Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Saint-Étienne – Manchester United (konsten att undvika ett fiasko)

14:53

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds returmatch mot Saint-Étienne i Europa League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Saint-Étienne – Manchester United 0-1 (0-1), totalt 0-4
0-1 (16) Henrikh Mkhitaryan (Mata)
rött kort (63) Eric Bailly (två varningar)

Manchester United:  Romero; Young, Bailly, Smalling, Blind; Fellaini, Carrick (Schweinsteiger 62), Pogba; Mata (Rojo 64), Ibrahimovic, Mkhitaryan (Rashford 25)
Avbytare: De Gea, Martial, Lingard, Rashford, Valencia
Varningar: Bailly

Saint-Étienne: Ruffier; Malcuit, Théophile-Catherine, Perrin, Pogba; Veretout (Lemoine 68), Pajot; Hamouma, Saivet (Jorginho 54), Monnet-Paquet; Beric (Roux 59)
Avbytare: Moulin, Lacroix, Selnaes, Pierre-Gabriel
Varningar: Malcuit

COME ON UNITED!

Mikael Österdahl | 20:32 Video: Mourinhos intervju efter matchen

Vi stänger den här matchdagsbloggen med Mourinhos intervju i videoformat. Nu rekommenderar vi att ni slår över till MUTV. Där visas reservlagsmatchen mellan United och Porto, som är kvartsfinal i Premier League International Cup.

Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 20:22 Mata: Det ger oss självförtroende inför finalen

Chris Smalling och Juan Mata snackade med BT Sport efter Uniteds seger.

Chris Smalling:

Proffsig insats: ”Ja, det var det. Jag tror att deras publik hjälpte oss. Vi såg till att inte bara ställa ut skorna. Det var en riktig match. Det var ett bra jobb från start till slut.

Spelar för att vinna: ”Det går rätt genom truppen. Vem vet vad som kan hända om vi fortsätter så här.

Juan Mata:

Vi visste att det skulle vara en tuff atmosfär. Deras supportrar är fantastiska. Men vi var professionella från första stunden. Vi gjorde ett mål som gjorde det enklare för oss. Vi är glada för vi ville också vinna och går in i finalen med självförtroende.

Om Baillys utvisning: ”Jag vet inte hur det var, domaren var närmare än mig. Det viktiga är att vi gick vidare. Givetvis kommer Eric vara besviken men vi är nöjda idag.

Seger inför finalen: ”Det var det bästa sättet att ladda för finalen. Vinna och komma dit med självförtroende. Nu har vi tre dagar att vila, Southampton har inte spelat på en vecka, så de är nog fräschare. Men vi har självförtroende och satsar på att vinna säsongens andra titel efter Community Shield.

Mikael Österdahl | 20:14 Mourinho tror att Carrick och Mkhitaryan missar finalen

José Mourinho pratade med BT Sport efter Uniteds seger.

Allt under kontroll. Solitt och koncentrerat. Vi ville vinna, vi ville ha det bästa möjliga resultatet.

Om laguttagningen:Jag måste ge rätt meddelande till laget och det är att välja ett bra lag. Vi visste att det kunde vara svårt. Det första målet skulle göra en stor skillnad. Vi spelade inte fenomenalt men hade full kontroll.

Men du fick ett par skador: ”Du kan bli skadad när du lämnar ditt hus. Du vet aldrig när eller var. Det är ett resultat av så många matcher. Men när någon saknas är det chansen för en annan. Att inte ha dem inför finalen är komplicerat. Men Marouane och Bastian, två spelare som inte spelar så mycket, gav bra svar.

Så, Carrick och Mkhitaryan missar finalen?Jag säger inte det. Jag säger bara det jag känner. Med tre dagar, en hamstring och en vad, även om det är mindre skador tänker jag alltid att tre dagar inte är tillräcklig tid.

Om Baillys utvisning:Jag tycker också [att den var tuff]. Men pojken [i Saint-Étienne] med kvalitet gillade att simulera för mycket. Eric är inte i legalt tillstånd att spela i nästa match [i Europa League]. Rojo kom in gjorde det bra, Jones är förhoppningsvis tillbaka snart. När en försvinner blir det en chans för någon annan.

Mikael Österdahl | 20:02 Några bilder från matchen

Mål av Mkhitaryan. Utvisning på Bailly. En fanatisk hemmapublik. Detta figurerar i en kort bildkavalkad från matchen.

Mikael Österdahl | 19:58 Saint-Étienne – Manchester United 0-1 (totalt 0-4)

Manchester United är klara för åttondelsfinal i Europa League. Detta efter en mycket kompetent returmatch i Frankrike, där United vann med 1-0 mot Saint-Étienne för 4-0 totalt.

Alla tankar på en skräll dog efter en kvart, då Henrikh Mkhitaryan höll sig framme på Juan Matas inspel efter ett snyggt anfall.

United stängde sedan matchen och Saint-Étienne hade egentligen inte en enda kvalificerad målchans.

Viss smolk i glädjebägaren dock:

  • Mkhitaryan klev av skadad mitt i första halvlek. Därmed är hans medverkan i ligacupfinalen osäker.
  • Även Michael Carrick klev av med förmodad skada. Även han därmed tveksam inför finalen på söndag.
  • Eric Bailly blev utvisad efter två varningar på kort tid i andra halvlek. Den andra varningen är förvisso idioti från domaren men Bailly kunde ha undvikt situationen. Nu är han avstängd i den första åttondelsfinalen och de två varningar han hade inför dagens match står dessutom kvar.

Åttondelsfinalerna lottas på fredag klockan 13.00.

Mikael Österdahl | 17:52 Mourinho: Allt kan hända i fotboll

José Mourinho har inte tagit ut segern i förskott. Detta är vad han hade att säga till BT Sport inför matchen.

Allting kan hända i fotboll. Vi har en situation vi inte ska kasta bort. Vi ska inte sätta oss i fara. Det är viktigt att börja bra.

Om laget:Det är en viktig match, det är knockout. In eller ut. Vi leder men i fotboll kan saker förändras. Jag kan förlora matcher men jag gillar inte att kunna skylla på mig själv. Ett viktigt lag med viktiga spelare och gå till lottningen på fredag.

Mikael Österdahl | 17:31 Pogbabröderna i samspråk

Inför dagens match var bröderna Pogba i samspråk. José Mourinho studerade från avstånd.

Mikael Österdahl | 17:23 Måndagsmatch i FA-cupen

Tider och datum har nu klara för FA-cupens kvartsfinaler. Uniteds bortamatch mot Chelsea kommer att spelas måndagen den 13 mars med avspark 20.45.

Mikael Österdahl | 17:06 Hängslen och livrem

Manchester United leder med 3-0. Trots det väljer Mourinho en mycket stark elva. Min gissning är att Bailly, Smalling, Blind, Pogba, Mata, Zlatan och Mkhitaryan alla kommer att starta i ligacupfinalen på söndag. Carrick lär också ha en god chans till spel då. Således är dagens startelva finalelvan till sju eller åtta elftedelar.

Shaw fick inte följa med till Frankrike. Fosu-Mensah får igen se matchen från läktaren. Jag tycker att båda borde ha startat ikväll. Jag kan även tycka att en sån som Tuanzebe åtminstone borde ha suttit på bänken idag.

Med tanke på att United – om det går som vi hoppas – kommer att spela två matcher per vecka säsongen ut så gäller det att ta alla chanser som finns för att vila spelare. Men uppenbarligen litar inte Mourinho på fler än 15-20 spelare i den här truppen.

Mikael Österdahl | 16:53 Fosu-Mensah på läktaren

Återigen är det Timothy Fosu-Mensah som får se matchen från läktaren.

Mikael Österdahl | 16:52 Stark startelva

José Mourinho tar inga risker. Han matchar en mycket stark elva – med Pogba och Zlatan – i bortamatchen mot Saint-Étienne.

Motståndarlagets elva är också klar.

Mikael Österdahl | 16:29 Romero 30 år

Just idag fyller Sergio Romero 30 år. Det troliga är väl att han får fira födelsedagen med att vakta mål mot Saint-Étienne.

Ska vi gissa på att han i så fall gör ett par kvalificerade räddningar efter egna misstag?

Samtidigt laddar Manchester Uniteds supportrar för match i Frankrike.

Har du riktig tur träffar du en snäll polis.

Mikael Österdahl | 15:44 Borthwick-Jackson med i reservlaget ikväll

Cameron Borthwick-Jackson är i Wolves på ett fullständigt misslyckat lån. Ikväll rapporteras han emellertid få spela fotboll, detta för Uniteds reserver. Reservlaget ska spela mot Porto i kvartsfinalen av Premier League International Cup.

Att Borthwick-Jackson spelar för reservlaget påverkar inte hans lån. Han får spela reservlagsfotboll för United men inte a-lagsfotboll.

Reservlagets match sparkar igång 20.00 och visas förstås på MUTV och Viaplay. Passar perfekt att knäppa på efter att a-laget säkrat avancemang i Europa League!

Mikael Österdahl | 15:38 Media: Rooney troligen kvar säsongen ut

Rapporterna om att Wayne Rooney kan lämna United för Kina i februari slås nu ner på flera håll.

BBC och Times menar att det är osannolikt att Rooney lämnar i februari. Guardian säger egentligen samma sak men vinklar istället på att det är troligt att Rooney lämnar i sommar. Att Rooney inte är kvar i United när nästa säsong drar igång tycks de flesta vara överens om.

Independent har emellertid en egen tolkning. Tidningen påstår att Rooney inte är intresserad av en flytt till Kina, varken i februari eller i sommar. Istället ska Rooney hoppas hitta en ny klubb i Premier League.

Detta skulle i så fall innebära en helomvändning för Rooney. Inför sin Testimonial sa Rooney: ”Manchester United och Everton är de enda klubbarna jag har spelat för som en professionell fotbollsspelare. Jag är nöjd att nu säga att vad som än händer i framtiden kommer jag aldrig spela för en annan Premier League-klubb.

Mikael Österdahl | 14:56 Lagnyheter

Inga signifikanta lagnyheter än så länge. Redan igår fick vi ju truppen som reser till Frankrike och besked om startelvan dröjer ytterligare.

Målvakter: De Gea, O’Hara, Romero
Försvarare: Bailly, Blind, Fosu-Mensah, Rojo, Smalling, Valencia, Young
Mittfältare: Carrick, Fellaini, Mata, Mkhitaryan, Pogba, Lingard, Schweinsteiger
Anfallare: Ibrahimovic, Martial, Rashford

Mikael Österdahl | 14:54 Konsten att undvika ett fiasko

Manchester Uniteds uppgift idag är inte svår. Men den är otacksam. För det finns bara två möjliga utfall: ingenting eller ett monumentalt fiasko.

United ska bara spela av matchen. För några av spelarna kan det tänkas handla om att undvika en skada inför ligacupfinalen. För någon (Martial? Rashford?) är det kanske en plats i startelvan på söndag som står på spel. Framför allt handlar det om att vara tillräckligt fokuserade för att undvika ett fiasko.

Saint-Étienne… tja, de kan väl hoppas på ett mirakel.

Skulle Manchester United på något sätt misslyckas med att nå nästa omgång så ska huvuden rulla.