U18: West Brom – Man Utd 2-3

Uniteds U18-lag var tillbaka i vinnarspåret igen efter förlusten i FA Youth Cup senast. Ethan Hamilton gjorde två mål och Angel Gomes ett när West Bromwich besegrades med 3-2.

United visade stor revanschlusta efter förlusten senast, den första sedan i mitten av september, och Tahith Chong var tillbaka i startelvan igen. Nämnde Chong tog sig också igenom West Brom-försvaret och ordnade en straff redan efter tio minuters spel. Angel Gomes stegade fram och satte ledningsmålet från straffpunkten.

Det dröjde dock inte länge innan kvitteringen kom, endast fyra minuter efter Uniteds ledningsmål satte hemmalagets finländare Marcus Forss kvitteringen. WBA var farliga när de väl anföll och trots Uniteds stora bollinnehav kunde WBA utnyttja det och ta ledningen efter en halvtimme.

United, som ju har sin stryka i det offensiva spelet, kvitterade endast två minuter senare när George Tanner, som var suverän mot Southampton senast, spelade fram Ethan Hamilton som satte kvitteringen. 2-2 efter en halvtimme i en mycket händelserik halvlek där resterande 15 minuter förblev mållösa.

United startade den andra halvleken piggt och tilldömdes tämligen omgående en straff efter handboll i straffområdet. Angel Gomes, som redan satt en straff i matchen, klev fram men träffade ribban.

Vi skulle dock inte behöva vänta allt för länge på Uniteds ledningsmål. Ethan Hamilton fick bollen, drev åt sidan och smällde av en kanon med sin giftiga vänsterfot som letade sig in i det första krysset.

Chanser skapades åt båda håll, men West Bromwich var närmast att göra ett mål när man träffade stolpen efter en hörna men matchen slutade 3-2 och United var tillbaka i vinnarspåret efter plumpen mot Southampton senast.

West Bromwich – Manchester United 2-3 (2-2)

Uniteds mål: Gomes (10, str), Hamilton (31, 58)
United: Moutha-Sebtaoui, Tanner, Warren, O’Connor, Kenyon; Hamilton, Whelan; Chong, Gomes (McIntosh-Buffonge 76), Boonen (Barlow 87); Bohui (Burkart 68)