Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Everton – Manchester United

13:54

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Everton i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Everton 1
Manchester United 1

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 14
Tid: Söndagen den 4 december 2016, 17.00
Plats: Goodison Park, Liverpool
Publik: 39 550
Domare: Michael Oliver
• assisterande: Beswick, Bennett
• fjärde: Tierney

Matchhändelser

16Marcos Rojo
31Gareth Barry
42Zlatan Ibrahimovic
Assist: Martial
0-1
88Marouane Fellaini
88David de Gea
89Leighton Baines (straff)1-1
90Romelu Lukaku

Manchester United

De Gea
Valencia, Jones, Rojo, Darmian
Herrera, Carrick, Pogba
Mkhitaryan, Ibrahimovic, Martial
Rashford för Martial (83)
Fellaini för Mkhitaryan (85)
Avbytare: Romero, Bailly, Mata, Lingard, Blind
Manager: José Mourinho

Everton

Stekelenburg
Coleman, Williams, Funes Mori, Baines
Bolasie, Gueye, Barry, Cleverley
Mirallas, Lukaku
Deulofeu för Cleverley (65)
Holgate för Coleman (67)
Valencia för Bolasie (68)
Avbytare: Robles, Jagielka, Barkley, McCarthy
Manager: Ronald Koeman
Mikael Österdahl | 19:45 Video: Mourinhos intervju

Vi stänger den här matchdagsbloggen med videoversionen av José Mourinhos intervju efter matchen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 19:31 Koeman: Det minsta vi förtjänade

José Mourinho tyckte att United var klart bäst i matchen. Evertons manager Ronald Koeman hade en annan åsikt när han snackade med Sky Sports efter matchen.

Om matchen:Hela laginsatsen var positiv. Vi visade bra organisation. 1-0-målet är ett misstag men grabbarna visar att de trodde på det i andra. En poäng var det minsta vi förtjänade.

Om sitt lag: ”Vi började bra, välorganiserat. Efter 1-0-målet tog vi chanser med bytena. De Gea gjorde en eller två otroliga räddningar. I slutändan tycker jag att det är ett rättvist resultat.

Om Rojo, Fellaini, utvisning och straff:Kanske, kanske [var det rött kort]. Det är alltid en diskussion om det var rött eller gult på Rojo. Var det straff eller inte? Jag är inte den som drar slutsatser av det.

Mikael Österdahl | 19:27 Mourinho: Vi får inte det vi förtjänar

José Mourinho tycker att United gjorde en väldigt bra match mot Everton och att laget förtjänade att vinna.

Vi var det klart bästa laget. Men vi vann inte. Vi hade chanser för 2-0, vi hade bollen i stolpen. Sedan släppte vi in ett mål i sista minuten.

Backade ni hem i slutet? ”Nej, jag såg att mitt lag hela tiden försökte spela de 90 minuterna på samma sätt. Men det är inte alltid möjligt för du spelar mot en motståndare.

Om straffen och Fellaini: ”Jag kommenterar inte.

Om situationen med Rojo:Nej, inga kommentarer.

Om tabellen: ”Det lämnar oss spelandes väldigt bra i svåra matcher utan att få resultaten vi förtjänar.

Mer:Oroad för att vi inte får resultaten vi förtjänar. När vi vinner utan rätt spelstil är det vad som spelar roll [i media]. När mina lag spelar extremt bra är resultaten viktigare. Jag är glad att mitt lag spelar riktigt bra. Det är ett problem att vår position i tabellen inte är nära vad vi förtjänar.

Om de oavgjorda matcherna:Om du säger i något av de oavgjorda matcherna så var motståndaren närmare att vinna så är det inte sant. Vi har förtjänat att vinna alla oavgjorda matcher.

Mourinho pratade med Sky Sports.

Mikael Österdahl | 19:12 Zlatans mål

Innan det blev dåligt var det bra. Zlatan Ibrahimovic gjorde ett briljant mål för att ge United ledningen.

Mikael Österdahl | 19:10 Jones: Vi förlorar för många poäng

Phil Jones var förstås besviken när han snackade med Sky Sports efter matchen.

Smärtar de här poängförlusterna mest?Ja, det gör dem. Vi kontrollerade matchen till den 60:e minuten. Jag tycker att vi försvarar oss riktigt bra. Vi förlorar för många poäng.

Varför blir det så här?Kanske är det för dålig koncentration, kanske är det trötthet. Jag tänker direkt på fem matcher vi har dominerat totalt utan att vinna.

Om situationen med Rojo:Det händer. Det är svårt att se. Domaren sa gult. Jag har inte sett det igen. Gör jag det kanske jag ändrar mig.

Om sin egen form:Det är trevligt, [Mourinho] visar förtroende för mig. Men det handlar om att ta poäng, inte om individuella prestationer.

Mikael Österdahl | 19:00 Everton – Manchester United 1-1

Manchester United fick nöja sig med en poäng på Goodison Park. Marouane Fellaini blev syndabock då han klumpigt gav bort en straff i slutskedet. Baines satte straffen i nät för 1-1. Zlatan Ibrahimovic hade gett United ledningen i slutet på första halvlek då han med en världsklassprestation utnyttjade att målvakten var ute och cyklade.

United hade tur som inte fick spela större delen av matchen med en man mindre. Rojo borde ha blivit utvisad för en vansinnestackling.

Totalt var poängen snarare mer än mindre av vad laget förtjänade. Insatsen i andra halvlek, efter en högst medioker första, var förmodligen säsongssämsta. Men samtidigt var poängen och två poäng mindre än United borde ha tagit.

Mikael Österdahl | 16:49 Förra säsongen

Uniteds senaste besök på Goodison Park var en mycket trevlig upplevelse. United gjorde tre mål, Everton gjorde noll. Kanske var det den allra bästa matchen under Van Gaal-eran.

De senaste resultaten på Goodison är (med Evertons siffror först):

1-0, 2-0, 3-0, 0-3

Så om dagens spelare har någon som helst känsla för symmetri ska detta vara en 2-0-seger för United (och så 1-0 nästa säsong). 

Mikael Österdahl | 16:46 Managernas tankar

José Mourinho och Ronald Koeman har snackat med Sky Sports inför matchen.

Mourinho:

Vi spelar så bra, det spelar ingen roll vem som spelar. Det är inte poängen. Jag känner bara att de passar den här matchens karaktäristik bättre.

Om Mata, Martial och Mkhitaryan: ”Alla spelar bra. Mata spelar bra. Martial spelar bra. Alla på de här positionerna spelar bra. Jag tycker att Martial och Mkhitaryan är snabbare spelare och bättre på att flytta bollen in i offensiva områden.

Koeman:

Om jag måste fatta beslut från förra veckan kan du byta fler spelare. Det handlar om taktik och vad vi ska göra bättre. Vi måste vara mer kompakta och aggressiva.

Det handlar också om självförtroende i laget. Har du mer självförtroende pressar du bättre. Förra veckan pressade vi men då backade försvararna hem.

Mikael Österdahl | 16:37 It’s in the details

Idag hoppas vi att Everton spelar som de stavar.

 

Mikael Österdahl | 16:30 Inte ens nära

Som sagt: Inte ens nära.

Nu väntar vi bara på att någon ska ifrågasätta målkameran.

Mikael Österdahl | 16:26 Bournemouth – Liverpool 4-3

Så… Liverpool vann med 2-0 mot Bournemouth. Sen vann de med 3-1. De är verkligen speciella, så jävla bra och så vidare. Sen visade målkameran att bollen inte ens var nära att gå i mål för 4-1. 

Och sen…

Mikael Österdahl | 16:23 På denna dagen

Den här dagen 1999 spelade Manchester United mot Everton på Old Trafford. Ole Gunnar Solskjaer sköt fyra mål och United vann med 5-1.

Så Zlatan, nog är du väl bättre än norrmannen?

Mikael Österdahl | 16:19 Mål mot Everton

Lee Sharpe på volley:

David Beckham på frispark:

Och Dimitar Berbatov på Berbatov:

Mikael Österdahl | 16:13 Elvan vi ville se

Det är inte ofta det sker men då och då väljer Manchester Uniteds manager den startelva som supportrarna ville se. Idag är en sån dag. Möjligen kan en argumentera för Blind som vänsterback och Mata förtjänar egentligen en plats i startelvan.

Men detta var ändå laget vi ville se. Mkhitaryan och Martial spelade sig in i laget i onsdags. Zlatan är förstås given och med Pogba och Herrera bakom bäddar det för underbar kontringsfotboll!

Roligast är kanske ändå att Eric Bailly är med på bänken. Närmast sensationellt snabb rehabilitering.

Mikael Österdahl | 16:05 Evertons startelva

Ronald Koeman, han med den röda julgranen, har idag valt följande startelva.

Vi noterar förre Unitedspelaren Tom Cleverley. Vidare Ashley Williams, som försökte döda Robin van Persie en gång i tiden, och Romelu Lukaku, som aldrig fick chansen av José Mourinho.

Mikael Österdahl | 16:02 Mkhitaryan och Martial i startelvan, Bailly på bänken

José Mourinho har idag valt det laget som de flesta supportrarna nog önskade. Det betyder att Zlatan får sällskap av Mkhitaryan och Martial på topp och att mittfältstrion Carrick, Pogba och Herrera får chansen på nytt. Juan Mata börjar dock på bänken. 

På bänken också Eric Bailly!

 

Mikael Österdahl | 15:47 Bailly med i truppen

Goda nyheter: Det rapporteras att Eric Bailly är med i Manchester Uniteds trupp inför dagens match. Sannolikt lär han väl börja på bänken men det är ändå fantastiskt att mittbacken är aktuell för spel igen!

Laget får vi om en kvart ungefär.

Mikael Österdahl | 14:05 Mourinho: Jag är här för att bygga en framitd

Det är  en av delarna i mitt jobb, jag är här för att bygga en framtid,” säger José Mourinho enligt Uniteds hemsida.

Jag är här för att bygga en framtid med ett visst DNA och en viss stil, det är en av punkterna, men det finns andra. Några andra punkter är också relaterade till fotbollsresultat, fotbollskrav och målsättningar. Så jag skulle inte bara vara nöjd med det.

Uniteds manager säger att det är svårt att vara bland de fyra bästa i England, för sex eller sju lag har samma mål.

Mourinho anar också en konspiration.

Det enda jag skulle vilja är att reglerna är samma för alla. Låt oss gå tillbaka till den senaste [utvisningen]. Jag sparkade på en vattenflaska. Jag kan inte göra det. Om jag gör det så är det en utvisning. Efter det är det ett straff.

Jag accepterar att det är en utvisning och, faktum är att om du ser bilderna när domaren kommer över, jag säger inte ett ord eller klagar. Jag accepterade avstängningen på en match och så enkelt är det. Men det måste vara samma för alla managerns. Det måste vara detsamma.

Enligt ESPN har Mourinho inga planer på att göra sig av med några spelare i januari.

Jag kommer inte att pusha ut någon, för ingen förtjänar det. Sättet de arbetar på, de förtjänar inte det. […] Det gör mig ont att inte välja dem, så ni ser att jag ibland roterar lite. En dag spelar jag en, en annan dag lämnar jag en hemma, sedan sätter jag en på bänken.

Ingen förtjänar att pushas ut, att jag ska säga ’det är bättre för dig att lämna’.