Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag Real Madrid – Manchester United (Feeling hot hot hot)

15:33

 

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Supercupfinalen mellan Manchester United och Real Madrid i Skopje Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Real Madrid

Uefa Super Cup • 2017-08-08, 20.45 • Nacionalnata Arena ”Filip II Makedonski”, Skopje • publik: tbc • domare: Gianluca Rocchi, Italien


Avspark: 20.45 • Teve: TV3 Sport, Viaplay

 0-1 (24) Casemiro
     (42) Lingard
 0-2 (52) Isco
 1-2 (62) Lukaku (Matic)
     (84) Carvajal
     (86) Ramos
     (90+4) Rashford

Manchester United: De Gea; Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian; Herrera, Matic, Pogba; Lingard, Lukaku, Mkhitaryan
Avbytare: Romero, Blind, Carrick, Fellaini, Mata, Martial, Rashford

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modric; Bale, Benzema, Isco
Avbytare: Casilla, Nacho, Ronaldo, Theo, Lucas V, Asensio, Kovacic

Gustav Brinck-Larsen | 23:10 Intervjuer imorgon

MUTV låter fans ringa in till studion, Viaplay stängde ner tämligen direkt efter matchen och varken de vanliga källorna eller Uniteds officiella hemsida har levererat några intervjuer än.

Därför stänger vi ner matchdagsbloggen för idag, så tar vi intervjuerna i morgondagens nyhetssvep.

Marcus har redan levererat knivskarpa snackisar, läs dem.

Tack för att ni följde oss idag.

Gustav Brinck-Larsen | 22:50 Bilder från matchen

Det var varmt (förlåt, jag vet att jag tjatat om det), men det var stundtals välspelat. Stundtals var det riktigt dåligt också, men efter en sådan här match hoppas jag Mourinho plockar med sig det positiva hem och jobbar på det. Det finns saker som kan utvecklas till något riktigt bra.

Nedan följer några bilder från matchen, jag skall se om jag får tag på någon intervju efter matchen eller om vi får ta det imorgon.

Gustav Brinck-Larsen | 22:42 Förlust

Trots Lukakus reducering med knappt 30 minuter kvar förlorar Manchester United Supercupfinalen mot Real Madrid.

Sett över 90 minuter var det inte en katastrofal insats, men det märks att det är en bit kvar till de absoluta topplagen.

Gustav Brinck-Larsen | 21:49 Lingard ut – Rashford in

Halvtidsbyte, en engelsman in och en annan ut.

Förhoppningsvis kan Rashford sätta fart på Uniteds anfallsspel under andra halvleken. Om det är något han har är det ju just det, fart.

Gustav Brinck-Larsen | 21:37 Stundtals frustrerat

Tio bra, 25 mer eller mindre usla följt av ytterligare tio okej minuter får sammanfatta den första halvleken.

United inledde piggt, med stundtals snabbt passningsspel och en del ”det där kunde blivit något”-situationer. Om bara Pogba hade passat Mkhitaryan efter dryga kvarten, när United kontrade efter Reals ribbnick, hade vi kanske kunnat få en annan match (förutsatt att Mkhitaryan satt friläget han skulle fått förstås).

Istället, ur en ”misstänkt offside” gjorde Casemiro 1-0 till spanjorerna efter 24 minuter.

Vattenbreaket efter en halvtimme kom lägligt, United fick chansen att prata ihop sig och lämnade 5-3-2 till fördel för fyrbackslinje. På slutet hittade laget också lite mer kombinationer, utan att skapa de riktigt heta chanserna.

Det är långt ifrån över, men de dåliga stunderna måste bli kortare och inte fullt så dåliga. Då kan detta gå.

Gustav Brinck-Larsen | 20:44 Då kör vi

Lagen har vandrat in, den obligatoriska öppningsceremonin är över – äntligen skall vi få bevittna det vi är här för att se.

Jag vill se ett tajt United som inte bjuder på några ytor.

Jag vill se ett United med snabba omställningar som sårar Real.

Jag vill se ett United som också vågar hålla i boll och vara spelförande.

Jag vill se ett United med tydliga tankar och idéer.

Nu kör vi!

Gustav Brinck-Larsen | 20:33 32 grader…

Enligt Viaplays kommentator är det alltså 32 grader varmt, vilket är gränsen för att man skall ha en vattenpaus efter 30 minuter i varje halvlek.

Det är alltså några grader kallare än vad det förutspåddes, så om det blir några pauser får vi helt enkelt se.

Gustav Brinck-Larsen | 20:26 Lite uppvärmningsbilder

Lagen bör ha gått in från uppvärmningen för att göra sig klara i omklädningsrummet. Spelarna såg taggade ut på uppvärmningen och publiken verkar laddad.

Gustav Brinck-Larsen | 20:09 One on one

Eftersom att lagen troligen spelar ganska liknande 4-3-3 formationer så roade mig lite med att jämföra spelarna, position för position, och ge en poäng till det lag jag tycker har starkast spelare från start.

Jag såg framför mig en solklar Real-vinst, men blev glatt överraskad över hur jag ser på spelarna.

De Gea – Navas: 1-0
Valencia – Carvajal: 2-0
Lindelöf – Ramos: 2-1
Smalling – Varane: 2-2
Darmian – Marcelo: 2-3
Herrera – Modric: 2-4
Matic – Casemiro: 3-4
Pogba – Kroos: 4-4
Lingard – Bale: 4-5
Lukaku – Benzema: 5-5
Mkhitaryan –  Isco: 6-5

Ja, det finns positioner man kan diskutera. Pogba/Kroos är världsmittfältare båda två, Lukaku/Benzema är inte given och Mkhitaryan/Isco är ganska inte given heller. Men jag tycker nog ändå att det finns fog för detta. Om bara fotboll var en enkel sport där detta spelade någon roll…

Gustav Brinck-Larsen | 19:56 Tankar om elvan

Jag har varit rätt säker på startelvan i nästan en vecka. Varför skulle Mourinho köra 5-3-2 i sista träningsmatchen om han inte tänkte spela på det sättet i den första tävlingsmatchen?

Men, tji fick jag. Såvida inte Mourinho tänker omplacera någon, till exempel flytta in Darmian som tredje mittback och låta Jesse Lingard spela wingback till vänster, så blir det ett 4-3-3 enligt följande:

De Gea
Valencia – Lindelöf – Smalling – Darmian
Herrera – Matic – Pogba
Lingard – Lukaku – Mkhitaryan

Personligen, som vän av fyrbackslinje, kan jag väl egentligen inte klaga på laget. När dessutom både Herrera och Matic spelar på det centrala mittfältet skall Lindelöf/Smalling få tillräckligt med skydd för att kunna göra ett bra jobb. Men, jag är ändå förvånad. Lindelöf har inte sett klockren ut under försäsongen, bland annat gav han iväg en oerhört klumpig straff när United mötte Real under försäsongen, men han har också sett lite virrig ut. Jag har ingen oro för att det inte skall bli bra i längden, men jag trodde Mourinho skulle välja tre mittbackar idag för att ge mer trygghet. Men inte så.

Framåt går tydligen Lingard före Martial och Rashford idag. Nåja, han är en mer begränsad spelare, men ger samtidigt ett hårdare jobb defensivt. Detta bör vara tanken med att låta engelsmannen spela.

Kapten för dagen: Antonio Valencia.

Gustav Brinck-Larsen | 19:46 Reals elva

I Real lägger vi märke till att Gareth Bale startar. Ingen Cristiano Ronaldo dock, han befinner sig på bänken.

Gustav Brinck-Larsen | 19:44 Uniteds elva

Det ser, trots allt, spontant ut att bli en fyrbackslinje.

Gustav Brinck-Larsen | 19:04 När United vann Supercupen

United är i sin fjärde Supercupfinal. En av de tre tidigare, den från 1991, vann klubben.

Klippet nedan är highlights från finalen. Laget innehåller titaner så som Peter Schmeichel, Denis Irwin, Mark Hughes och (på bänken, men inbytt) en sjuttonårig Ryan Giggs. För att nämna några.

Gustav Brinck-Larsen | 18:41 Mycket folk i Skopje

Journalisten Simon Peach är på plats i Skopje, vid arenans fan zone. Det börjar fyllas på med rejält med folk.

Gustav Brinck-Larsen | 18:13 Träningsmatchen

Kvällens lag möttes ju i en träningsmatch för blott två veckor sedan. För den som missat den finns highlights här:

Gustav Brinck-Larsen | 17:37 Inte bara United

Manchester United har historiskt haft svårt mot Real Madrid. På tio matcher har det blivit två vinster och fyra oavgjorda, men samtliga matcher lagen har mötts har varit i slutspel i Champions League/Europacupen. Och fyra gånger av fem har Real gått vidare.

Dessutom är det så att Real nu har tio raka matcher utan förlust mot engelskt motstånd. Dags för United att steppa upp och ta ner de vitklädda från Spanien ett pinnhål.

Tidigare hävdades i inlägget att Real gått vidare samtliga fem gånger, det stämmer så klart inte. Det hade varit svårt för United att vinna Europacupen 1968 om man samtidigt förlorat mot Real i semifinalen.

Gustav Brinck-Larsen | 16:23 Tips – och tid för startelva

United har publicerat en intervju med Sir Alex Ferguson om hans Supercuphistoria. Han är ju, fram till idag, den enda Unitedmanager som coachat laget i en Supercupfinal fram tills idag.

Se intervjun här.

För övrigt skrev jag fel förut, startelvorna i UEFA-matcher släpps 75 minuter före matchstart. Inte timmen före. Så vid ca 19.30 kommer laget för dagen.

Gustav Brinck-Larsen | 15:48 Tidiga lagnyheter

Normalt sett brukar vi ge tidiga lagnyheter i den här bloggen. Kort och gott brukar det innebära att vi skriver ut vilka som samlats på The Lowry Hotel (inför hemmamatcher) eller de som rest med till bortamatcher.

Idag är det enkelt: Alla är med. Utom Timothy Fosu-Mensah, som skall gå på lån, troligen till Crystal Palace samt Demi Mitchell som vi nog får dra slutsatsen att han inte kommer tillhöra A-truppen under säsongen. Han var ej heller med till Dublin förra veckan, då han dagen före spelade med U23-laget.

Men utöver de två är som sagt alla på plats nere i Skopje. När det är final tar Mourinho med alla verkar det som, även avstängda och skadade spelare. Något jag måste säga att jag gillar.

Jag gick i gårdagens införrapport igenom hur jag tror United kommer ställa upp. För att ta det i korthet tror jag, med tanke på att spelsystemet i den sista träningsmatchen var 5-3-2, att United kommer ställa upp så ikväll. Med detta lag:

De Gea
Valencia – Lindelöf – Smalling – Blind – Darmian
Herrera – Matic – Pogba
Mkhitaryan – Lukaku

Som sagt, mina tankar, inte en officiell elva. Den kommer timmen före match, precis som vanligt.

Gustav Brinck-Larsen | 15:34 Feeling hot hot hot

Vi befinner oss i Skopje, Makedonien. Republiken Makedonien, eller ”Former Yugoslav Republic of Macedonia” som landet smidigt och enkelt kallas i en hel del officiella sammanhang.

Det är dags att dra igång tävlingssäsongen 2017/18, och vi gör det med en final. Förra säsongen inleddes med att United vann Community Shield och avslutades med vinst i Europa League, den här säsongen får gärna ta nästa steg, inleda med en vinst i Supercupen och så avslutar vi med… Ja, vi får se.

Så, även om Supercupen inte är jordens mest prestigefulla match, och många (inklusive jag) redan nu sneglar mot söndag, skall det bli oerhört kul att komma igång. Försäsongen har varit bra för United. Inga nya långtidsskador, bra stämning, mestadels segrar i matcherna, tre nyförvärv som alla kan göra mycket nytta samt att flera spelare som redan fanns i truppen ser ut att ha tagit nya kliv.

Men det är från nu som det räknas. Det är lätt att vara bra på en försäsong när pressen är mindre, men när det väl börjar gälla något, det är då agnarna skiljs från vetet.

Min känsla är att United är bättre än förra året. Mourinho har ett år med laget, han har fått in en försvarare han önskat (ge honom tid!), en mittfältare han känner oerhört väl och en tung men samtidigt rörlig anfallare som skall göra målen. De nyförvärv som kom in förra sommaren har alla en Premier League-säsong i benen, och särskilt Mkhitaryan verkar sugen på att redan från start vara en bärande spelare i detta United. I och med Matics ankomst verkar Pogba dessutom kunna få en något offensivare roll, vilket bör passa som handen i handsken, och Bailly (avstängd ikväll) har hittills inte gjort någon besviken. Han lär inte börja med det nu.

De första indikationerna på var United anno 2017/18 står kommer från 20.45 ikväll. Som sagt, i Skopje, där det som vi tidigare rapporterat om är oerhört varmt. 36, 37 grader och knappt någon vind bäddar kanske inte för den tempostarkaste matchen, men jag är helt övertygad om att United kommer taggade till tänderna för att fortsätta på den heta titeltrend laget haft sedan FA-cupvinsten för 15 månader sedan. Nu inleder vi en säsong där det enda som gäller är att United skall ta tillbaka de största titlarna, de som klubben lever för.

Glory, glory Man United!