U18: Blackburn – Man Utd 3-2

Uniteds svit på 14 raka utan förlust bröts när man tappade en 2-0 ledning till förlust 3-2 borta mot Blackburn. Ethan Hamilton och Aidan Barlow gjorde målen för United.

Den första halvleken tillhörde definitivt Blackburn som hann pricka ribban två gånger innan domaren blåste för halvtid och United fick vara nöjda med 0-0 i paus.

Det dröjde inte allt för länge innan det första målet i matchen skulle komma, och det var United som gjorde det. United hade inlett den andra halvleken mycket bättre och när Hamilton vann bollen högt upp avlossade han ett snabbt skott från distans som snyggt satt i krysset.

När Aidan Barlow, tre mål förra matchen, satte 2-0 med 25 minuter kvar så trodde nog de flesta på en bortavinst men Blackburn gav sig inte och kunde kontra in två mål tämligen omgående, och när Fojticek sedan hängde tvätt på en hörna så sköts bollen mot mål men Jake Kenyon sträckte fram handen och räddade bollen på mållinjen, domaren såg företeelsen och visade korrekt ut Kenyon och den efterföljande straffen slogs i mål och vändningen var fullbordad.

United kom aldrig tillbaka från det och hade inte sin bästa match, segern var fullt rättvis. Det kan tänkas att United har fullt fokus på slutspelet nu men det är glädjande att se Aidan Barlow verkligen ta chansen när han väl fått den. En mycket underskattad spelare som det inte pratas särskilt mycket om bland Unitedfans.

Blackburn – Manchester United 3-2 (0-0)

Uniteds mål: Hamilton (53), Barlow (68)
United: Fojtíček; Tanner, Dunne, O’Connor, Kenyon; Boonen (Spratt 82), Whelan, Hamilton (Sang 59), Bohui; Barlow; Burkart