Reserverna: Man Utd – Liverpool 1-1

Uniteds reserver klarade till slut 1-1 mot ett erfaret Liverpool-lag. Matchen slutade 1-1 efter att Josh Harrop kvitterat på straff för United tidigt i den andra halvleken.

Liverpool kom till spel med ett meriterat lag innehållande bland annat Sakho och Danny Ings. För Uniteds del kvarstod det eviga problemet: laget har inga anfallare. United inledde ändå matchen piggt och skapade två bra möjligheter som dock inte kunde förvaltas. Istället tog Liverpool ledningen när Unitedförsvaret inte fick tag på bollen och efter flera möjligheter, bland annat en stolpnick, sköts bollen in igen och Wilson kunde klacka in ledningsmålet.

Tidigt i den andra halvleken kvitterade United på straff. Scott McTominay blev fälld i straffområdet och Josh Harrop stegade fram och satte säkert in kvitteringen i mål.

Efter det hade United svårt att få igång något eget spel. Liverpool ökade trycket och var flera gånger om nära att ta ledningen men United höll ut, mycket tack vare Sam Johnstone som stod för flera viktiga ingripanden och räddningar.

Känslan är att detta lag gör max ett mål per match, och då är det ofta svårt att vinna matcher. I U18 finns det flera offensiva spelare som hade kunnat sätta något avtryck, egentligen hade det varit nyttigt med bara en offensiv spelare som kan komma in ge laget ett mera naturligt anfallsspel. Även spelare som till exempel Memphis bör få chansen, mycket för hans egen skull men också för att ge lite spelglädje samt fart framåt i ett för tillfället oerhört trött lag.

I ett blekt United var Sam Johnstone ändå den som förtjänar mest beröm. Försvaret som brukar agera stabilt var inte heller på topp idag och släppte till många målchanser.

Manchester United – Liverpool 1-1 (0-1)

Uniteds mål: Harrop (50 str)
United: S.Johnstone; Williams, Tuanzebe, Poole, Riley; Redmond, El Fitouri; Olosunde (Scott 64), Willock, Harrop; McTominay