Duncan Edwards föddes. Han kommer att hyllas på en ceremoni i födelsestaden Dudley.

Video: Gomes i aktion för U17-landslaget

Angel Gomes gjorde ett mål och två assists när Englands U17 vann mot Kroatien tidigare i veckan.

Gomes mål från 1.55. Hans assists från 2.34 och 4.08.

U17-landslaget följde upp den matchen med en 3-0-seger mot Grekland.

De Gea inne, Mata ute

David de Gea är ensam Manchester United-spelare i det spanska landslaget inför matcherna mot Italien och Albanien.

Ingen kärlek för Juan Mata, som var med senast, medan Ander Herrera som vanligt inte platsar.

Blind, Fosu-Mensah och Chong för Holland

Daley Blind är förstås med i det holländska landslaget, vilket han ju hade varit även om han inte hade haft sin pappa som förbundskapten. Däremot är Memphis Depay inte med i truppen.

Timothy Fosu-Mensah är uttagen till det holländska U21-landslaget. Segrar mot Turkiet (h) och Cypern (b) ger ett litet hopp om playoff. (Ons Oranje)

Tahith Chong är med i Hollands U19. EM-kval väntar mot San Marino, Norge och Rumänien. De har fördel av hemmaplan och borde gå vidare till nästa runda utan problem. (Ons Oranje)

Henderson och Tuanzebe i U20-landslaget

Dean Henderson och Axel Tuanzebe är med i Englands U20-landslag. Däremot är Cameron Borthwick-Jackson inte med i truppen. England laddar för U20-VM i slutet på säsongen.

Gomes är ju med i U17-landslaget, men Englands U18, U19 och U21 är utan Manchester United-spelare. Det är ganska talande för hur talangpoolen ser ut just nu och visar att Nicky Butt fortfarande har ett stort arbete att göra. United borde ha ett tvåsiffrigt antal spelare totalt i de fem åldersbestämda landslagen. (Ro-Shaun Williams hade säkerligen varit med i ett av landslagen om han inte hade varit skadad under säsongsinledningen.)

Poole i Wales U21-landslag

Regan Poole är uttagen till Wales U21-landslag.

Hughes: Vi har inte klarat det på 40 år

Vi har slagit några rekord under min tid här och vi har en ny möjligt att slå ett till den här helgen,” säger Mark Hughes inför mötet med Manchester United på söndag.

Hughes pratar om att Stoke inte har vunnit på Old Trafford sedan 1976.

Att få ett positivt resultat på Old Trafford är något klubben inte har klarat på runt 40 år, så det är en box jag skulle älska att ticka av på söndag.

Jag tror inte att vi kommer att tänka så mycket på vårt rekord där då vi går in i matchen, vi tar den för sig själv. Det kommer att bli tufft, ingen tvekan om det, men vi har vunnit mot dem, och andra stora klubbar, hemma, så varför kan vi inte njuta av en liknande prestation på bortaplan?

Skadeläget: ”Vi har rensat borden och har bara två eller tre spelare – Afellay, Ireland och Butland – som fortfarande är utanför. […] Joe Allen hade en lite hamstring och har inte tränat […] förhoppningsvis är han okej. Shaqiri kom igenom matchen fint och är aktuell igen.

Han pratade också om sin tid i United.

United har varit en stor del av mitt fotbollsliv och jag har vunnit ett antal gånger där. Det är alltid en bra känsla att komma tillbaka dit.