Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Swansea City – Manchester United

13:12

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Swansea City mot Manchester United i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Swansea City 1
Manchester United 3

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 11
Tid: Söndagen den 6 november 2016, 16.00
Plats: New Stadium Swansea, Swansea
Publik: 20 938
Domare: Neil Swarbrick
• assisterande: Ledger, Wilkes
• fjärde: East

Matchhändelser

15Paul Pogba0-1
21Zlatan Ibrahimovic
Assist: Rooney
0-2
33Zlatan Ibrahimovic
Assist: Rooney
0-3
69Mike van der Hoorn1-3
76Zlatan Ibrahimovic
80Juan Mata

Manchester United

De Gea
Young, Jones, Rojo, Darmian
Carrick
Mata, Fellaini, Pogba, Rooney
Ibrahimovic
Lingard för Mata (81)
Schneiderlin för Rooney (89)
Fosu-Mensah för Pogba (90+3)
Avbytare: Romero, Martial, Blind, Rashford
Manager: José Mourinho

Swansea City

Fabianski
Rangel, Van der Hoorn, Mawson, Kingsley
Routledge, Ki, Britton, Sigurdsson
Borja, Llorente
Barrow för Llorente (46)
Montero för Routledge (46)
Fer för Britton (70)
Avbytare: Nordfeldt, Naughton, Amat, Cork
Manager: Bob Bradley
Mikael Österdahl | 18:46 Jones: Jag är jätteglad att få starta.

Phil Jones gjorde comeback efter lång skadefrånvaro. Efter matchen snackade han med MUTV.

Jag är jätteglad att få starta. Jag jobbade hårt för att vara där jag här. Det har varit några svåra månader. Idag var det en väldigt bra känsla.

Var det jobbigt?Ja, lite mot slutet. Du känner vaderna, din hamstring är trött. Det är skönt med lite blåmärken och att få vakna mörbultad imorgon.

Om skadorna:Det har varit en mardröm. Det har varit svårt för mig. Allt jag kan göra är att fortsätta kämpa och aldrig ge upp. Matcher som idag är varför du gör det.

Om matchen:Jag tycker att det här är en av de bästa prestationerna. Vi skapade chans efter chans. Det är inte enkelt att komma hit. Beröm till alla offensiva spelare, de var briljanta.

Om Pogba:Jag läser i tidningarna hela tiden, Paul Pogba hit, Paul Pogba dit. Lyssna, killen är en otrolig spelare. Han är världsklass och behöver tid för att anpassa sig. Han är en otrolig spelare och en fantastisk kille.

Om Zlatan:Han kommer att vara nöjd med målen. Han höll uppe spelet mycket bra.

Kan ni vinna flera matcher i rad?Vi måste göra det. Det var inte bra häromkvällen mot Fenerbahce, vi vet det. Vi måste fortsätta göra som idag.

Om framtiden:Jag vill bara spela så många matcher som möjligt. Ser managern att jag är redo är jag glad att spela varje match.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 18:38 Mourinho: Det var en lugn dag

José Mourinho bjöd inte på något leende men säger till MUTV att han är väldigt lugn efter Uniteds seger.

Ja, verkligen nöjd. För oss alla, var det en lugn dag. Vi kände alla att vi var stabila och kontrollerade matchen. Spelarna var riktigt bra och följde matchplanen. Jag är glad för alla men framför allt för spelare som Ashley Young, Phil Jones – som är modig och säger att han är redo, trots att han inte var redo – Marcos, Matteo.

Var ni trötta i slutet?Du kunde känna i andra halvlek [att vi hade spelat i torsdags].” Mourinho säger att United hade problem under resan till Swansea och kom fram senare än planerat. ”Det viktiga är att vi reagerar efter ett dåligt resultat mot Burnley.

Om Zlatan:Jag vet att han är en fantastisk spelare för laget. Idag gjorde han mål men det spelar ingen roll. En sak är en anfallare som gör mål och inget mer, en annan är en anfallare som gör allting annat.

Om Pogba:Väldigt bra. Jag tycker att Michael var stabiliteten, Marouane balansen, Paul friheten. De alla tillsammans hade en väldigt positiv prestation.

Mikael Österdahl | 18:15 Zlatan och Pogba efter matchen

Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic blev intervjuade efter Uniteds seger. Här är vad de hade att säga.

Paul Pogba:Det var väldigt viktigt att vinna idag. Vi har förlorat många poäng. Idag var det resultatet vi ville ha.

Om sitt mål: ”Det är ett vackert mål. Jag är glad. Det viktigaste är att vinna. Kan jag göra mål är det positivt.

Vad betyder segern? ”Vi har förlorat poäng. Vi måste vinna och ta oss till toppen i tabellen. Vi kan göra det.

Zlatan Ibrahimovic:Nej, [jag har inte varit oroad över måltorkan]. Så länge du skapar chanser, vilket jag har gjort. Jag har inte haft flyt, idag gjorde jag två mål. Det viktigaste är segern. Målen kommer att komma, jag är inte oroad.

Om varningen, som betyder att han är avstängd mot Arsenal: ”Jag trodde vi spelade i England. Vi spelar tufft i England. Varje gång jag har försökt spela tufft får jag ett gult kort. Jag vet inte varför jag fick ett gult kort. Jag offrar mig för laget. Måste jag ta ett gult kort gör jag det.

Mikael Österdahl | 18:02 Swansea – United 1-3

Manchester United hittade tillbaka till vinnarspåret i Swansea. Paul Pogba öppnade målskyttet med ett briljant volleyskott efter en kvart. Det öppnade dammluckorna. En kvart senare hade Zlatan Ibrahimovic skjutit två mål och matchen var över.

Wayne Rooney hade en fot med i alla tre målen.

I andra halvlek reducerade Swansea men walesarna var genomgående usla i matchen och segern var aldrig hotad.

Det negativa för United är att Zlatan blev varnad. Det betyder att han är avstängd mot Arsenal.

Mikael Österdahl | 15:26 Shaw kan inte spela

Enligt MUTV kan Luke Shaw inte spela idag, vilket förklarar hans frånvaro i startelvan. Vidare ska Daley Blind ha problem som gör att han inte kan starta idag. Detta ska Mourinho ha sagt i en intervju inför matchen.

MUTV tror på Young som högerback och Darmian till vänster.

Mikael Österdahl | 15:19 Phil Jones gör comeback

Phil Jones har inte spelat en enda minuts tävlingsfotboll sedan den 2 januari. Ingen fotboll alls sedan försäsongen. Ändå går han före Timothy Fosu-Mensah. Det är kul med en manager som satsar på de unga!

Young som vänsterback före Blind och Shaw är också… Hmm… Intressant.

Den extrema snabbheten offensivt kommer att vinna matchen åt United!

Mikael Österdahl | 15:10 Diamant på mitten

Det förefaller vara så att Mourinho har valt en diamant på mittfältet idag. Eller? Det skulle då betyda Carrick längst bak, Fellaini och Pogba på kanterna och Mata som offensiv spets. Sedan Rooney och Zlatan på topp.

Det kommer att gå undan!

Mkhitaryan är återigen utanför truppen. Fosu-Mensah är återigen utanför laget. Martial, Rashford och Lingard är bänkade. Blind är bänkad. Shaw petas till läktaren, till förmån för Ashley Young.

Jag vet inte. Men spontant känner jag inte att det här är en startelva som gör mig glad.

Mikael Österdahl | 15:03 Swanseas lag

Swansea har också levererat en startelva. De har noll segrar på nio i ligan. Noll segrar på hemmaplan hela säsongen.

Mikael Österdahl | 15:02 Jones, Rooney, Carrick och Young i startelvan

José Mourinho levererar en minst sagt oväntad startelva i bortamatchen mot Swansea. Young och Jones in i backlinjen. Carrick och Fellaini in på mittfältet. Rooney också från start i vad som verkar vara ett lag helt utan offensiva kantspringare.

Mikael Österdahl | 14:34 Intressant backlinje?

En halvtimme till startelvan. Då kommer spekulation om att United kommer till spel med en intressant backlinje. Vad det nu kan betyda.

Twitter föreslog att Dimitar Berbatov startar. Det skulle vara intressant det.

Mikael Österdahl | 14:30 Swansea borta

Så är det dags för veckans andra Euro Away. (Jo, det skämtet är fortfarande roligt.)

Och säkert är att Uniteds form i Swansea är ungefär som Uniteds form på bortaplan i Europa. Fergie vann med 1-0 2011. Det var Uniteds första seger i Swansea någonsin. Fergie vann aldrig mer i Swansea. Van Gaal förlorade med 2-1 två gånger av två.

Men David Moyes, han kunde han. 4-1 i den allra första ligamatchen efter Fergie. Enda gången någonsin som United har vunnit med mer än ett mål i Swansea.

Den nya managern var uppenbarligen ett geni.

Mikael Österdahl | 14:11 Den första intervjun

För 30 år sedan pratade Alex Ferguson med BBC.

Så många människor i hela Storbritannien bryr sig om Manchester United. Jag hoppas att Manchester United-spelarna förstår det ansvaret. Jag är säker på att de gör det. Om de gör det har vi en riktigt bra chans.

Det var väl så att spelarna inte förstod. För det tog ju sin lilla tid.

Mikael Österdahl | 13:40 Arvet efter en skotsk manager

När Alex Ferguson tog över drömde United om forntidens framgångar. Skorna som en skotsk manager lämnade efter sig hade visat sig vara omöjliga att fylla. United fyllde truppen med stjärnor. Någon gång gick det bra i cupen. Ibland höjde sig laget i matcher mot de bästa. Men i det stora hela underpresterade laget.

30 år senare kan vi konstatera att tiderna har förändrats!

Detta kan vara skamlöst stulet från Red Issue.

Anyways. Så här såg det ut när Manchester United blev Alex Fergusons Manchester United.

Mikael Österdahl | 13:28 Thank you, Sir Alex

Den här dagen 1986 fick Manchester United en ny manager. Alex Ferguson hette han. Sedan var det dåligt i tre år. Men då var Unitedsupportrarna vana. När Ferguson tog över hade det varit dåligt i 18 år.

Därefter blev det bra. Det började med en seger i FA-cupen 1990. Sedan var det cupvinnarcupen och Uefas supercup 1999. Därefter ligacupen 1992. Så ligan 1993. Dubbeln 1994.

Sedan var Ferguson slut och vann ingenting 1995. Han gjorde sig av med Ince, Hughes och Kanchelskis utan att ersätta dem. Idioti. You can’t win anything with kids.

Dubbeln igen 1996. Ligan 1997.

Cantona slutade, så 1998 räknas inte.

Säsongen 1998/99 blev det för mycket för United. Laget slogs på tre fronter och när United efter omspel och förlängning med tio spelare slog ut Arsenal konstaterade reportern att detta inte var vad United behövde.

Vad visste väl han? Football, bloody hell. United vann trippeln. Världsmästare på hösten. Ferguson blev Sir. Liverpoolsupportrarna var upprörda.

Ligan 2000. Och 2001.

2002 var United slut igen.

Ligan 2003. FA-cupen 2004. Slut igen 2005.

Ligacupen 2006. Fortfarande slut. Mourinho hade läxat upp skotten.

United vann ligan 2007. Ligan och Champions League 2008. Och VM-guld. Ligan – nummer 18 – och ligacupen 2009. Ligacupen 2010.

Ligan 2011. Nummer 19.

My greatest challenge is not what’s happening at the moment. My greatest challenge was knocking Liverpool right off their fucking perch. And you can print that.

Och ligan 2013.

Så Charity/Community Shield typ varenda säsong.

Jag skrev lite om Fergie 2013.