Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi förlorar nog på söndag; Pogba ute några veckor; Keane dödstrött på Mourinho

Det är dagen efter att Manchester Uniteds manager sa att Manchester United förmodligen kommer att förlora mot Middlesbrough. Ett häpnadsväckande uttalande och ett uttalande som garanterat kommer att stärka Middlesbrough inför söndagens match.

Men det får Roy Keane diskutera lite längre ner i den här artikeln.

Mourinho: Vi kommer förmodligen förlora på söndag

José Mourinhos presskonferens efter segern mot Rostov igår var tämligen meningslös (undantaget en fråga om Paul Pogba, se nedan). Uniteds manager pratade dock desto mer i sin intervju med BT Sport efter matchen.

Mourinho ser problem: ”Och i matchens sista del hade vi problem, vi hade skador och var tvungna att göra förändringar. Jag var rädd för förlängning för några spelare hade problem. […] Vi har många fiender. Det [var] svårt att spela nu och det är svårt att spela söndag klockan ett. […] Men verkligheten är att vi har mycket emot oss, så vi måste kämpa. […]

Vi kommer förmodligen förlora på söndag. Men vi kommer att göra vårt bästa.

Mer från Mourinhos intervju (med video) i matchdagsbloggen från igår.

Mourinho svarade även på frågor inför matchen mot Middlesbrough igår. Detta dyker dock upp först vid ett senare tillfälle.

Mourinho: Pogba missar Middlesbrough och landskamperna

José Mourinho har bekräftat att Paul Pogba drabbades av en hamstringsskada igår.

Kan han spela mot Middlesbrough? ”Middlesbrough? Nästa säsong? Jag vet inte säkert hur länge. Men alldeles säkert inget Middlesbrough och alldeles säkert inget landslag.

Pogba har fortfarande inte formellt lämnat återbud till det franska landslaget men det torde komma inom kort.

Vi har inte fått någon ytterligare uppdatering kring Daley Blind. I intervjun efter matchen sa Mourinho att han inte visste vad det var för skada.

Vi har heller inte fått någon ny information om Anthony Martial. Däremot får vi mer information om Wayne Rooney längre ner.

Keane: Jag är dödstrött på honom

Roy Keane var inte förtjust i det José Mourinho sa efter matchen igår.

Jag har aldrig hört så mycket skitsnack i mitt liv,” sa Keane i ITV.

Varför måste vi lyssna på det skräpet? Det är bara fullkomligt nonsens det han pratar om. Han är manager för Manchester United, en av de största klubbarna på planeten.

Truppen han har, spelarna. Och han fortsätter gnälla på matcher, trötthet. Vi kollade precis på några av cuplottningarna de har haft. De har haft en enkel resa i cuperna, många hemmamatcher. Killen pratar totalt nonsens. Jag har aldrig hört så mycket skitsnack i mitt liv.

Kanske är klubben för stor för honom. Han kan inte hantera alla krav från matchen. Vilken match? Det är bara cuper. Manchester Uniteds reserver kunde ha vunnit matchen ikväll.

Jag är dödstrött på honom.

Keane menar att Mourinho ger sina spelare ursäkter när han pratar som han gör. Keane tror också att Mourinho medvetet såg till att situationen då Marcos Rojo fick en banan syntes så tydligt som möjligt. Att Rojo behövde äta en banan tycker Keane dock inte var något att orda om.

Karanka sparkad

José Mourinho har fått ytterligare en ursäkt inför matchen på söndag. Detta då Middlesbrough igår sparkade sin manager Aitor Karanka. Sånt brukar ju kunna ge lag ett omedelbart lyft.

Assisterande manager Steve Agnew tar över som huvudansvarig. Det är ett drag jag aldrig har förstått. När en manager sparkas under säsong måste förändring vara syftet. Den assisterande managern torde vara den som är i sämst position att ge förändring. (Jag måste dock medge att det tycks ha fungerat i Leicester.)

Diverse landslagsuttagningar

Ett antal Unitedspelare har tagits ut till diverse landslag.

  • Phil Jones, Jesse Lingard, Marcus Rashford, Luke Shaw och Chris Smalling fick plats i det engelska landslaget. Däremot ingen Wayne Rooney (mer om det nedan).
  • Paul Pogba är uttagen till det franska landslaget men kommer sannolikt lämna återbud på grund av skada. Anthony Martial fick inte plats.
  • David de Gea och Ander Herrera är med i Spaniens trupp men Juan Mata får ledigt.
  • Dean Henderson och Axel Tuanzebe är med i Englands U20-trupp.
  • Kieran O’Hara är med i Irlands U21-trupp.
  • George Tanner i med i Englands U18.
  • Angel Gomes är med i Englands U17.

Lee O’Connor är redan iväg på uppdrag med Irlands U17. Det rör sig om kval till U17-EM. Han var lagkapten och spelade hela matchen när Irland inledde med en 4-0-seger mot Färöarna.

Målvakten Alex Fojticek listades först i Slovakiens trupp (slovakiska fotbollsförbundet) men han var inte med i matchtruppen då de inledde kvalet med en 2-1-seger mot Cypern.

Slovakien och Irland möts senare idag. Det är åtta fyrlagsgrupper i kvalet, gruppvinnaren och de sju bästa tvåorna går till EM.

En fullständig överblick kommer i landslagskollen på tisdag.

Rooney petad, inte skadad

Wayne Rooney är tillgänglig för spel när Manchester United möter Middlesbrough på söndag. Det säger Gareth Southgate enligt Guardian. Då den engelska landslagstruppen togs ut igår meddelades att Rooney saknades på grund av skada men nu är beskedet från Southgate att Rooney helt enkelt är petad.

Vi måste titta på Wayne som en nummer 10,” säger Southgate och menar att Dele Alli och Adam Lallana, som har spelat där, är i form. Dessutom har han Ross Barkley att tillgå.

Det finns konkurrens. Jag kan inte klä det på nåt annat sätt. Det finns några bra spelare och det är ett krig att ta sig in i den här truppen.

Southgate säger att Rooney ska ha blivit besviken när han fick beskedet men att han tog det med fattning.

Romero, Valencia och Mata i veckans lag

Sergio Romero, Antonio Valencia och Juan Mata var fantastiska igår. Det tycker åtminstone Uefa, som ger Unitedtrion varsin plats i veckans lag i Europa League.

Europa League-lottning snart

På tal om Europa League så är det lottning klockan 13.00. Kan följas via stream på Uefas hemsida.