Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Liverpool (upp till bevis)

12:22

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Premier League-matchen mellan Manchester United och några andra. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Liverpool 1-1 (0-1)
0-1 (27) James Milner [straff]
1-1 (84) Zlatan Ibrahimovic (Valencia)

Manchester United: De Gea; Valencia, Jones, Rojo, Darmian (Fellaini 76); Herrera [GK], Carrick (Rooney 46), Pogba; Mkhitaryan, Ibrahimovic, Martial (Mata 65)
Avbytare: Romero, Blind, Smalling, Rashford

Liverpool: Mignolet; Alexander-Arnold, Lovren [GK], Klavan, Milner; Wijnaldum [GK], Henderson, Can; Lallana, Origi (Coutinho 61), Firmino [GK]
Avbytare: Karius, Gomez, Moreno, Stewart, Ejaria, Sturridge

Mikael Österdahl | 19:35 Mourinhos intervju i videoformat

José Mourinhos intervju efter matchen i videoformat:

Mikael Österdahl | 19:32 Klopp: Vi var bättre

Jürgen Klopp håller inte med Mourinho om att Manchester United borde ha vunnit. Tvärtom tyckte Klopp att Liverpool var det bättre laget. Liverpools manager pratade, osammanhängande, med Sky Sports efter matchen.

Väldigt positiv insats, vi var bättre. Vi hade problem med laguppställningen. Grabbarna gjorde det bra. Vi gjorde bara mål på straffen men hade fler chanser. I slutet spelade de bara långbollar. Vi hade förtjänat tre poäng, men vi tar en, det är okej.

Var det en bra poäng?Tar jag allt är det inte tillräckligt. Tänk på motståndarens kvalitet. Vi tittar igen, vilka borde ha vunnit? Idag var det vi. Det är bättre när du jobbar så här och får tre poäng.

Det är två poäng någonstans. Jag vet inte var.

Mikael Österdahl | 19:22 Mourinho: Ingen bra match

José Mourinho var missnöjd med matchens kvalitet när han snackade med Sky Sports efter matchen.

Ingen högkvalitativ match. Båda lagen kan vara mycket bättre. Men det var underhållande, vi skapade chanser för att ta ledningen. Sedan gjorde de mål.

I andra hade vi några andra chanser. De försvarade, det är bra att se att Liverpool också kan försvara. De kontrade. Vi ändrade vårt sätt att spela och gick för ett mer direkt spel. Jag tycket att vi förtjänade mer men alla accepterar nog poängen.

Om hörnorna:Det är problemet med vissa lag utan tillräckligt antal spelare som är bra i luften. I vårt lag har vi inte så många. Lovren är bra i luften, Paul hade problem [mot honom].

Gick ni mer direkt i andra halvlek?Med Marouane, ja. Vi hade Rashford som alternativ. Jag såg ingen på bänken [hos Liverpool] som kunde hantera en extra spelare i luftrummet. Vi satte press på dem och gjorde målet. Några minuter till [så hade vi vunnit.]

Om resultatet:När du inte kan vinna spelar du oavgjort. De stoppade vår segersvit men inte vår förlustfria svit. Nästa vecka har vi en ny match.

Mourinho snackade också med MUTV:

Mikael Österdahl | 19:08 Zlatan: Inte vår bästa match

Zlatan Ibrahimovic gjorde Uniteds kvitteringsmål. Efter matchen var han emellertid inte nöjd.

Okej, vi får en poäng. Vi var inte på vårt bästa. Det var en svår match. Vi låg under, sedan jagade vi. Det är en annorlunda match. I slutändan får vi kvitteringen.

Vad var fel i första halvlek?Jag tycker att vi gjorde enkla misstag. Vi var inte bekväma med motståndarnas press. Jag tycker att vi spelade på fel sätt. Vi borde ha spelat som i andra halvlek hela matchen. I andra spelade vi mer direkt. Vi byggde inte bakifrån utan byggde [anfallen] framifrån, vi slog långt och byggde därifrån. De pressade högt och vi gjorde för många misstag i uppbyggnadsspelet.

Om målet:Det var ett bra inlägg, först trodde jag att Fellainis nick skulle gå in. Okej, vi fick en andra chans, Valencia slog in en bra boll och jag försökte träffa mål.

Ville vinna:Vi ville vinna, givetvis ville vi vinna. Okej, 1-1, vi fortsätter så här. Vi har inte förlorat på 16. Vi är där.

Mikael Österdahl | 19:05 Manchester United – Liverpool 1-1

Manchester Uniteds förlustfria svit är intakt. Den fina segersviten är emellertid bruten. United spelade 1-1 mot Liverpool efter en sen kvittering av Zlatan Ibrahimovic.

I en dålig första halvlek från United hade Pogba och Mkhitaryan frilägen utan att göra mål. Pogba tog dock, idiotiskt, med handen på hörna och Liverpool fick straff. De Gea gick åt rätt håll men kunde ändå inte rädda.

Förmodligen säsongssämsta av Pogba.

I andra halvlek parkerad Liverpool bussen. United tryckte på. Mkhitaryan fick en bra chans men missade passningen för att ge Martial öppet mål. Liverpool kontrade, utan att vara överdrivet farliga.

En boll ramlade ner på Fellainis panna… Nu! … Nej, fan stolpe…

Bollen går från stolpen till Valencia. Högerbacken lyfter in. En obalanserad Zlatan nickar högt.

Det tar en evighet.

Sedan går bollen in i mål.

1-1.

Men sedan inget mer.

Ingen eufori. Heller ingen misär. Bara… oavgjort? Bra? Dåligt? Mer dåligt än bra.

United var dåliga. Framför allt sprang United för lite. Men United är bättre än Liverpool. United kan vara dåliga och ändå ha de bästa chanserna mot Liverpool.

Vi förlorade inte. Men vi förlorade två poäng.

 

Mikael Österdahl | 16:51 Mourinho: Världen tittar på

José Mourinho och Jürgen Klopp har precis snackat med Sky Sports inför matchen.

Jose Mourinho:

I slutändan när matchen börjar känner jag det inte annorlunda. Före matcher ja, efter matcher är det lite annorlunda. Världen tittar på, vi har ett ansvar i vår prestation och vårt beteende.

Vad avgör?Du vet aldrig. Jag skulle säga till mina spelare att inte förlora identiteten vi har byggt upp. Vi kan inte förlora det, vi måste spela på samma sätt.

Jürgen Klopp:

Om Alexander-Arnold:Det är spännande. Det är en annorlunda match. Jag ville ha kaffe men det var te i kannan. Har vi börjat?

Om matchen: ”Det är vad vi alltid gör. Det beror på vad det andra laget gör. Vi vet vad vi måste göra, vi måste vara modiga. [United] har ett imponerande kroppsspråk. Publiken kommer nog vara med.

Mikael Österdahl | 16:43 Singing what?

We’ll be running ’round Old Trafford with twenty,
We’ll be running ’round Old Trafford with twenty,
We’ll be running ’round Old Trafford, running ‘round Old Trafford, running ‘round Old Trafford with twenty,

Singing what!?

Singing we knocked the Scousers of their perch,
Singing we knocked the Scousers of their perch,
Singing we knocked the Scousers, we knocked the Scousers, we knocked the Scousers of their perch.

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 16:27 Everton – city 4-0

Vi sticker emellan med ett resultat från den andra Premier League-matchen. Everton spelade hemma mot Manchester city. Det gick bra!

Everton vann med 4-0. Det älskar vi!

citys storförlust betyder att United har chansen att gå förbi city ikväll. Det räcker dock inte med att vinna, United måste vinna med minst fyra mål (eller 11-8, men det lär ju inte hända).

Inte omöjligt!

Mikael Österdahl | 16:13 Måste vinna

United måste vinna. Mer än så är det inte. Framför allt bör det finnas stora möjligheter att hitta luckor i Liverpools backlinje.

Laguppställningen är inte mycket att orda om. Kanske hade vi kunnat dribbla in en bättre vänsterback men i övrigt är det exakt som jag ville se.

Skulle det gå trögt har Mourinho många alternativ att laborera med på bänken.

https://twitter.com/jackec_mufc/status/820591692336234497

I Liverpools lag saknas Clyne på grund av skada. Matip är ute då Fifa inte vill prata med Liverpool (förstår dem).

Martial och Mkhitaryan mot Alexander-Arnold och Milner bör ge utdelning för United. Även om debuterande ynglingar då och då uträttar stordåd.

Mikael Österdahl | 16:04 Alexander-Arnold startar för Liverpool

Om Uniteds startelva var väntad så är Liverpools inte lika väntad. Trent Alexander-Arnold, vars namn jag inte hade hört för en minut sedan, går in som högerback. Killen är född i oktober 1998 och har bara gjort ett enda inhopp i Premier League. Det var på tilläggstid mot Middlesbrough i mitten på december.

En ytterligare överraskning är att Origi startar på topp. Coutinho får nöja sig med en plats på bänken.

Mikael Österdahl | 16:01 Väntad startelva

Inga överraskningar alls i Manchester Uniteds startelva. Rojo går in som bredvid Jones i mittförsvaret, Zlatan är tillbaka efter sjukdom och får sällskap av Mkhitaryan och Martial på topp.

Mikael Österdahl | 15:57 Something tells me I’m into something good

Då Morgan Schneiderlin gör debut för Everton leder Liverpoolklubben med 2-0 mot Manchester city. Tackar vi för! (Om det står sig, alltså.)

Samtidigt sjunger Unitedsupportrarna.

Something tells me I’m into something good,
Woke up this morning feeling fine,
Got Man United on my mind,
Jose’s playing the way that United should,
Oh yeah.

Mikael Österdahl | 15:48 Ingen Matip i Liverpool

Joël Matip kommer inte till spel för Liverpool idag. Liverpool vågar helt enkelt inte spela mittbacken, då de är rädda för att straffas av Fifa ifall de skulle göra det.

Det hela handlar om att Matip har tackat nej till spel i afrikanska mästerskapen.

Mikael Österdahl | 15:46 Nya fanzine

United fanzine, new one out today!

Både Red News och United We Stand kommer med nya nummer idag.

Mikael Österdahl | 15:26 Oh my word

Men det fanns förstås bara en vinnare i den där omröstningen. I september 2010 hade Dimitar Berbatov uppvisning (se och lär, Zlatan!). Han gjorde 1-0 och sedan det matchvinnande 3-2-målet.

Men det är 2-0 vi minns.

Det är inte alla Unitedspelare som gör hattrick på Liverpool. Det är ännu färre som slänger in en cykelspark på vägen.

Sådan var Berbatov. När han var på det humöret.

När Berbatov gjorde sitt hattrick hade vi väntat 64 år och åtta dagar. I september gjorde Stan Pearson det fjärde Unitedhattricket mot Liverpool. Joe Spence gjorde det tredje 1928. Spence gjorde dessutom ett fjärde mål, något han är ensam om. Sandy Turnbull gjorde det andra, 1907.

Det allra första sköt James Peters i november 1895. Det finns inte fångat på film.

Mikael Österdahl | 15:17 Martial… Martial… Great skill Martial

Det tredje nominerade målet gjordes av Anthony Martial. The English press said he had no chance.

What a waste of money. Och så vidare.

Mikael Österdahl | 15:12 And Beckham is there

I maj 1996 avgjorde Kungen FA-cupfinalen mot Liverpool. I oktober samma år fick Liverpool chans till revansch då de reste till Old Trafford.

Det hade de inte så mycket för. David Beckham sköt hårt och välplacerat. Ingen annan sköt bollen förbi målvakten.

Mikael Österdahl | 14:57 What a finish

Manchester United har i veckan haft en omröstning om det bästa Premier League-målet mot Liverpool på Old Trafford.

I januari 2006 slogs United och Liverpool om andraplatsen i tabellen, bakom överlägsna Chelsea. Liverpool dominerade matchen på Old Trafford men gjorde inga mål. Efter 90 minuter klev så Rio Ferdinand fram.

Mikael Österdahl | 14:41 Den här dagen…

…2005 möttes United och Liverpool på Anfield. Efter 22 minuter gav Rooney United ledningen efter beundransvärt målvaktsarbete av Dudek (se och lär, Mignolet!).

Mitt i andra halvlek blev Wesley Brown utvisad. Men Uniteds tio spelare höll tätt och vann med 1-0.

Mikael Österdahl | 14:35 Den kombinerade startelvan

När storlag ska möta storlag – det görs aldrig när storlag möter smålag och sällan när smålag möter smålag – gillas det att sätta ihop kombinerade startelvor. En som testade det den här gången var Graeme Souness.

Jag ska inte vara för elak mot Souness. Han har en mycket stor del i att Liverpool inte har vunnit ligan sedan 1990 och är därmed att betrakta som en hjälte.

Men här går han ju vilse.

Att välja Lallana och Henderson före Pogba existerar liksom inte. Och att välja fyra Liverpoolspelare i backlinjen är absolut vansinne. Det är inte för inte som Liverpool har det sämsta försvaret av topplagen.

Vilket lag en ska välja beror ju på vilka kriterier en har. Ska vi välja de som har presterat bäst den här säsongen eller de som har den högsta nivån? I den förra måste det ändå rymmas en del Liverpoolspelare, de är trots allt fem poäng före United. I den senare ryms det kanske en eller två i elvan.

Den här säsongen: De Gea är förstås given i mål. United har inte haft någon vänsterback som har presterat, så Milner skrivs in per default. Pogba ska vara med och Zlatan ska vara med. Valencia förstås före Clyne.

Mittbacksparet är klurigt. Men jag landar nog på Jones och Bailly. Möjligen att Matip ska in. Eller Rojo.

På mittfältet vill jag egentligen säga Herrera, Carrick och Pogba. Men det blir nog lite obalanserat. Förmodligen ska Lallana och/eller Henderson in för Herrera och/eller Carrick. Lallana har sju mål och sju assists i ligan men min känsla är att han inte har varit så bra som de siffrorna antyder.

På ytterforwardsplatserna har några Unitedspelare presterat stordåd i enstaka matcher. Men ingen har levererat genom hela säsongen. Så där får vi väl skriva in två Liverpoolspelare.

Så: De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Milner; Henderson, Carrick, Pogba; Mané, Zlatan, Coutinho.

Hur är vi fem poäng bakom de där?

Högsta nivå: De Gea förstås. Smalling kanske kan bråka om platsen bredvid Bailly. Shaws högstanivå är bättre än Milners. Åtminstone var den det innan Shaw blev skadad. Herrera är roligare än Henderson. Mkhitaryan är minst en nivå bättre än Mané. Men ja, Coutinho får vi väl faktiskt ge en plats. Men Martial är snart förbi.

Så: De Gea; Valencia, Bailly, Jones, Shaw; Herrera, Carrick, Pogba; Mkhitaryan, Zlatan, Coutinho

Nä, vi ska verkligen inte vara fem poäng bakom. De har ju överpresterat nästan lika mycket som Leicester gjorde förra året!

Mikael Österdahl | 14:09 Mata på bänken?

Timmarna före match ramlar det in ett rykte om att Juan Mata börjar på bänken idag. Mata har förstås all rätt att vara besviken om det blir så men jag hade valt Mkhitaryan och Martial om det var mitt beslut.

Mikael Österdahl | 12:33 Matchdag

Vi vaknar den här dagen och vet. Vi vet att det här är årets hittills bästa dag. Eller den sämsta. Antingen eller. Himmel eller helvete.

Det finns inga mellanting. Oavgjort blir det ju aldrig.

Självförtroendet är förstås på topp efter nio raka segrar. Men nio betyder ingenting om det inte blir tio.

Liverpool är bra, det är inte tu tal om den saken. I sina bästa stunder har Liverpool spelat ligans bästa fotboll.

Manchester United är bättre.

Vi väntar fortfarande på den perfekta matchen. Eller åtminstone en match där allting stämmer i 90 minuter. Den får gärna komma idag.

Det är tid för Paul Pogba att äga en stormatch. Han har varit magnifik den senaste tiden. Men att dominera West Brom är inte samma sak som att dominera Liverpool.

José Mourinho behöver en stor seger. Visst, han har Tottenham (ja, city i ligacupen också, men den räknas inte). Men även om Spurs inte längre är lads, it’s Tottenham så är en seger mot Spurs inte på samma nivå som en seger mot Liverpool eller city. Eller ens Chelsea. Även Arsenal. Och till och med Moyes vann mot Arsenal.

Utklassning, tack.

Eller segermål på Fergie Time. I så fall får det gärna vara Wayne Rooney som avgör.

Mikael Österdahl | 12:31 Lagnyheter

Zlatan checkade in. Rojo checkade in. Det var det mest intressanta när Manchester Uniteds spelare igår checkade in på Lowry Hotel inför dagens match.

Målvakter: De Gea, Romero
Försvarare: Darmian, Valencia, Jones, Smalling, Rojo
Mittfältare: Carrick, Pogba, Herrera, Lingard, Mata, Young, Mkhitaryan
Anfallare: Rooney, Ibrahimovic, Martial, Rashford

Manchester Evening News noterar att varken Fellaini eller Blind syntes till. Det betyder inte nödvändigtvis någonting. De flesta spelarna åker med spelarbussen till hotellet, men Blind bor i närheten och brukar ta sig till hotellet på eget bevåg. Fellaini ska också nyligen ha gjort det.

Utgångstipset får då vara att Young och/eller Lingard försvinner från matchtruppen.

Luke Shaw tycks fortfarande inte vara aktuell. Fosu-Mensah och Schweinsteiger rimligen också utanför truppen. Bailly är indisponibel och Memphis är inte aktuell.