Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter en förlust; Butt tar över reservlaget; Mata månadens spelare; uppdatering från Wilson

Efter en förödmjukande förlust i Turkiet är det som väntat inga positiva tongångar i media. I dagens nyhetssammanfattning går vi igenom en del av reaktionen efter gårdagen och blickar också framåt mot söndagens match mot Swansea. Dessutom diverse andra nyheter som att Butt tar över reservlaget, att Mata är månadens spelare, ett gäng landslagsuttagningar och en uppdatering från James Wilson.

Mourinho om Mkhitaryan

Han måste göra mer, så enkelt är det,” sa José Mourinho om Henrikh Mkhitaryan efter gårdagens match (Manutd.com). Jag har inte sett presskonferensen och är lite osäker på om det är en allmän kommentar eller om den handlar specifikt om gårdagens match.

Vi har stora förväntningar i den här klubben. Många spelare för de här positionerna och han måste spela bättre än Mata, Lingard, Martial, han måste spela bättre än dem. Så enkelt är det.

Alla managers vill vinna matcher, alla managers i världen vill spela de spelare han tror kan hjälpa laget mer och jag är inte annorlunda.

Scholes: Mourinho förtjänar tid

Paul Scholes var på sitt sedvanliga buttra humör efter Uniteds förlust. Han tar fram den stora motorsågen när han pratar om Blind och Rojo.

United har två stora problem för tillfället. De har verkligen problem att göra mål och för att vinna fotbollsmatcher med Daley Blind och Marcos Rojo som mittbackar måste de nästan göra tre. De ser ut som att de ska ge bort mål hela tiden. De anar inte fara, de har ingen snabbhet, de är inte fysiska.

Scholes tycker att Uniteds trupp helt enkelt är för dålig.

Det finns bara så mycket en manager kan göra. Spelarna måste vara redo och det är uppenbart att de inte var det ikväll. […]

Vi har haft tre ganska smärtsamma år och jag tror att det kan se likadant ut de kommande 18 månaderna till två åren. Tills den här managern har haft två, tre, fyra transferfönster för att verkligen skaffa sig ett lag han vill ha. Jag tror att det här laget om två år inte kommer att gå att känna igen mot hur det är nu. Allt vi gör under tiden är en bonus. Den här truppen har visat de senaste tre åren att de inte kan vinna ligan.

Hur är humöret, Scholes?

Jag har varit deprimerad i ett par år. Det spelar ingen roll längre. Vi vet att det här laget för tillfället inte kan utmana om titeln. De kanske kan utmana om fjärdeplatsen.

Får Mourinho tiden som behövs? “Han måste få tid. Vi kan inte fortsätta ha en manager i ett år, en manager i två år och börja om på nytt. Ge honom två, två och ett halvt år, om det fortfarande inte är bättre måste en titta på det. Byter du hela tiden manager börjar du från början igen.

(Spola bitarna där Michael Owen pratar. Den killen kan vara det dummaste som har suttit i en tevestudio.)

Telegraph: Mourinho vill göra sig av med minst åtta spelare

Marcos Rojo, Matteo Darmian, Phil Jones, Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Michael Carrick, Memphis Depay och Ashley Young är åtta spelare som José Mourinho vill göra sig av med. Detta enligt James Ducker på Telegraph.

Schweinsteiger förväntas lämna i januari, trots att han nu har plockats in från frysboxen. Även Darmian kan försvinna i januari och Memphis kan lånas ut.

Egentligen vill managern göra sig av med ännu fler spelare, men han inser att det bara går att göra så många förändringar. Fellaini och Rooney ska vara spelare som sannolikt inte har en långsiktig framtid i Mourinhos planer. Vidare vill managern att Blind, Smalling och Martial ska göra mer. Och Henrikh Mkhitaryan har fått besked att han måste skärpa sig.

ESPN: Zlatan slipper avstängning

Zlatan Ibrahimovic kommer inte att bli avstängd i efterhand, det påstår ESPN FC. I gårdagens match tog Zlatan strypgrepp på Simon Kjaer, något domaren missade. Detta var emellertid framför ögonen på fjärdedomaren och därför kommer Uefa inte agera.

Förutsättningar för avancemang

Trots förlusten igår har United fortfarande goda möjligheter att gå vidare i Europa League, även om gruppsegern inte längre är i egna händer.

Fyra poäng på de två återstående matcherna garanterar avancemang.

  • Seger mot Feyenoord och oavgjort mot Zorya ger scenarion där Feyenoord och Fenerbahce kan sluta före United men inte båda samtidigt. Ifall alla tre lagen slutar på tio poäng (då krävs att Feyenoord vinner mot Fenerbahce i sista omgången och att Fenerbahce vinner mot Zorya) så räknas bara de inbördes mötena, där kommer då de tre lagen att ha sex poäng var. Men då är det redan klart att United har bättre målskillnad än Fenerbahce.
  • Oavgjort mot Feyenoord och seger mot Zorya ger också scenarion där Feyenoord och Fenerbahce kan sluta före United, men igen inte båda samtidigt. Vinner Fenerbahce i det scenariot mot Zorya och förlorar mot Feyenoord så vinner Feyenoord gruppen på elva poäng. United och Fenerbahce slutar på tio och United är då före på inbördes möte.

United kan i teorin säkra avancemang redan i nästa omgång. Men då krävs en seger mot Feyenoord, samtidigt som Zorya skräller och tar poäng i Turkiet.

Matchen mot Feyenoord är nyckeln. Förlust mot Feyenoord innebär turneringen i all rimlighet är över för Uniteds del, även om det finns ett osannolikt scenario där United går vidare på sju poäng.

Butt tar tillfälligt över reservlaget

I veckan meddelades att reservlagstränaren Warren Joyce lämnar United för jobbet som manager i Wigan. Nu meddelar United att Nicky Butt tar över ansvaret på tillfällig basis. Butt är akademichef och kommer att leda reservlaget tills en permanent tränare hittas.

Första uppgiften för Butt blir en träningsmatch mot Brentford imorgon. Nästa tävlingsmatch är först den 21 november, då United möter Sunderland.

Hur lång tid det kan ta att hitta en ny tränare återstår att se. Men United brukar inte stressa i dessa fall. I februari lämnade juniortränaren Paul McGuinnes sin post (det troliga är att han fick sparken). Först i september presenterades Kieran McKenna som ny juniortränare.

Bradley inför United, funderar på Berbatov

Swanseas manager Bob Bradley höll igår presskonferens inför söndagens match mot Manchester United. Det kanske mest intressanta är att Bradley avslöjar att klubben överväger att ta in Dimitar Berbatov på fri transfer.

När du har spelat i Premier League vill du inte spela någon annanstans,” sa Berbatov nyligen i en intervju med BBC Radio 5 live. Berbatov är för närvarande fri agent efter att ha spenderat förra säsongen i grekiska PAOK.

Jag har träffat Dimitar några gånger och jag vet att han är angelägen att komma tillbaka till Premier League,” säger Bradley

Alla i vår klubb vet det så när det är diskussioner inkluderas hans namn. Vart det tar oss den här gången har jag inget svar på. Men jag känner definitivt till hans intentioner och jag har definitivt sett några av de bra saker han har gjort förut.

Ja, han är på min radar. Det är många saker på min radar just nu.

Bradley slipper José Mourinho vid sidlinjen på söndag, då Mourinho är avstängd.

För mig är fokus på vårt lag,” säger Bradley. “Jag har träffat José längs vägen och har haft ett par väldigt bra konversationer och jag hoppas att jag får en chans att prata lite. Men resten av vad som händer är deras sida av världen. Vi har tillräckligt mycket som händer här i Swansea som tar allt fokus.

Förtjänade Mourinho sin avstängning? “Jag är en fotbollsmanager så jag tenderar att vara på fotbollsmanagerns sida i såna här situationer.

Swansea räknar med att  Jefferson Montero ska vara tillgänglig efter att ha varit skadad sedan den 18 september. Kyle Naughton har varit sjuk men kan sannolikt spela. Däremot är Nathan Dyer tillgänglig först efter uppehållet.

Bradley höll en lång presskonferens. Hela kan ses nedan. En sammanfattning finns på BBC.

Mata månadens spelare

Efter en extremt jämn omröstning har Juan Mata utsetts till Manchester Uniteds bästa (minst dåliga?) spelare i oktober. Efter närmare 100 000 röster var det färre än 200 som skiljde Mata från Ander Herrera.

Trio i spanska landslaget

Mata var bäst och Herrera näst bäst i United i oktober. Den spanska duon belönas därför med varsin plats i den spanska truppen inför VM-kvalet mot Makedonien och träningsmatchen mot England i november. Herrera var med i truppen för första gången i oktober men väntar fortfarande på sin debut. Mata saknades senast men är nu alltså tillbaka.

David de Gea gör givetvis Mata och Herrera sällskap i truppen.

Martial petad för Frankrike

Anthony Martial fick inte plats i Frankrikes trupp inför VM-kvalet mot Sverige och träningsmatchen mot Elfenbenskusten. Däremot är Paul Pogba givetvis med i truppen. Morgan Schneiderlin är som vanligt utanför truppen.

Martial behöver “komma tillbaka till sitt bästa” säger förbundskapten Didier Deschamps enligt Fifa.com. “José Mourinho och jag förväntar oss mer av Martial.

Pogba gick ut med en skada igår och vi har ännu inte fått någon uppdatering kring den. Det mesta tyder dock på att det inte var någon allvarlig skada, men det är alltid svårt att bedöma från tevebilder.

Fellaini i Belgiens trupp

Marouane Fellaini är given i Belgiens landslagstrupp. Matcher mot Holland och Estland väntar.

Henderson och Tuanzebe i U20-landslaget

Dean Henderson och Axel Tuanzebe följer med Englands U20-landslag till Asien för en turnering.

Regan Poole i Wales U19

Wales U19 ska spela EM-kval i november. Manchester Uniteds Regan Poole är en av spelarna i truppen. Poole är annars på väg att slå sig in i U21-landslaget men deras EM-kval är nu avslutat.

Williams i Englands U19-trupp

Englands U19-landslag ska också spela EM-kval i november. Ro-Shaun Williams är med i truppen. Williams är tillbaka i landslaget efter skadefrånvaro och detta borde vara första gången han får chansen på U19-nivån. Wales och England är i samma grupp, så det kan hända att Williams ställs mot Poole.

Tanner i U18-landslaget

George Tanner får chansen i Englands U18-landslag. Han har spelat med U17-landslaget men får nu för första gången chansen i U18. Matcher mot Polen och Frankrike väntar.

Pogba och Zlatan nominerade

Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic är bland de 23 spelare som är nominerade till Fifas pris som världens bästa spelare. Det rapporterar BBC.

Uppdatering från Wilson

James Wilson meddelade igår på Instagram att han blev opererad igår och att operationen gick bra. Wilson har drabbats av en korsbandsskada i ena knät och lång rehabilitering väntar.

https://www.instagram.com/p/BMWNFKUBV0G/