Bailly fantastisk; De Gea bättre än Darmian; oavgjort när legenderna vann; Mourinho i mål

Eric Baillys fina form fortsätter med en stark insats för Elfenbenskusten. David de Gea tog ett stort steg mot VM på Matteo Darmians bekostnad.

På Old Trafford spelade Manchester Uniteds legender mot Barcelonas legender. I London spelades en välgörenhetsmatch för Grenfell med José Mourinho i mål.

Bailly imponerade i seger

Elfenbenskusten gjorde jobbet i VM-kvalet borta mot Gabon. En 3-0-seger blev det och ivorianerna behåller därmed förstaplatsen i gruppen.

Eric Bailly spelade hela matchen. Han blev varnad i slutet på första halvlek. Mer positivt var att han assisterade till Max Gradels 1-0-mål i början på andra halvlek. Bailly ska ha svarat för en utmärkt insats.

Elfenbenskusten har nu sju poäng på tre matcher. Förutom Gabon ingår Marocko och Mali i gruppen. Marocko är tvåa på fem poäng, efter 6-0 mot Mail i fredags.

Gruppvinnaren och endast gruppvinnaren går till VM. Mycket tyder på att Elfenbenskustens hemmamatch mot Marocko i november avgör vilka som tar VM-platsen.

De Gea mot VM, Darmian mot playoff

Spanien var klassen bättre än Italien i Madrid igår. Tack vare två mål av Isco och ett av Morata ordnade David de Geas lag en imponerande 3-0-seger.

De Gea vaktade givetvis det spanska målet och var givetvis stabil, även om han på intet sätt behövde leverera sitt livs insats för att hålla nollan.

Matteo Darmian gjorde 90 minuter som högerback för Italien. Enligt Whoscored.com var Darmian bäst i det italienska laget. Eller minst dålig kanske vi ska säga, då samtliga startande spanjorer fick bättre betyg.

Störst Unitedintresse givetvis situationen där De Gea räddar Belottis nick efter perfekt inlägg från Darmian. Ja, perfekt inlägg från Darmian! Landslagsspel bjuder verkligen på de konstigaste sakerna…

I och med segern är Spanien i praktiken VM-klara, medan det är lika praktiskt klart att Italien tar en playoffplats. Italien har förvisso bara tre poäng upp till Spanien då det återstår tre matcher men Spanien släpper inte det här.

Skön seger för Matic

Nemanja Matic och Serbien tog ett stort kliv mot VM via 3-0 mot Moldavien. Matic blev utbytt efter 76 minuter. Jag har inte sett några rapporter om skada, så förutsätter att det var ett taktiskt byte eller att förbundskaptenen helt enkelt ville vila sin bästa spelare.

Samtidigt tappade Irland poäng mot Georgien, vilket innebär att Serbien nu toppar gruppen två poäng före Irland. Nyckelmatch på tisdag, då Serbien reser till Irland.

Landslagsnotiser

Lee O’Connor spelade hela matchen när Irlands U19 vann med 2-1 mot Tjeckien i en träningsmatch. Ny match mot Tjeckien på måndag.

Largie Ramazani spelade 65 minuter när Belgiens U17 vann med 2-0 mot Rumänien i Polen. Båda målen när Ramazani hade lämnat planen. Därmed slutade Belgien trea i Syrenka Cup.

Ikväll potentiellt sex Unitedspelare i aktion för Holland (Blind, Fosu-Mensah), Sverige (Lindelöf), Belgien (Fellaini, Lukaku) och Frankrike (Pogba). Mest intressant givetvis att se om Timothy Fosu-Mensah får göra sin andra a-landskamp.

Phil Jones och övriga uttagna Unitedspelare medverkade på dagens engelska landslagsträning. Och det är givetvis alltid en nyhet när Jones är på landslagsuppdrag utan att vara skadad.

Marcus Rashford levererade assisten till Harry Kanes 4-0-mål mot Malta. Vilket vi berättade igår. Men här är assisten också i videoformat.

Oavgjort när legenderna vann

Manchester Uniteds legender spelade igår 2-2 mot Barcelona på Old Trafford. Då det var ett dubbelmöte och United hade 3-1 från matchen i Barcelona i bagaget vann United totalt. Ruud van Nistelrooy (på straff) och Danny Webber målade för United.

Målvakten Mourinho

I London spelades en välgörenhetsmatch för Grenfell. Det notabla i Unitedsynpunkt är att José Mourinho gjorde inhopp som målvakt. Mourinhos lag förlorade i slutändan på straffar. Mourinho var själv tvärsäker från straffpunkten men han var inte lika bra på att rädda straffar.