Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Hull City (we play them every week)

17:39

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds ligamatch mot Hull City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Hull City 0-0

Manchester United: De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Blind; Carrick, Herrera, Mkhitaryan, Pogba, Rashford; Ibrahimovic
Avbytare: Romero, Smalling, Young, Lingard, Mata, Martial, Rooney

Hull City: Jakupovic, Meyler, Dawson, Maguire, Robertson, Huddlestone, Clucas, Markovic, Evandro, Tymon, Niasse
Avbytare: Marshall, Hernandez, Ranocchia, Elabdellaoui, Maloney, Diomande, Bowen

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 23:47 Mourinho: Jag bedöms inte lika

Det förefaller vara så att Mourinho skippade sin intervju med MUTV ikväll. Istället visade MUTV Mourinhos presskonferens efter matchen. Vi kan kortfattat säga att Mourinho var väldigt irriterad. Han är uppenbart irriterad på dagens domare, på domare i allmänhet och på att han tycker sig bedömas annorlunda än andra domare.

Jag är inte glad, givetvis. Jag är inte nöjd med resultatet. Jag kritiserar inte motståndaren, de kämpar för livet. De måste kämpa med allt de kan. De kollade på vad som var tillåtet och domaren svarade. Sedan var de bekväma att göra det de gjorde i 90 minuter.

Men jag kritiserar inte dem, hade jag varit i den positionen [hade jag gjort likadant].

Borde Niasse ha blivit utvisad?Jag vet inte varför ni ställer de här frågorna till mig. Jag vet inte om professionell är rätt ord. Om jag var i er position skulle jag inte fråga managern, jag skulle säga och skriva vad jag ser, vad jag tycker.

Jag skulle inte fråga Manchester Uniteds manager. Jag skulle bara skriva match efter match vad som händer med oss. Om inte varje match så nästan. För om jag pratar straffas jag. Jag vill inte straffas.

Ni var dåliga i första halvlek… ”Väldigt långsam start. Stora chanser, stora räddningar, total kontroll. Sedan i första halvlek började motståndaren göra vad de gjorde ännu mer i andra halvlek. Domaren tillät dem göra det.

Sedan vill jag inte säga mer om domaren och beslut. För jag repeterar, om jag var i er position, kanske förändras er bransch, men för mig är journalistisk att säga sanningen. Ni måste helt enkelt säga sanningen.

Match efter match med Manchester United, ni såg vad som hände mot Burnley, mot West Ham, mot Stoke, nästan var som helst. Gör ni ert jobb gör ni allmänheten en tjänst. Säg sanningen, så enkelt är det. Om att säga sanningen att Manchester United inte spelade bra i första halvlek så är det så.

Ställ inte frågor som jag inte kan svara på. Ni vet klart och tydligt att jag är annorlunda, reglerna för mig är annorlunda. Jag är annorlunda på alla sätt. Jag tittade mitt lag spela på ett hotell, jag fick inte gå till arenan, min assistent fick sex matchers avstängning från arenan utan att ha rört någon. Igår sa fjärdedomaren till en manager ’jag gillar din passion’, så gör vad ni vill. Idag fick jag höra ’sitt ner eller så måste jag skicka upp dig på läktaren’. Så allting är annorlunda för mig. Så ställ inte frågor till mig som sätter mig i en dålig sits. 0-0, bra poäng för dem, grattis. Dålig poäng för oss. Ny match på söndag.

En irriterad manager pratade också i en teveintervju:

I MUTV säger Phil Jones att han fick en smäll på foten. Han menar dock att det inte är något allvarligt och att han ska vara tillgänglig om några dagar.

Med det stänger vi den här matchdagsbloggen. Tack för att ni läste.

Mikael Österdahl | 23:27 Mourinho arg på domaren

José Mourinho har fortfarande inte dykt upp i MUTV:s sändning. Han har hunnit med sin presskonferens och han lämnade Old Trafford mindre än en halvtimme efter matchen.

Rapporterna som har ramlat in från presskonferensen säger att Mourinho var mycket irriterad på domaren. Men han menar att han inte bedöms på samma sätt som andra managers.

Mikael Österdahl | 23:19 Zlatan väldigt besviken

Zlatan Ibrahimovic var givetvis besviken när han snackade med MUTV efter dagens match.

Väldigt besviken, givetvis. Det hade varit skönt att vinna idag, för de andra tappade poäng. Hade vi vunnit hade vi kommit närmare topp fyra [trots att fjärdeplatsen inte ens är målet].

Vad gick fel?Gör du inte mål vinner du inte. Vi hade några fantastiska chanser. Fortsätt skapa, fortsätt skapa. Vi gjorde inte det vi kan den sista tredjedelen.

Varför spelar ni oavgjort så ofta? ”Jag vet inte, jag har bara varit här i sju månader. Ibland har vi haft otur, ibland har vi inte gjort tillräckligt. Vi kan bättre. Vi vill vinna.

Har ni otur?Idag handlade det inte om tur. Om du spelar dålig och gör mål på en halvchans är det tur.

Om topp fyra: ”Det är många matcher kvar. Vi ska göra vårt bästa och försöka ta oss till en position där framtiden ser ljus ut för klubben, vilket är Champions League.

Mikael Österdahl | 23:05 Några bilder från matchen

Det var bedrövligt och vi vill väl mest glömma det här. Här följer ändå några bilder från matchen.

Mikael Österdahl | 23:02 Manchester United – Hull City 0-0

Nä, Manchester United kan inte göra mål. Efter en makalöst dålig insats blev det bara 0-0 mot meningslösa Hull.

United skapade förstås tillräckligt för att göra mål men alldeles för lite för att vara en match mot Hull.

Paul Pogba brände ett friläge och Mata brände ett närmast öppet mål. I tillägg diverse andra hyggliga chanser men alldeles för lite. Hull hade bra chanser att vinna i slutskedet men Markovic prickade stolpen och Hernández klarade inte av att kontrollera bollen.

Avståndet till topplagen skulle minska. Det blev inte så. För dåligt.

David May sågade domaren brutalt i MUTV:s studio. ”Låt oss glömma domaren,” kommenterade Lou Macari en stund senare, som förstås hade rätt (Macari var inte på plats när May sågade domaren).

Gustav Brinck-Larsen | 21:49 Hårtork?

Nej, detta var inte den förstahalvlek vi hoppats på. Efter bara 90 sekunder fick Mkhitaryan ett bra läge, men Hullförsvarare gjorde en bra brytning. Lite press från United efter det, i 10-15 minuter – sen dog det.

Pogbas friläge, efter två genialiska passningar från Carrick och Zlatan, var det enda ytterligare som United skapade.

Vi hoppas på en helt annan löpvillighet i andra halvlek.

Gustav Brinck-Larsen | 21:34 Ingen femteplats idag

Efter en halvlek leder City mot West Ham med 3-0. City har tappat ledningar förut, men att de skall tappa tre mål känns inte troligt.

Så, oavsett hur resultatet blir mot Hull ligger United kvar som sexa efter dagens match.

Gustav Brinck-Larsen | 20:57 Då kör vi

Lagen är ute på planen, tränarna och reserverna (inklusive Martial) är vid bänken.

Vi upprepar förutsättningarna: Vinst för United ikväll så passeras Manchester City, förutsatt att City förlorar borta mot West Ham. Vid Unitedvinst med fyra mål eller fler räcker det dessutom med oavgjort för City så tar United över femteplatsen.

Andraplatsen är dessutom endast tre poäng bort vid vinst idag.

Come on United!

Gustav Brinck-Larsen | 20:39 Martial?

Enligt Manchester Evening News har Anthony Martial inte kommit ut till uppvärmning. Även bänkspelarna brukar ju vara ute och värma upp före matchen, så frågan är vad som har hänt här.

Gustav Brinck-Larsen | 20:27 Shaw – petad eller vilad?

Luke Shaw, som spelade 90 minuter i söndags, saknas alltså helt i dagens matchtrupp. Istället är Daley Blind tillbaka på vänsterbacksplatsen. Den passningssäkre holländaren kan bidra mycket med sin vänsterfot i dagens match, där United förmodligen kommer ha mycket boll, men det är ju inte utan att man undrar vad Mourinho har emot Luke Shaw. Nog skulle hans snabbhet och offensiva egenskaper kommit väl till pass i en sån här match. Man kan ju hoppas att han bara vilas för att inte riskera att slå upp sin skada. Efter lång frånvaro kan ju två matcher på fyra dagar slita onödigt mycket.

Gustav Brinck-Larsen | 20:18 Många ändringar igen

Nio ändringar i startelvan jämfört med segern mot Wigan i söndags, de två som är kvar är Marcos Rojo och Henrik Mkhitaryan. Rojo har ju spelat till sig en plats som ordinarie i Unitedförsvaret under vintern, och Mkhitaryan var enligt Mourinho för bra i söndags för att kunna petas.

Något anmärkningsvärt är att varken Fellaini eller Schweinsteiger finns med på bänken, så United saknar en rak ersättare ifall någon av Herrera eller Carrick skulle gå sönder eller behöva byta av annan anledning. Om detta mot förmodan skulle hända lär väl Pogba ta klivet ner och någon av alla de offensiva mittfältsalternativ som finns på bänken kliva in. Men eftersom Fellaini är något av en Mourinhofavorit och Schweinsteiger gjorde en bra match senast är det något förvånande att ingen av de finns med på bänken.

Att Rashford får starta istället för Martial, som gjorde två assist mot Wigan, är åtminstone värt en anmärkning också. Annars är laget ganska väntat.

Gustav Brinck-Larsen | 20:04 Hulls startelva

Så har också Hulls startelva kommit.

Gustav Brinck-Larsen | 20:00 Startelvan

Efter en mer reservbetonad startelva i söndags är Uniteds stora stjärnor idag tillbaka i laget.

Gustav Brinck-Larsen | 19:56 Young i truppen

På Manchester Uniteds facebooksida syns också Ashley Young vandra in i omklädningsrummet, så han får officiellt anses vara en del av kvällens trupp. Blir det start för engelsmannen också tro? Om fem minuter får vi svaret.

Gustav Brinck-Larsen | 19:37 Laget anländer

United är nu på plats på Old Trafford. De Gea, Pogba, Rashford och Carrick fångades av fotografen på väg in till omklädningsrummet. De Gea och Pogba är givna, får vi även se Rashford och Carrick ikväll?

Gustav Brinck-Larsen | 19:20 Silva är optimist

Hulls manager, Marco Silva, är optimistisk inför kvällens match. ”Det är en viktig match för oss och en viktig match för dem. De är ett stort lag med en fantastisk coach, men jag har alltid förtroende för att mina spelare skall leverera en bra insats”, säger han till Hulls hemsida.

Mikael Österdahl | 18:41 Ferdinand, Lingard och Pogba

Rio Ferdinand är arg på Jesse Lingard och Paul Pogba. Har pojkarna missat ett dopningsprov och blivit avstängda i åtta månader? Nej. Har pojkarna åkt dit för fyllekörning. Nej. Har de spelat in sexfilm? Nä, inte det heller.

De två pojkarna har begått det stora brottet att dansa i omklädningsrummet.

Jag tycker att kritiken är obefogad och bisarr.

Regelbundet kritiseras dagens fotbollsspelare för att de inte bjuder på sig själva. Tro fan det, så fort de ens är nära att bjuda på något så blir de ju halshuggna. Av före detta spelare – som nästan unisont har betett sig många, många gånger värre – av media och av supportrar.

Paul Pogba har inför kvällens match färgat håret. Snyggt!

Det som nämns i första stycket är givetvis saker som Rio Ferdinand har gjort sig skyldig till. Men det är så klart inte hela listan av idioti från Ferdinand. Kolla bara under kontroverser på hans Wikipediasida. Eller under trafikbrott, som är så många att de får ett alldeles eget avsnitt.

Mikael Österdahl | 18:20 Tid för FA-cupen

Det är nu klart att Uniteds match mot Blackburn i FA-cupen kommer att spelas söndagen den 19 februari, med avspark 17.15. BT Sport kommer att sända matchen i England, det blir därmed Uniteds 57:e raka FA-cupmatch som visas på teve i England.

Sviten lever!

Många blir arga för att United visas. Men förklaringen är förstås enkel. När United visas på teve tittar folk.

Mikael Österdahl | 17:51 Lagnyheter

José Mourinho har gett oss en del information inför kvällens match. Han bekräftade igår Pogba, Zlatan och Valencia kommer att spela från start ikväll. Men det visste vi ju redan. Mourinho förklarade också att han omöjligt kan peta Mkhitaryan efter armenierns insats mot Wigan. Därmed fyra startspelare.

Vidare placerade managern Martial på bänken. Young, som stannar i United, har en plats i truppen. Oklart om det garanterar en plats på bänken eller om han kan vara spelaren som är med i truppen men ändå får se matchen från läktaren.

Young syntes inte till när spelarna anlände till Lowry Hotell tidigare idag. Manchester Evening News fångade 15 utespelare och tre målvakter utanför hotellet. Därmed torde det vara ytterligare två utespelare i truppen, varav en får se matchen från läktaren.

Målvakter: De Gea, Romero, O’Hara
Försvarare: Valencia, Jones, Smalling, Rojo, Blind
Mittfältare: Pogba, Carrick, Herrera, Lingard, Mkhitaryan, Mata
Anfallare: Ibrahimovic, Martial, Rooney, Rashford

Young lovades ju en plats i truppen, så han borde ta en av de vakanta platserna. Darmian och Fellaini känns spontant som huvudkandidater att ta den sista platsen i truppen. Fellaini har vid flera tillfällen tagit sig till hotellet på egen hand.

Bailly, Shaw, Fosu-Mensah och Schweinsteiger är spelare som sannolikt är utanför truppen idag.

Mikael Österdahl | 17:40 We play them every week

Hull City. Igen. Den här gången står ingen finalplats på spel men väl tre poäng i ligan. Det är kanske ännu viktigare. Förra gången gjorde United det som krävdes och inte ett dugg mer. Den här gången är det tre poäng som krävs.

Ska vi ställa siktet högre så är det lämpligt att vinna med fyra mål eller mer, vilket inte ska vara omöjligt. Vinner United med fyra mål räcker det nämligen för att passera Manchester city i tabellen, förutsatt att city spelar oavgjort mot West Ham i London. Om city förlorar räcker det med seger för United. Om city vinner… ja, lika lite som jag tror på Grinchen tror jag på segrar för Manchester city.

Gårdagens resultat har gett United chansen att minska avståndet till tvåan, trean och fyran i tabellen. För all del även till ettan Chelsea men de kan vi liksom bara glömma. Chelsea har 56 poäng på 23 matcher, fortsätter de i den takten slutar de på 92 eller 93 poäng. Om United vinner alla matcher som är kvar slutar vi på 89 poäng. Så Chelsea kan vi glömma.

Vinner United ikväll har vi en teoretisk chans att ta över andraplatsen i nästa gång. Dock bara en teoretisk sådan, då Tottenham och Arsenal har alldeles för bra målskillnad för att vi ska kunna passera.

Men det är sen. Nu ska Hull besegras. När Watford slår Arsenal och när Sunderland spelar oavgjort mot Tottenham har vi inte råd att kasta bort poäng. Inte om vi har planer på att klättra i tabellen.

Efter kvällens match lär det dröja tills vi behöver spela mot Hull igen. Ny manager och nya spelare till trots ska de tillhöra Championship nästa säsong.