Reserverna: Sunderland – Man Utd 1-3

Uniteds reserver tog en oerhört viktig seger när man besegrade Sunderland på bortaplan med 3-1. Målen gjordes av Mitchell, McTominay och Redmond.

För att undvika nedflyttning krävs att United börjar ta segrar och framför allt; börjar göra mål. I måndagens match mot Sunderland gick det mesta vägen för United som verkligen hade kniven mot strupen. Callum Gribbin drev framåt och försökte med skott både en och två gånger men båda skotten blockerades av Sunderlandförsvaret innan bollen rann ut till Harrop som i sin tur blev fälld av den förre Unitedspelaren Donald Love och domaren pekade på straffpunkten. United, som haft svårt med straffar den här säsongen, behövde verkligen sätta denna. Demetri Mitchell klev fram och gjorde inget misstag från straffpunkten efter cirka halvtimmens spel.

När United sedan ökade på sin ledning fem minuter senare var det återigen ett resultat av blockerat skott, Mitchell försökte skjuta men skottet blockerades och landade framför McTominays fötter och han drog på direkt och fick på en bra träff och bollen letade sig in i nätmaskorna vid ena stolpen och United kunde gå till en komfortabel 2-0 ledning in i paus där man varit det klart starkare laget och gjort en av säsongens bästa 45 minuter.

United ökade på till 3-0 efter 70 minuter när Redmond satte en retur efter ett fint anfall och United spelade sin bästa fotboll när det behövdes som mest.

På stopptid, i den 94:e matchminuten, drar Regan Poole sedan onödigt på sig sitt andra gula kort och blir utvisad efter en sen tackling. Hans andra utvisning den här säsongen vilket är en bedrift i en serie där allt är tillåtet. Sunderland reducerar dessutom på den efterföljande frisparken som slås in mot mål och i röran framför O’Hara sätter Honeyman tröstmålet.

En direkt nödvändig seger för United som därmed tog sig upp till en sjundeplats i tabellen. United är dock endast två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Sunderland – Manchester United 1-3 (0-0)

Uniteds mål: Mitchell (33 str), McTominay (33), Redmond (71)
United: O’Hara; Olosunde (Warren 82), Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Mitchell; Willock, Poole; Gribbin (Kehinde 86), McTominay, Harrop; Redmond (Bohui 86)