U18: Man Utd – Blackburn 2-4

United avslutade säsongen med en betydelselös förlust hemma mot Blackburn med 4-2 där Ethan Hamilton gjorda båda målen.

Det var en öppen match när United tog emot Blackburn Rovers i Altinricham. United, med återigen ett flertal spelare borta, visade att de inte tänkte slå av på takten trots att matchen inte gällde något. Blackburn var inte sena med att svara med en attackerande fotboll. Trots bra chanser åt båda håll dröjde det till den 33:e minuten innan det första målet kom, och det var Ethan Hamilton i United som stod för det målet. United glädje blev dock kortvarig då Blackburn kvitterade två minuter senare.

United fick sedan ett mål bortdömt, när Nishan Burkart avslutade. Det visade sig att det var ett felaktigt beslut. Istället gjorde Blackburn 2-1 i halvlekens sista sekunder via ett inlägg som nickades i mål.

Blackburn ökade sedan på sin ledning till 3-1 tio minuter in i halvleken. Unitef släppte sedan in lite debutanter och det fick fart på lagets spel igen. Dion McGhee var nära, men skottet tog i burgaveln. Reduceringen kom dock, och det var Ethan Hamilton som slog till igen. Med sitt fruktade distansskott som återigen gav resultat när han satte sitt andra mål för kvällen med kvarten kvar av matchen. United släppte in en till debutant när Brandon Williams kom in men istället för kvittering så avgjorde Blackburn matchen med ett långskott som Richardson i Unitedmålet inte kunde hålla. Ett svagt ingripande av målvakten vars insats imponerade föga.

United slutar på en fjärdeplats, endast slagna av Chelsea, Arsenal och Manchester city. Laget gjorde 63 mål på 22 matcher. I nio av matcherna gjorde man fyra mål eller fler. Laget klarade dock aldrig att få ihop det kollektiva försvarsspelet och även målvaktsspelet var svagt under säsongen vilket resulterade i extremt många mål som rann igenom bakåt. Positivt ändå med den offensiva bredden, där nyckelspelare varit borta under långa perioder men laget har verkligen aldrig slutat att leverera framåt. Det är något att verkligen ta med sig till nästa säsong.

Manchester United – Blackburn 2-4 (1-2)

Uniteds mål: Hamilton (33, 73)
United: Richardson; Tanner, Ercolani, Barrett (Garner 57), Spratt (Williams 81); Whelan, Hamilton; Dearnley, McIntosh-Buffonge (McGhee 57), Boonen; Burkart