Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Hull City – Manchester United (the next stop will be Wembley)

17:56

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer semifinalreturen i ligacupen mellan Hull City och Manchester United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Hull City – Manchester United 2-1 (1-0)
Totalt: 2-3
1-0 (35) Tom Huddlestone (straff)
1-1 (66) Paul Pogba
2-1 (85) Oumar Niasse

Manchester United: De Gea; Darmian, Smalling, Jones, Rojo; Herrera, Carrick, Pogba; Lingard, Ibrahimovic, Rashford
Avbytare: Romero, Fosu-Mensah, Shaw, Fellaini, Mata, Mkhitaryan, Rooney

Hull City: Marshall; Meyler, Maguire, Dawson, Tymon; Clucas, Huddlestone, Maloney; Niasse, Bowen, Diomandé
Avbytare: Kuciak, Robertson, Hernandez, Elabdellaoui, Wier, Evandro, Markovic

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 22:58 Röda tröjor i finalen

Manchester United kommer att spela i rött i ligacupfinalen mot Southampton. Finalen spelas den 26 februari, vilket betyder att bortamatchen mot Manchester city kommer att flyttas.

Om vi får tag på Carricks och Mourinhos intervjuer i videoformat postar vi dem. Annars stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste.

Mikael Österdahl | 22:53 Mourinho: Grattis till mina spelare

Michael Carrick var besviken. José Mourinho följde upp detta med att ge en mycket kort intervju i Sky Sports. Uniteds manager föreföll vara fokuserad på att inte dra på sig någon avstängning.

Jag vill bara säga grattis till mina spelare, för det var svårt att gå till final. Och vi är i final, jag vill inte säga mer. Jag är lugn, jag betedde mig på bänken, jag blev inte uppvisad på läktaren. Så inga fler ord.

Mikael Österdahl | 22:51 Carrick: Vi spelade inte alls bra

Manchester United är i final men det var trots det en mycket besviken Michael Carrick som pratade med Sky Sports efter matchen.

Jag skulle inte säga lättnad, vi är besvikna över sättet vi spelade på och att vi förlorade. Vi ville hålla fast vid vår svit. Vi spelade inte alls bra. Det är en konstig känsla.

Påverkade det att folk trodde att det var avgjort?Vi trodde inte alls det när vi gick in i matchen. Vi spelade bara inte bra, av ett antal olika anledningar. Det vi kan ta med oss är att vi är i final, men vi är ändå väldigt besvikna.

Om Pogbas mål:Det var ett stort mål för oss, i ett viktigt läge. Kul för Paul att få målet, förhoppningsvis kan han göra fler mål nu.

Om den omedelbara framtiden:Vi har en match på söndag, vi gör oss redo för den. Vi kan förstås se fram emot finalen. Du får inte många chanser, du måste ta den när du får den. Vi gillar bara inte att förlora, så vi är besvikna.

Mikael Österdahl | 22:45 Hull City – Manchester United 2-1 (totalt: 2-3)

Ligacupfinalen 2017 kommer att spelas mellan Manchester United och Southampton. United tog sig på torsdagskväll till final via en 2-1-förlust borta mot Hull City. Därmed går United vidare med 3-2 totalt.

United gjorde en bedrövlig match och den förlustfria sviten är förtjänt bruten.

Matchinledningen var en lång väntan på slutsignalen. Efter dryga halvtimme tyckte domaren Jon Moss att det var lämpligt att liva upp stämningen, så han uppfann en straff för Hull. Tom Huddlestone satte den i nät.

I andra halvlek höjde sig United en aning, vilket var tillräckligt för att pressa tillbaka motståndaren.

Kvitteringen kom mitt i halvleken. Huddlestone försökte bryta bollen i straffområdet men stötte istället fram den till Paul Pogba, som satte bollen i nät med en tåpaj.

Niasse gav Hull ledningen på nytt i slutskedet, men någon reell spänning blev det aldrig.

United är därmed klara för final.

Mikael Österdahl | 20:36 Mourinho: Spelarna är motiverade

José Mourinho pratade som hastigast med Sky Sports inför kvällens match.

Jag sa till mitt lag att vi är favoriter men matchen är öppen. Hull har sina drömmar kvar, vi måste spela för att vinna. Det är fotboll, allting kan hända. Spelarna är motiverade. Vi måste försöka vara i  kontroll och gå till final.

Mikael Österdahl | 20:24 Vägen till semifinalreturen

Manchester United har gjort tio mål på vägen till semifinalreturen i FA-cupen. Det snyggaste är förstås Marcus Rashfords kanon mot Northampton.

Mikael Österdahl | 20:13 Lagen förstärker Uniteds chans

Mourinho väljer nära nog sitt bästa lag. Hulls manager Marco Silva väljer närmast ett reservlag. Det här Unitedlaget ska inte kunna göra annat än vinna klart mot det där Hullaget.

Det notabla idag är backlinjen och anfallet.

Valencia saknas helt idag, fortfarande har vi inte fått någon förklaring till varför. En kan ju tycka att det hade varit läge för Fosu-Mensah som högerback men Mourinho satsar på Darmian. På vänsterbacken går Rojo före både Blind och Shaw, vilket är mycket märkligt.

Offensivt fortsätter Mourinho att leta efter en lösning. Martial var petad senast och är fortsatt petad. Mata och Mkhitaryan startade då men är nu båda på bänken. Istället Lingard och Rashford från start.

United har egentligen ingen förutom Zlatan som gör mål. Personligen kan jag känna att det skulle vara klokt att Mourinho att satsa på två spelare och ge dem ett gäng matcher i rad, istället för att byta varje ytter som inte är fantastisk.

Mikael Österdahl | 19:53 Båda lagen

Så har vi även Hulls startelva i ett läsbart format. De gör sju förändringar jämfört med matchen mot Chelsea i helgen.

Mikael Österdahl | 19:46 Herrera 100

Ander Herrera gör idag sin 100:e match för Manchester United. Det är lite som att göra 250 mål för klubben, bara aningen mindre speciellt.

Hull har levererat sin startelva men i ett oacceptabelt format. Vi väntar på en bättre variant.

Mikael Österdahl | 19:42 Martial utanför truppen

Anthony Martial är återigen utanför Manchester Uniteds trupp. Däremot är både Timothy Fosu-Mensah och Luke Shaw på bänken. Där återfinns även Fellaini, Mata, Mkhitaryan och Rooney.

Mikael Österdahl | 19:40 Carrick tillbaka, Valencia saknas

José Mourinho gör en hel del förändringar jämför med senast. Mest notabelt är kanske att Matteo Darmian startar som högerback. Rojo tar platsen som vänsterback, medan Jones och Smalling lirar centralt.

Carrick, Herrera och Pogba på mitten.

På topp blir det som det spekulerades: Zlatan tillsammans med Lingard och Rashford.

Mikael Österdahl | 19:37 Rooney – Hull 4-0

Den 23 januari 2010 spelade Manchester United mot Hull på Old Trafford. Hull gjorde inga mål. 13 av 14 Unitedspelare gjorde noll mål.

United vann med 4-0. Wayne Rooney, som då var bäst i världen, gjorde målen.

Rooney gjorde fyra mål på en match. Hull har också gjort fyra mål. Om vi adderar alla deras mål i deras åtta senaste möten med United. De senaste fyra gångerna har United hållit nollan.

Mikael Österdahl | 19:19 Första mötet

Som ni säkert känner till är det returmöte ikväll. Om ni har glömt det första mötet så kommer höjdpunkterna här.

Cliffsnotes: Manchester United vann med 2-0. Mata och Fellaini gjorde mål.

Mikael Österdahl | 18:53 José, 54 år

Idag gratulerar vi José Mourinho på födelsedagen. Manchester Uniteds manager blir 54 år gammal.

Mikael Österdahl | 18:09 Lingard och Rashford med Zlatan?

Det är dåligt med lagnyheter den här dagen. Manchester Uniteds spelarbuss åkte från Carrington, där inga stalkers var på plats. Via Timothy Fosu-Mensah på Snapchat tror Manchester Evening News att Paul Pogba, Ander Herrera och Fosu-Mensah är med i truppen som reste till Hull.

José Mourinho har inte sagt mer än att han kommer att ställa upp med sitt bästa lag (Uniteds manager har också bekräftat att Romero står i mål på lördag och att De Gea då är ledig, om det nu har någon betydelse inför kvällen).

Enligt Daniel Taylor, som undertecknad litar på, så tränade United med Lingard, Zlatan och Rashford i anfallet igår.

Besked får vi när laguppställningen dyker upp. Det brukar vara en timme före avspark men inför förra semifinalen kom laget 75 minuter före avspark.

Förra gången United spelade i Hull avgjorde Marcus Rashford. Vädret var vackert den dagen.

Mikael Österdahl | 17:58 The next stop will be Wembley

Ikväll går Manchester United till final i ligacupen för första gången sedan 2010. Ja, matchen ska förstås spelas. Allt kan hända. Och så vidare.

Men för att United ska tappa 2-0 från första matchen ska det till ett monumentalt fiasko. Ja, då och då händer det att lag tappar en tvåmålsledning från första matchen. Som när United vände mot Olympiacos 2014.

När så sker tenderar det emellertid vara så att det bättre laget har underpresterat grovt i den första matchen. United är ett par klasser bättre än Hull och ska inte kunna tappa det här. United ska kunna spela dåligt ikväll utan att det någonsin blir riktigt nervöst.

Nä, det handlar bara om att spela av matchen.

Hull måste ändå försöka anfalla. Då ska det öppnas både en och två vassa kontringslägen för United.

Om Manchester United mot all förmodan inte spelar final på Wembley den 26 februari, ja då är det får bevittna ikväll en självklar kandidat till att vara Uniteds sämsta match någonsin.