Reserverna: Man Utd – Middlesbrough 2-2

Uniteds reserver avslutade gruppspelet i Premier League International Cup genom att spela 2-2 mot Middlesbrough vilket innebär gruppseger. Målen gjordes av Demetri Mitchell och Sean Goss.

Förutsättningarna var ganska enkla; oavgjort eller vinst för United innebar att man skulle toppa gruppen och därmed vara direktkvalificerade för slutspel i Premier League International Cup. Middlesbrough stod på samma poäng men hade sämre målskillnad och var tvungna att besegra United för att ta förstaplatsen i gruppen.

United har sett ut som ett helt annat lag i cupen jämfört med i ligaspelet och inledde också denna drabbning på ett självsäkert sätt där man direkt tog tag i matchen. Målskyttet är dock ett fortsatt stort problem och Josh Harrop hann med att missa en straff innan den första halvleken var över som slutade mållös.

Kvarten in i den andra halleken tog dock United ledningen när en pånyttfödd Mitchell, som spelar vänsterback, bröt in från sin kant och avlossade ett skott som gick via ribban och in.

Uniteds ledning varade i drygt fem minuter innan Middlesbrough kunde kvittera genom De Pena. United backade dock inte hem utan fortsatte att spela bra fotboll, United tilldeleades ännu en straff och den här gången tog Sean Goss hand om den. Goss gjorde inget misstag från straffpunkten och gav United ledningen med 20 minuter kvar. Att hålla ledningar var dock inget som United tyckte var särskilt roligt i den här matchen och De Pena kunde kvittera ännu en gång med dryga tio minuter kvar av matchen. United höll dock undan och vann sin grupp i imponerande stil och är klara för kvartsfinal.

Manchester United 2-2 (0-0)

Uniteds mål: Mitchell (59), Goss (72 str)
United: S.Johnstone; Olosunde, Poole, Tuanzebe, Mitchell; Goss, Willock; Gribbin (Kehinde 68), McTominay, Harrop (Buffonge 75); Redmond (Scott 81)