Reserverna: Man Utd – Man city 1-3

Uniteds reserver föll tungt hemma mot city i derbyt där Refan Poole blev utvisad redan efter 13 minuters spel. Sean Goss gjorde Uniteds mål i 3-1 förlusten.

Det var botten mot toppen i reservderbyt mellan United och city. United har det tungt och får kämpa för varenda poäng. Det var dock United som skapade matchens första målchans när högerbacken Olosunde tog sig fram men hans inspel togs bort i sista stund av en försvarare. Den fina inledningen av United till trots, skulle city få ett stort övertag när Regan Poole fick syna det röda kortet efter en tvåfotstackling redan efter 13 minuters spel.

city dominerade stort men Joel Pereira höll tätt halvleken ut.

United var rejält tillbakatryckta och höll endast emot i några minuter av den andra halvleken innan Diaz satte 1-0 efter ett inspel. United svarade snabbt med ett sällsynt anfall och målet var ett vackert sådant när Demetri Mitchell agerade föredömligt och slog ett inspel till Sean Goss som avslutade kyligt.

Efter det var det city mot Uniteds försvar, och 2-1 kom tämligen omgående och city ökade sedan på till 3-1 också efter att Olosunde försökt dribbla som sista man.

Det var ingen överraskning att United skulle få det svårt mot city, men det hjälpte sannerligen inte när Regan Poole låtsats vara Marcus Rojo men den här domaren, överraskande nog, valde att dra fram det röda kortet.

United är väldigt tunna nu, och inte mycket fungerar i laget. Det positiva var att Mitchell fortsätter att skapa framåt som vänsterback, samt att Goss och Pereira imponerade. Goss har kommit tillbaka bra från sin skada och bidrar med poäng i ett lag som törstar efter kreativitet framåt. Joel Pereira var, trots tre insläppta, stundtals briljant och räddade United.

Manchester United – Man city 1-3 (0-0)

Uniteds mål: Goss (57)
United: J. Pereira; Olosunde (Warren 82), Poole, Tuanzebe, Mitchell; Goss, Willock; Gribbin (El Fitouri 18), Redmond (Kehinde 76), Harrop; McTominay