Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Hull City (mot Wembley)

18:17

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds ligacupsemifinal hemma mot Hull City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Hull City 2-0 (0-0)
1-0 (56) Juan Mata (Mkhitaryan)
2-0 (87) Marouane Fellaini (Darmian)

Manchester United: De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Darmian; Herrera, Pogba; Mata (Fellaini 79), Rooney (Martial 59), Mkhitaryan (Lingard 71); Rashford
Avbytare: Romero, Blind, Fosu-Mensah, Carrick

Hull: Jakupovic; Meyler, Maguire [GK], Huddlestone, Robertson; Mason; Snodgrass, Henriksen (Hernández 19), Clucas, Tymon (Weir 90+1); Diomandé (Maloney 74)
Avbytare: Marshall, Bowen, Clackstone

Mikael Österdahl | 23:18 Mourinho: Det fanns ingen anledning att fira

José Mourinho var inte nöjd med Uniteds första halvlek ikväll och han förväntar sig mer på söndag. Han bekräftar att Morgan Schneiderlin mest troligt går till Everton och han tror att Zlatan kan spela på söndag.

Jag förväntade mig en svår match. 1-0 för mig är alltid ett bra resultat men 2-0 är givetvis bättre. Vi är inte på Wembley.

Var du missnöjd med första halvlek?Ja, lite. De var organiserade som jag räknade med. Vi var lite slarviga, komplicerade saker, flera tillslag, tog tid på oss. Det var inte vår bästa första halvlek. I första måste spelarna göra det bättre, jag kan göra det bättre, fansen måste göra det bättre. I andra var det lite bättre. På söndag måste spelarna, jag och arenan göra det bättre.

Du ville inte att ni skulle fira 1-0?För vi behövde spela. I cupmatcher kan alla mål vara avgörande. Varför fira när du har en halvtimme kvar att spela, det fanns ingen anledning att fira.

Om kramen med Fellaini:Jag tycker att han ville visa att han vet hur mycket jag har stöttat honom. Kanske var det för att jag sa till honom att han skulle göra det andra målet.

Är Schneiderlin klar för Everton?Inga detaljer. Före matchen informerades jag av Woodward att situationen är nära. Morgan går mer än troligt till Everton.

Inga problem för Zlatan att spela på söndag?Jag tror inte det.

Hulls manager Marco Silva tyckte att United förtjänade segern.

Man United förtjänade det här resultatet. Det var synd att vi släppte in det andra målet. Men jag är nöjd över grabbarnas insats. Vi jobbar bra.

Silva visste inte om Matas mål var offside.

Mourinho och Silva snackade med Sky Sports.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste.

Mikael Österdahl | 23:07 Mata: Det är inte klart

Juan Mata och Chris Smalling snackade med Sky Sports efter Uniteds seger.

Chris Smalling:

Vi alla visste i första halvlek att det inte var bra nog. Vi visste att det skulle bli svårt men spelade snabbare i andra och fick det vi förtjänade.

Juan Mata:

Vad sa Mourinho i halvtid? ”Att vi behövde spela snabbare och med mer tempo, vi behövde skapa mer. I andra halvlek gjorde vi det. 2-0 är ett bra resultat men det är inte klart.

Om sitt mål: ”Jag såg att Micki vann bollen och gick mot bortre stolpen. Jag vet inte om det var offside. Som tur var blev det mål.

Är det klart? ”Det är första steget mot Wembley. Vi vet att det blir svårt men vi fick ett bra resultat och höll nollan.

Mikael Österdahl | 23:01 Manchester United – Hull City 2-0

Manchester United har högerfoten och åtminstone 80 procent av vänsterfoten i ligacupfinalen. Detta efter 2-0 mot Hull på Old Trafford i den första semifinalen.

Mata, framnickad av Mkhitaryan, och Fellaini, på inlägg från Darmian, gjorde Uniteds mål.

United hade total kontroll under matchen men var väldigt ineffektiva. Segern borde ha varit större men 2-0 kommer med allra största sannolikhet räcka.

Uniteds segersvit är nu nio matcher lång. På söndag gäller det att den utökas till tio!

Mikael Österdahl | 20:52 Mourinho: Nöjd med ett litet steg

Jag är nöjd med ett litet steg, vinner vi matchen är jag glad,” säger José Mourinho till Sky Sports inför kvällens match.

Om matchen:Det är svårt mot ett Premier League-lag att få ett stort resultat. Jag tror att de kommer vara välorganiserade och spela på kontring. Vi satsar på att vinna.

Om Marco Silva:Jag tycker att han är en intelligent kille och en bra tränare. Jag tror att han kommer att försöka hålla matchen levande till returen. Han kommer försvara och satsa på kontringar. Det är lika överallt, 99 procent av gångerna är inte managern skyldig till de dåliga resultaten men spelarna höjer sig med en ny manager.

Om Rooney:Vi vill vinna, han vill vinna. Vi måste göra mål för att vinna, är han på planen spelar det ingen roll vilken position han har. Vi vill alltid att han ska vara i position för att göra mål. Han är inte under press, han har år på sig att slå det här rekordet. Jag tycker att rekordet redan är slaget, frågan är bara när, vilken målvakt och vilken motståndare. Om jag var Jakupovic skulle jag vara nöjd att vara målvakten som släpper in det!

Mikael Österdahl | 20:41 Silva: Allt har gått snabbt

Hulls manager Marco Silva har precis snackat med Sky Sports inför kvällens match.

Allt har gått snabb och det gäller att ge information till spelarna. Vi fick ett bra resultat i lördags och det är viktigt att ge självförtroende till grabbarna. Vi är här för att tävla.

Om att möta Mourinho:Ja, det är sant. Vi pratade i fredags också. Vi har fler matcher på kort tid. Vi är vänner. Under 90 minuter är vi motståndare. Han vill vinna, jag vill vinna.

Hulls förre manager Mike Phelan är studioexpert tillsammans med Phil Neville.

Mikael Österdahl | 20:37 Telegraph: United och Everton överens om Schneiderlin

I nyheter som inte har något med kvällens match att göra påstår Telegraph att United och Everton ska vara överens om Morgan Schneiderlin. Everton ska betala 22 miljoner pund med ytterligare två miljoner i prestationsbaserade klausuler.

Affären ska vara klar inom 48 timmar.

Vi får väl se…

Mikael Österdahl | 20:22 Senast mot Hull

Förra gången mot Hull var det mållöst i 90 minuter. Sedan fick Rooney bollen på vänsterkanten och därefter var det Rashfords tur att prestera.

Repris ikväll? (På målet alltså. Inte 90 mållösa minuter.)

Mikael Österdahl | 20:10 Offensivt lag

Det är onekligen ett offensivt lag som José Mourinho har valt ikväll. Ingen tvekan om att taktiken är att avgöra semifinalen ikväll. Mittfältet kan tyckas sakna viss balans, men det kan kompenseras av att Hull knappt lär få låna bollen.

Ikväll kommer vi förstås att greja seger nummer 9.

Spännande att se hur det går för Rashford ikväll. Att Zlatan saknas ska inte spela någon stor roll.

Spännande också att se om Rooney kan slå Sir Bobby Charltons rekord. Det finns goda möjligheter för det.

Notabelt är att Luke Shaw inte är med ikväll heller.

Gällande Hulls lag så såg jag visst fel. Livermore kommer inte till start, då han liksom Zlatan är sjuk. Därmed går Tymon i som mittback (räknar jag med). Det betyder att Marcus Rashford idag får spela mot en mittback som är yngre än han själv. Det här knappast hänt förut i hans seniorkarriär.

Också att notera är att Hull bara får ihop till sex avbytare.

Mikael Österdahl | 20:05 Zlatan sjuk

United meddelar nu att Zlatan missar kvällens match på grund av sjukdom. Ska förhoppningsvis betyda att han är tillgänglig för spel mot Liverpool på söndag.

Mikael Österdahl | 20:02 Hulls startelva

Så har även Hull City levererat en startelva. Innan dess kan vi konstatera att vi fortfarande inte har fått någon förklaring till varför Zlatan saknas.

Och att Timothy Fosu-Mensah tydligen heter Tim Fosu-Mensah nu för tiden. Inte alls lika sexigt.

Hull får in Maguire istället för Dawson i startelvan, annars oförändrat jämfört med segern mot Swansea i lördags (om jag inte ser fel). Jakupovic fortsätter i mål.

Mikael Österdahl | 19:48 Officiellt: Zlatan saknas

Ryktena stämde. Zlatan Ibrahimovic saknas i Manchester Uniteds startelva ikväll. Marcus Rashford spelar på topp med Mata, Rooney och Mkhitaryan bakom.

Herrera och Pogba bildar mittfält i ett offensivt lag.

Backlinjen består som väntat av Valencia, Jones, Smalling och Darmian.

På bänken Fosu-Mensah, Carrick och Martial.

Mikael Österdahl | 19:39 Offensivt lag, men ingen Zlatan?

Fortsatta rykten om att Zlatan Ibrahimovic saknas ikväll. Manchester Evening News gissar att Marcus Rashford startar på topp. Mata, Rooney och Mkhitaryan spelar bakom Rashford i en offensiv elva.

Herrera och Pogba kamperar ihop på mittfältet.

Om vi ska tro på MEN. Vilket vi sällan ska.

Mikael Österdahl | 19:23 Vägen till semifinalen

Det började i Northampton. Wayne Rooney använde motståndarlagets mur för att valla bollen till Michael Carrick. En sällsynt lyckad frisparksvariant.

Sedan sköt Ander Herrera ganska hårt och därefter sköt Marcus Rashford stenhårt. Rashfords mål var länge säsongens vackraste men han toppade det själv i lördags.

I nästa omgång gjorde Juan Mata mål på Manchester city. Det räckte.

Mot West Ham i kvartsfinalen gjorde Zlatan Ibrahimovic och Anthony Martial mål. Två gånger var.

Mikael Österdahl | 19:18 Hull värvar

Om en ska lita på Guardian så har Hull spenderat tisdagseftermiddagen med att säkra Oumar Niasse på lån från Everton. Den senegalesiska anfallaren har inte spelat för Everton den här säsongen, vilket borde betyda att han är fri att spela för Hull i semifinalreturen.

Fortfarande inget officiellt, men Guardian verkar vara säkra på sin sak.

Mikael Österdahl | 18:38 Pogba: Låt oss avgöra det ikväll

Paul Pogba vill döda ligacupsemifinalen ikväll. Det vill han rätt i.

Det är en match vi vill vinna, förstås,” säger Pogba.

Det är en semifinal, vi vill vara i finalen och vi vill vinna den cupen. Om vi har chansen att vinna någon trofé vill vi ta den. Det är en viktig match för oss och den andra matchen blir svår, så låt oss avsluta mötet i den första matchen.

Pogba tycker att det var skönt att vila i lördags: ”Ja, det är alltid bra för en spelare att vila en match. Jag var på bänken och redo att komma in om jag behövdes, du måste alltid vara redo. Jag har spelat mycket på slutet, så det är bra för mig fysiskt. Och vi får se hur de kommande matcherna går.

Mikael Österdahl | 18:28 Lagnyheter

Manchester United jagar idag den första cupfinalen sedan förra året. Med ett bra resultat hemma mot Hull City är förutsättningarna för en ligacupfinal den 26 februari mycket goda.

Bra resultat? Tja, det skulle väl vara en seger med minst tre mål.

José Mourinho har aviserat att han kommer att ställa upp med ett starkt lag. När spelarna idag checkade in på Lowry Hotel syntes Zlatan Ibrahimovic emellertid inte till, rapporterar Manchester Evening News.

Huruvida det betyder att Zlatan också missar matchen återstår att se, MEN fångade bara 16 spelare och det är ju 18 platser i truppen. Dessutom brukar Mourinho alltid ta med sig en utespelare och en målvakt extra.

Om det ändå skulle vara så att Zlatan saknas så kan vi tyvärr förutsätta att något har hänt (skada, sjukdom) med svensken. Mourinho har nämligen bekräftat att Zlatan, Herrera, Pogba och Valencia ska starta ikväll.

Målvakter: De Gea, Romero
Försvarare: Valencia, Darmian, Smalling, Jones, Fosu-Mensah
Mittfältare: Herrera, Pogba, Mata, Fellaini, Carrick, Lingard
Anfallare: Rooney, Martial, Rashford

Förutom Zlatan saknas Mkhitaryan och Blind. Heller ingen skymt av Luke Shaw medan Young och Schweinsteiger återigen tycks vara utanför truppen. Rojo är skadad och Bailly är på landslagsuppdrag. Schneiderlin och Memphis är inte aktuella.