U18: Man Utd – Stoke 2-1

Uniteds U18-lag tog säsongens första seger när man besegrade Stoke med 2-1 efter mål av Aidan Barlow och Nishan Burkart.

United såg fram emot att ta säsongens första seger när man ställdes mot Stoke i Salford. United inledde också matchen piggt, Lee O’Connor hade en bra målmöjlighet men bortalaget var bra, och Fojticek fick verkligen vara på tårna. Det var ändå United som till slut tog ledningen i matchen, tre minuter innan halvtidsvilan drog Lee Garner på ett skott som Aidan Barlow styrde in i mål och United gick till vilan med ett stort psykologiskt övertag.

Direkt i inledningen av den andra halvleken gjorde United ännu ett psykologiskt viktigt mål – Nishan Burkart var sist på bollen efter ett fint anfall där han till slut nickade in ett inlägg slaget av Millen Baars.

Stoke, som inte alls var dåliga, kom tillbaka efter en timmes spel. En Stokespelare dundrade bollen på handen på Ethan Galbraith och domaren dömde, obegripligt nog, straff. Stokespelaren gjorde inget misstag från elva meter och reduceringen var ett faktum.

United lyckades dock hålla tillbaka Stoke från de största farligheterna och imponerande nog hålla nollan sista halvtimmen trots forcering från Stoke.

En fin seger av United som förlorade premiären efter en dålig inledning. Nu var man mer skärpta och Aidan Barlow gjorde mål, ungefär som han brukar göra. Intressant också att Millen Baars nu gjort både mål och assist och han har bara spelat två matcher, ännu en mycket intressant talang som kommit till United från Holland likt Fosu-Mensah och Chong. Viktigt också att Burkart fick göra mål, ifjol var United sylvassa framåt trots att man inte hade en striker som levererade i Bohui. Burkart är vassare i straffområdet, och kommer göra många mål den här säsongen.

Manchester United – Stoke 2-1 (1-0)

Uniteds mål: Barlow (42), Burkart (46)
United: Fojtíček; Laird, Dunne, O’Connor, Williams; Baars (Greenwood 87), Garner, Galbraith (Levitt 64), Barlow; Gomes; Burkart (Bernard 90)