U18: Man Utd – Liverpool 2-2

United inledde slutspelet med att spela 2-2 mot Liverpool, trots en man mer i över en timme blev det bara en poäng. Inhopparen Aidan Barlow gjorde båda Uniteds mål.

Trots en pigg start från United var det Liverpool som tog ledningen efter 20 minuters spel, Liverpools anfallare, McAuley, tog sig fram på högerkanten på ett enkelt sätt och kunde avsluta förbi Johnstone i Unitedmålet till 1-0 för gästerna.

United fick sedan en gratisbiljett in i matchen tio minuter senare när Liverpools Adam Lewis fick rött kort efter en brysk satsning mot Indy Boonen. United hade mycket boll, men var ineffektiva. Direkt i den andra halvleken byttes Angel Gomes in, som varit skadad. United hade fortsatt mycket boll men lite substans. United hade några bra chanser men misslyckades ofta med den sista bollen.

Med tio minuter kvar skulle dock kvitteringen komma, och det var inhopparen Aidan Barlow som stod för målet. Indy Bonnen utmanade på högerkanten, spelade snett inåt bakåt till Barlow som behärskat placerade in kvitteringsmålet intill stolpen. Barlow var dock inte färdig där, med fem minuter kvar såg han också till att ge United ledningen med ett riktigt drömmål.

Det var Barlows nionde mål för säsongen trots endast fem starter.

När alla sedan trodde att United skulle besegra Liverpool för första gången den här säsongen kom sedan kvitteringen i den 89:e minuten efter dålig markering på en frispark. Det var, mer eller mindre, Liverpools enda målchans i den andra halvleken och kändes förstås onödigt att tappa två poäng men det är helt i linje med hur säsongen har sett ut; mycket mål framåt men också många mål som släpps in bakåt.

Det är förstås värt att nämna Barlow den här matchen, som återigen kommer in och gör skillnad. Framför allt gör han mål vilket Uniteds strikers har en del svårigheter med. Barken Bohui eller Burkart var lyckosamma för dagen. Värt att nämnas är också att Max Johnstone är Uniteds tredjemålvakt då både Fojticek och Moutha-Sebtaoui är skadade.

Manchester United – Liverpool 2-2 (0-1)

Uniteds mål: Barlow (79, 85)
United: M. Johnstone; Tanner, Warren, Dunne (Gomes 46), O’Connor; Whelan, Hamilton; Boonen, McIntosh-Buffonge (Barlow 65), Bohui; Burkart (Dearnley 65)