Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Liverpool – Manchester United

17:28

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Liverpool i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Liverpool 0
Manchester United 0

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 8
Tid: Måndagen den 17 oktober 2016, 21.00
Plats: Anfield, Liverpool
Publik: 52 769
Domare: Anthony Taylor
• assisterande: Bennett, Child
• fjärde: Atkinson

Matchhändelser

44Eric Bailly
45+1Ashley Young
90Zlatan Ibrahimovic
90+1Marouane Fellaini

Manchester United

De Gea
Valencia, Bailly, Smalling, Blind
Herrera, Fellaini
Rashford, Pogba, Young
Ibrahimovic
Rooney för Rashford (77)
Shaw för Young (90+1)
Avbytare: Romero, Rojo, Mata, Lingard, Carrick
Manager: José Mourinho

Liverpool

Karius
Clyne, Matip, Lovren, Milner
Can, Henderson, Coutinho
Mané, Sturridge, Firmino
Lallana för Sturridge (60)
Origi för Firmino (85)
Moreno för Milner (86)
Avbytare: Mignolet, Grujic, Klavan, Leiva
Manager: Jürgen Klopp
Mikael Österdahl | 23:29 Mourinho: Liverpool är inte världens sista underverk

José Mourinho var nöjd med Uniteds defensiv men tycker att United skulle ha skapat mer. Detta är vad han sa till Sky Sports efter matchen.

Jag tycker att det var en väldigt svår match för båda lagen, men jag tycker att det var svårare för dem än för oss. Vi kontrollerade matchen långa perioder. I andra hade David två bra räddningar men utanför matchens kontext. Vi kontrollerade matchen. Vi kunde påverka atmosfären på arenan som jag tyckte visade deras frustration.

De gjorde det taktiskt defensivt väldigt bra. Den taktiska planen fungerade exakt för vissa spelare. Vi borde ha skapat mer. Zlatan hade en chans och det här är en match där ett mål är avgörande. Vi skapade inte tillräckligt centralt. Jag tänkte flytta in Rashford centralt men då fick han kramp.

Bollinnehavet var 65-35, vad säger du om det? ”Jag säger att det var matchen vi planerade. Vi vill inte ha bollen hela tiden. Vi vet att de pressar under vårt uppbyggnadsspel. De pressar med sina två åttor. Vi anpassar oss till situationen. Vi visste att det skulle vara svårt för dem att göra mål. De är ett bra lag, de är inte världens sista underverk som ni säger, men de är bra.

Mikael Österdahl | 23:23 Klopp: Vi spelade inte så bra som vi kan

Så här summerade Jürgen Klopp det hela när han pratade med Sky Sports efter matchen.

Svårt. Blandade känslor. Jag är inte nöjd med matchen. Det var hektiskt, press här, press där. Vi spelade inte så bra som vi kan. Med deras försvarsspel var vi inte modiga och väntade inte på rätt chans. De skapade inte chanser, en gav vi dem, den ena var offside den andra var Zlatans nick. Vi hade två eller tre bra räddningar för De Gea. Det är vår första nolla. Jippi! [Sagt i ironisk ton.] Det är vad jag är nöjd med.

Vi fick en poäng mot Man United, det är inte det värsta i världen.

Mikael Österdahl | 23:19 Säsongens räddning

Okej, när jag skrev två bra räddningar av De Gea så menade jag förstås en bra räddning och en som bara David de Gea kan göra.

Mikael Österdahl | 23:13 Henderson: Vi är frustrerade

Liverpools mittfältare Jordan Henderson var frustrerad när han pratade med Sky Sports efter matchen.

Jag tycker att vi är frustrerade. Vi skapade inte det vi kan. Emellanåt var det bra men vi hade inte vår rytm sista tredjedelen. Defensivt var vi bra.

I början började vi inte bra. Vi kom in i matchen och dominerade med bollen. Vi dominerade med bollen i andra men skapade inte chanser. Jag trodde att [Coutinhos] skott var mål, men det var en bra räddning.

I slutet sa han också nåt om att United också måste respekteras, men då hade jag slutat lyssna så jag var inte riktigt med på kontexten.

Mikael Österdahl | 23:08 Young: Vi är nöjda med en poäng

Ander Herrera, som utsågs till matchens bästa spelare, och Ashley Young pratade med Sky Sports efter matchen. Duon var nöjda över att United lämnar Anfield med en poäng.

Ashley Young: Det var chanser för båda lagen. Vi visste vad vårt jobb var, vi försvarade som ett lag. Vi är nöjda med en poäng.

Var det viktigt att inte förlora? ”Givetvis är det så, du vill inte förlora. Vi är besvikna att vi inte fick tre poäng men vi kom iväg med en poäng.

Var det jobbigt? ”Benen var trötta i slutet, det blir så när du inte spelar varje vecka. Men det var kul att få chansen från start.

Är ni nöjda? ”Vi vill ha tre poäng men en poäng är inte illa. Det kan räcka långt i slutet på säsongen.

Ander Herrera:Vi gjorde ett fantastiskt jobb. Vi kan vara stolta över vårt lag. Alla gav allt. Det är så här vi måste spela i stora matcher. Vi var bättre i första, de i andra. Det var rättvist med oavgjort. Inget av lagen förtjänade att förlora. Nu måste vi vinna matcher, vi vill bli mästare.

Hur kontrollerade ni matchen? ”Vi försöker vinna varenda duell, varenda boll. Vi visste i förväg att det skulle bli svårt. Vi var beredda på deras press, vi kan vara stolta över det. Vi visade på planen att vi är ett stort lag, jag är stolt över grabbarna.

Mikael Österdahl | 22:57 Liverpool – United 0-0

I vad som närmast kan beskrivas som en ickehändelse fick Manchester United nöja sig med 0-0 mot Liverpool på Anfield.

United öppnade bäst och dominerade första halvan av första halvlek, därefter var det Liverpool som ägde bollen. David de Gea gjorde två bra räddningar, Valencia gjorde en fantastisk brytning i straffområdet och Zlatan missade en nick från nära håll. Det var allt i chansväg.

Mikael Österdahl | 20:50 Bailly behandlas

Oroväckande rapporter från uppvärmningen, då det sägs att Eric Bailly får behandling för någonting. Förhoppningsvis ska det inte påverka hans match.

Samtidigt springer det runt en svart katt inne på Anfield.

Mikael Österdahl | 20:38 Martial och Schneiderlin skadade

Det är nu bekräftat att Anthony Martial missar matchen på grund av en skada. Även Morgan Schneiderlin är skadad. Med tanke på Youngs inklusion i startelvan ska det väl inte uteslutas att Mourinho hade tänkt starta Schneiderlin. Matchotränade spelare verkar ju vara grejen i stormatcher.

Just nu ingen information om hur länge spelarna blir borta.

Mikael Österdahl | 20:11 Oväntat

Precis som mot Manchester city väljer José Mourinho en oväntad startelva. Fellaini i all ära men att Ashley Young helt plötsligt tar plats i startelvan är en chock av monumentala proportioner.

Återstår att se hur offensiven formeras. Utgångstipset får vara Herrera som nummer 10 men det kan inte uteslutas att Fellaini spelar där. Ytterligare ett alternativ är att Pogba spelar längst fram och så kan det ju också vara ett rent tremannamittfält…

Vidare blir det intressant att se vem som lirar till höger och vänster av Rashford och Young.

På bänken fortsätter Rooney. Även Lingard är på bänken, vilket väl inte är någon stor överraskning men ändå oväntat för mig. Däremot hade jag aldrig gissat att Mata skulle petas.

Shaw är tillbaka i truppen efter frånvaro.

Mkhitaryan saknas utan förklaring. Är han fullt frisk är han långt bak i hierarkin. Martial rapporteras vara skadad.

Mikael Österdahl | 20:01 Fellaini och Young i startelvan

José Mourinho levererar ett par stora överraskningar då Fellaini och Young spelar från start. Mata och Lingard petas till bänken.

Mikael Österdahl | 20:00 Liverpools lag

Liverpool kommer till spel utan Lallana och Wijnaldum. Lallana sitter på bänken.

Uniteds startelva inom kort, men det sägs att Martial är knäskadad.

Mikael Österdahl | 19:49 Senast på Anfield

Förra gången var United utspelade i 90 minuter. Men det spelade inte så stor roll, för Liverpool gjorde inga mål. Fellaini prickade ribban på nick och Rooney slog till på volley på returen…

Mikael Österdahl | 19:41 Två mål på Anfield

Diego, Ryan och Juan gjorde två. Slår Zlatan till med ett hattrick idag?

Mikael Österdahl | 18:54 John O’Shea 2007

The 90th minute at Anfield, in front of the Kop… Gary Neville’s just told me that is his dream and I’ve just gone and done it!” sa John O’Shea efteråt.

Manchester United vann ligan före Mourinhos Chelsea. Liverpool slutade trea. Bara 21 poäng efter United.

Mikael Österdahl | 18:45 Aldrig på en måndag

United mot Liverpool på en måndag? Så ska det ju inte vara. Så brukar det inte vara. Men det är inte unikt. När Rio Ferdinand återvände till fotboll efter sin långa avstängning gjorde han det just på en måndag mot Liverpool.

Den gången vann United med 2-1. Mikaël Silvestre gav United ledningen före och efter John O’Sheas självmål.

United har inte spelat mot Liverpool på Anfield på en måndagskväll under Premier League-eran. Men väl två gånger på vardagskvällar. Båda gångerna har det slutat oavgjort. (Aldrig oavgjort … och så vidare.)

Första gången var en tisdag i januari 1994. Bruce, Giggs och Irwin gav United en 3-0-ledning men Liverpool kämpade sig tillbaka till 3-3. Whatever. United skrattade sist genom att vinna ligan och cupen.

Andra gången var en onsdag i maj 1999. Yorke gav United ledningen och Irwin gjorde 2-0 på straff sedan Blomqvist blivit fälld. I andra halvlek fick Liverpool en straff till skänks av domare Elleray efter en briljant tackling av Blomqvist. Elleray var inte nöjd där utan visade även horribelt ut Denis Irwin, vilket resulterade i att Irwin blev avstängd i cupfinalen. Med en man mer kunde Liverpool kvittera. Whatever. United skrattade sist genom att vinna ligan, cupen och Champions League.

Så… Om trenden håller i sig ska det alltså bli 1-1 ikväll, sedan United gjort första målet. Och när säsongen är slut ska United ha vunnit kvadrupeln.

Mikael Österdahl | 17:45 Uppvärmning på parkeringsplatsen

Bara det bästa är gott nog för Manchester Uniteds spelare. Tyvärr finns inget bra i Liverpool, så det blir istället det minst dåliga.

Jag tror att det finns ett parkera en buss-skämt där någonstans.

Mikael Österdahl | 17:38 Vackra mål på Anfield

Det är inte så ofta som det görs vackra mål på Anfield. Alla mål som görs av Liverpool är ju per definition fula. Men då och då kommer United på besök. Här är fyra av de bästa: Giggs med en delikat lobb, Beckham med en frispark i fel hörn, Rafael med en vänsterslägga och Mata på volley.

Mikael Österdahl | 17:33 Aldrig oavgjort

Manchester Uniteds matcher mot Liverpool slutar aldrig oavgjort (nu för tiden). Och med aldrig menar jag givetvis nästan aldrig.

Sedan säsongen 2000/01 har lagen mötts 40 gånger med 21 segrar för United, 16 för Liverpool och bara tre oavgjorda. En av de oavgjorda var dessutom Europa League-matchen på Old Trafford, som effektivt var en förlust för United. Det betyder att det blir oavgjort bara en gång på tjugo.

Dock noteras att periodens båda oavgjorda matcher spelades på Anfield.

Till skillnad från José Mourinho tror jag att sånt har betydelse. Jag tror inte att det är en slump att det så sällan blir oavgjort. Mitt försök till förklaring är att publiken och inramningen påverkar. Hemmapubliken ser oavgjort som en förlust och manar på sitt lag att gå för seger.

Och oavgjort, för Manchester United, är en förlust. Det är bara seger som gäller ikväll. Jag skiter i taktiken, jag skiter i prestationen, jag skiter i det estetiska.