Motståndarkollen: Topplagen ångar på

Topplagen i norr fick ingen hjälp av toppen frÃ¥n London pÃ¥ lördagen. Tottenham vann, Arsenal vann och Chelsea vann. Imorgon är det sÃ¥ dags för Manchester city, Manchester United och Liverpool att försöka haka pÃ¥.

United behöver en seger imorgon, för att inte avståndet uppåt ska bli sådär läskigt stort igen.

Tottenham imponerade stort

Tottenham – West Brom 4-0

Åttondeplacerade West Brom på hemmaplan. Det låter ju som en tuff uppgift. För Tottenham blev det inte det. Från avspark var det spel mot ett mål.

Harry Kane slog till med ett hattrick, då han gjorde 1-0, 3-0 och 4-0. McAuley sprang emellan med ett självmål.

Om något var segersiffrorna i underkant. Foster i West Broms mål gjorde elva räddningar, varav flera kvalificerade, och var gästernas klart bästa spelare. Lloris i Tottenhams mål behövde inte göra en enda räddning.

I Tottenham var de flesta bra. Kane gjorde hattrick, Eriksen styrde spelet, Wanyama dominerade mittfältet och vingbackarna Walker och Rose pÃ¥ kanterna.

Ja, det var verkligen en regelrätt utklassning. 21-3 i avslut, 11-0 i skott pÃ¥ mÃ¥l, 73-27 i bollinnehav. Efter förlusten mot United i december har Tottenham radat upp sju raka segrar med mÃ¥lskillnaden 21-3.

Allt var emellertid inte frid och fröjd för Tottenham. Mittbacken Vertonghen tvingades kliva av med en skada som enligt manager Pochettino ser allvarlig ut.

Arsenal vann stort utan att imponera

Swansea – Arsenal 0-4

Arsenal gjorde som Tottenham och vann med 4-0. PÃ¥ bortaplan dessutom. Men Arsenal var inte alls lika imponerande.

Länge var det jämnt och det hade inte varit orättvist om Swansea hade gjort matchens första mÃ¥l. Första halvtimmen hade lagen varsitt avslut pÃ¥ mÃ¥l.

Sedan fick Giroud en chans och sÃ¥ ledde Arsenal. Anfallaren signalerade sedan för byte men blev kvar pÃ¥ planen. Han kom ocksÃ¥ till spel i andra halvlek. Ã„ven om han blev utbytt efter en timme fÃ¥r det förmodas att det inte rör sig om nÃ¥got allvarligt.

Matchen avgjordes när Swansea bidrog med två självmål under första halvan i andra halvlek.

Sánchez fastställde slutresultatet till 4-0. Han blev därefter utbytt, nÃ¥got han inte alls uppskattade.

Carroll sköt säsongens mål

West Ham – Crystal Palace 3-0

Payet strejkade. DÃ¥ klev Michail Antonio fram som framspelare. Först till Feghouli, sedan till Carroll och därefter till Lanzini. West Ham tog en viktig hemmaseger.

Men den enda anledningen till att den matchen fÃ¥r ett eget avsnitt är Carrolls sanslösa 2-0-mÃ¥l. PÃ¥ Antonios inlägg drar Carroll en sträck volleyvrist (ingen cykelspark dock, en cykelspark innebär att en liggandes i luften skjuter bollen över eget huvud) upp i krysset.

Säsongens bästa mål enligt mig.

Om det var kul för West Ham sÃ¥ var det mindre kul för Palace. Nu är det bara mÃ¥lskillnad som hÃ¥ller dem över nedflyttningsstrecket. Sam Allardyce-effekten har inneburit noll segrar, tvÃ¥ oavgjorda och tre förluster, med mÃ¥lskillnaden 2-8 (0-0 mot Bolton i cupen inkluderat).

Ingen Costa, inget problem

Leicester – Chelsea 0-3

Det tändes ett hopp om en begynnande kris i Chelsea, dÃ¥ det tidigt igÃ¥r rapporterades att Diego Costa hade brÃ¥kat med Antonio Conte och en fystränare. Conte valde att peta Costa inför lördagsmatchen borta mot Leicester.

Dra till Kina,” ska en arg Conte ha skrikit till Costa enligt Telegraph. Anfallaren är föremÃ¥l just för ett bud frÃ¥n Kina. Det verkar emellertid som att det hela kan blÃ¥sa över snabbt. Telegraph rapporterar vidare att Costas lagkamrater ska ha uppmanat anfallaren att be om ursäkt. IgÃ¥r kväll postade ocksÃ¥ Costa ett positivt meddelande pÃ¥ Instagram.

Och att vara utan Costa tycks inte vara nÃ¥got problem för Chelsea. Efter förlusten mot Tottenham svarade Chelsea upp med en imponerande enkel seger i Leicester. Det var spännande i sex minuter, sedan satte Alonso 1-0.

Sedan försvarade sig Chelsea effektivt. Leicester skapade ingenting och sex minuter in på andra halvlek gjorde Alonso sitt andra mål. Därefter adderade Pedro ett mål.

Just nu har Chelsea sju poäng till tvåan Tottenham. Förhoppningsvis är de sju poäng före tvåan även imorgon kväll.

NÃ¥gra korta

Watford РMiddlesbrough 0-0: Tror inte den beh̦ver kommenteras.

Burnley – Southampton 1-0: Burnleys hemmaform hÃ¥ller i sig. Nu trea i hemmatabellen (de har dock spelat flest hemmamatcher av alla). Det räcker till en plats pÃ¥ övre halvan i tabellen!

Hull – Bournemouth 3-1: Marco Silva vann sin första Premier League-match som manager. Detta trots att hans lag bjöd Bournemouth pÃ¥ en straff och ett ledningsmÃ¥l efter tre minuter. Hernández satte tvÃ¥ mÃ¥l i sin första match frÃ¥n start sedan comebacken.

Sunderland – Stoke 1-3: Sunderland Ã¥kte pÃ¥ en tung förlust hemma mot Stoke och missade därmed chansen att klättra över strecket.