Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Huddersfield Town – Manchester United (röda vita rosen)

10:09

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Huddersfield Town. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Huddersfield Town – Manchester United 2-1 (2-0)

Premier League, omgång 9 • 2017-10-21, 16.00 • Kirklees Stadium, Huddersfield • publik: 24 426 • domare: Lee Mason


     (8) Tommy Smith
     (8) Anthony Martial
     (9) Christopher Schindler
 1-0 (28) Aaron Moy
 2-0 (33) Laurent Depoitre
     (60) Ashley Young
     (66) Aaron Moy
 2-1 (78) Marcus Rashford (Lukaku)
     (79) Danny Williams


Manchester United: De Gea; Valencia, Jones (Lindelöf 23), Smalling, Young; Matic, Herrera; Mata (Mkhitaryan 46), Lingard, Martial (Rashford 46); Lukaku
Avbytare: Romero, Blind, Darmian, McTominay

Huddersfield Town: Lössl; Löwe, Schindler, Zanka, Smith; Hogg, Williams; Ince (Malone 90+2), Mooy, Kachunga (Van La Parra 39); Depoitre (Mounié 70) 
Avbytare: Coleman, Sabiri, Cranie, Hadergjonaj

Mikael Österdahl | 18:32 Herrera: De hade mer passion

”De var mer aggressiva än oss, de spelade med mer passion,” säger Ander Herrera efter Uniteds förlust.

”Vi kom tillbaka i matchen bra, vi försökte spela sida till sida och hade några bra inlägg. Men när du ligger under med två mål mot ett så passionerat lag är det inte lätt att kvittera.”

Med de orden stänger vi den här matchdagsbloggen. Snackisarna är ute, läs dem!

Mikael Österdahl | 18:19 Mourinho: Bästa laget vann

José Mourinho var mycket besviken när han pratade med teve efter Uniteds förlust. Han tycker att Huddersfield förtjänade segern men han ville inte kritisera individuella spelare. Istället tycker han att laget som helhet var dåligt.

”Vi förtjänade [förlusten]. Laget som ville det mer, som ville jobba mer, som ville tävla mer, som ville vara mer aggressiva vann. Så när det bästa laget vinner är det inget att säga.”

Varför ville de mer? ”Jag vet inte. Och jag kommer inte att kritisera mina spelare hos dig. Jag måste analysera det med dem och om jag måste kritisera gör jag det till dem. Jag vill vara så ärlig och pragmatisk som möjligt och säga att för mig vann det bästa laget.”

Blev du överraskad över lagets inställning? ”Ja, det överraskade mig. Jag förväntade mig inte det. Men realiteten är att laget som startar med känslor, intensitet, vilja, laget som spelade sitt livs match var laget som vann. Så vi förtjänade inte mer.

”Kanske i andra halvlek hade vi kontroll. Vi spelade mot ett lag och en stor vind. Vi ville lite mer, kanske kunde vi ha fått oavgjort men ärligt talat tycker jag att vi förtjänade förlusten.”

Är du besviken? ”Givetvis är jag besviken. Men verkligheten är att de var starkare än oss. Så jag föredrar att vara i fred med fotboll och att vara i fred med fotboll är när det bästa laget vinner.”

Ni gjorde misstag… ”Misstag, ja. Men misstagen kan inte isoleras från kontexten. Och kontexten i första halvlek var att dörren öppnades för misstag. Jag skulle vara orättvis om jag pekade finger på spelarna som gjorde de individuella misstagen som ledde till mål.

”Jag skulle antagligen göra det om det var isolerat från kontexten i ett fantastiskt lag. Men det var en konsekvens av vad vi var i första halvlek. Ett dåligt lag förtjänar att straffas.”

Oroas du av den här förlusten? ”När du har en sådan negativ match är du oroad. Jag vill tänka positivt och tänka att spelarna kommer att lära sig något. Jag vill att vi ska bli bättre dag för dag. Jag gillar inte att säga att vi lär oss av förluster.

”Om jag spelar en träningsmatch med samma attityd som idag skulle jag inte vara glad, så föreställ dig hur det är idag. Det bästa laget vann.”

Mikael Österdahl | 18:00 Huddersfield – United 2-1

Nej, Manchester United kunde inte vända underläge till seger den här gången heller. Marcus Rashford reducerade förvisso på nick, efter ett briljant förarbete av att Romelu Lukaku. Men det var i stort sett det United hade.

United flyttade förstås upp i slutet av matchen men det var inte många målchanser som laget skakade fram. Nio avslut totalt och bara tre på mål säger det mesta om hur det såg ut.

Säsongens första ligaförlust är därmed ett faktum. Jag skulle väl inte påstå att Huddersfield förtjänade segern men United förtjänade förlusten.

Mikael Österdahl | 16:58 Halvtidstankar

  • Det är väl högst troligt att vi i maj ser tillbaka på det här som säsongens sämsta halvlek. För det här är verkligen bedrövligt. På alla håll och kanter.
  • Allt rasar när Phil Jones glaskropp inte längre vill spela fotboll.
  • Victor Lindelöf kommer givetvis få mest skäll och det kan han inte säga så mycket om. Agerandet före Huddersfield 1-0-mål är dåligt. Agerandet före 2-0 är inte acceptabelt någonstans.

  • Men det är ju inte bara Lindelöf som ska ha skit. Juan Mata är direkt patetisk före 1-0. Först en usel bollmottagning, sedan är han för vek i duellen, därefter är han för svag för att dra ner sin motståndare och slutligen är han inte tillräckligt engagerad i hemjobbet.
  • Det är snart andra halvlek så jag hinner inte gå igenom all nödvändig spelarkritik. Men David de Gea, Ashley Young och Antonio Valencia kommer undan utan att skämmas.
Mikael Österdahl | 15:58 Tid för match

Någon minut till avspark. Huddersfield ska krossas och tre nya poäng ska bärgas.

UTFR!

Mikael Österdahl | 15:46 Mourinho: Fräscha ben och intensitet

Fräscha ben och intensitet är vad José Mourinho vill åstadkomma med förändringarna i startelvan.

”Fyra förändringar för att försöka ge oss fräscha ben och intensitet. Vi har erfarenhet och vår motivation är att försöka vinna matchen,” säger Mourinho.

Mikael Österdahl | 15:38 Senast det begav sig

Manchester United har inte spelat fotboll i Huddersfield sedan 1971. Den gången vann United med 3-0 efter varsitt mål av legenderna George Best, Bobby Charlton och Denis Law. Alla målen i andra halvlek.

Det var faktiskt sista gången som Law, Best och Charlton gjorde mål i samma match. Idag står de staty utanför Old Trafford.

Senaste mötet med Huddersfield var på Old Trafford i mars 1972. Då vann United med 2-0. George Best och Ian Storey-Moore gjorde målen.

Mikael Österdahl | 15:31 Storseger för juniorerna

Uniteds juniorer vann stort mot Middlesbrough. För andra matchen i rad sköt juniorerna sex mål. Lee O’Connor och Nishan Burkart gjorde två mål var och Aidan Barlow och Dylan Levitt skrev också in sig i målprotokollet. Middlesbrough gjorde två, därmed alltså 6-2 till United.

I Premier League vann Chelsea med 4-2 mot Watford, i en match där Watford faktiskt var det bättre laget. Watford tog ledningen i andra halvlek och Richarlison hade jätteläge för att göra 3-1. Då Watford inte utnyttjade chanserna passade Chelsea istället på att vinna matchen.

Resultatet till trots är det Watford som imponerar.

Mikael Österdahl | 15:13 Mata eller Lingard centralt?

Den omedelbara frågan när Uniteds startelva presenteras är om det blir Jesse Lingard eller Juan Mata som tar den centrala positionen i trion bakom Romelu Lukaku. Henrikh Mkhitaryan brukar ju spela där.

Många förespråkar Mata i en central position men José Mourinho tycks inte dela den åsikten. Istället har han som regel använt Mata i en roll till höger. Det skulle i så fall bädda för Lingard centralt.

Inte för att jag skulle utesluta att Lingard tar högerkanten, med Mata centralt.

Marcus Rashford har haft skadeproblem på slutet, vilket kan förklara hans position på bänken. Tydligt är ändå att Mourinho inte är ivrig att matcha Rashford, Anthony Martial och Lukaku tillsammans.

Defensivt är det inte mycket att orda om. Victor Lindelöf får fortsätta att vänta på första Premier League-starten. Ashley Young framstår samtidigt i allt större utsträckning som förstaval på vänsterbacken.

Mikael Österdahl | 15:03 Huddersfields elva

Huddersfield har också producerat en startelva. Tre förändringar jämfört med senast, då Mooy, Löwe och Williams går in i laget.

Mikael Österdahl | 15:00 Startelvan officiell

Startelvan ser ut exakt som det spekulerades i. Henrikh Mkhitaryan är alltså bänkad, vilket betyder att Jesse Lingard gör sin första ligastart för säsongen. Det är ju fysiskt omöjligt för Anthony Martial och Marcus Rashford att båda starta i samma match.

Att notera är att United anlände sent till Huddersfield, på grund av trafikproblem.

Mikael Österdahl | 14:43 Lingard och Martial

Det spekuleras i att Jesse Lingard, Anthony Martial och Juan Mata idag är trion bakom Romelu Lukaku. I backlinjen går Ashley Young och Phil Jones in.

Definitiva besked om knappa dryga kvarten.

Mikael Österdahl | 14:29 Halvtidsledning för juniorerna

Chelsea gick mot en oväntad pausledning i hemmamatchen mot Watford. På tilläggstid kunde Watford dock kvittera genom Doucouré.

Hemmalaget hade annars tagit en oväntad ledning, då Watford sov på en feldömd hörna. Chelsea upptäckte det och Pedro fick fritt skottläge.

I juniorlagsmatchen som vi inte får se leder United med 3-2 hemma mot Middlesbrough. Nishan Burkart har slagit till två gånger och Lee O’Connor en gång. Uppenbarligen en uppvisning i uselt försvarsspel i den där matchen, så vi får tacka MUTV för att vi slipper se eländet.

Mikael Österdahl | 13:34 Mkhitaryan på bänken

Henrikh Mkhitaryan följde med truppen till Huddersfield men han kommer inte att spela från start idag. Det rapporteras nu från flera journalister. Inga indikationer på att han ska vara skadad, istället ska han helt enkelt vara petad.

Matchen mellan Chelsea och Watford har precis sparkat igång. Även Uniteds juniorer har match nu, mot Middlesbrough. Tyvärr visas inte den matchen.

Mikael Österdahl | 13:08 Dream Day

Manchester United Foundation arrangerade igår sin Dream Day, då sjuka barn får chansen att träffa Unitedspelare.

Mikael Österdahl | 12:23 Mourinho om Bailly och Pogba

José Mourinho räknar med att Eric Bailly ska vara tillbaka i spel nästa vecka. Managern påstår sig däremot inte ha någon aning om när Paul Pogba kan göra comeback, ett uttalande som inte ens experterna i MUTV tror på.

Vet du när Pogba kommer tillbaka? ”Jag har ingen aning. Jag har ingen aning. Om ni frågar mig om jag tror att han kan spela nästa match i Premier League mot Tottenham vet jag inte. Jag säger inte nej till er och sedan spelar han och ni säger att jag ljög för er. Jag vet inte. Jag vet verkligen inte.

”Jag förväntar mig att Eric Bailly ska vara tillbaka nästa vecka.

”Jag kan inte säga något om Fellaini och Pogba, för jag har ingen aning.”

Pogba sköter sin rehabilitering i Florida.

”Ni måste fråga doktor McNally, han är ansvarig. Jag kontrollerar spelarna som är tillgängliga, inte spelarna som inte är tillgängliga.”

Mourinho pratade på den andra delen av gårdagens presskonferens. Detta går att se på Mutv.com.

Mikael Österdahl | 11:11 Lagnyheter

Henrikh Mkhitaryan syntes inte till när Manchester Uniteds spelare igår checkade in på Lowry Hotel. Det behöver inte betyda så mycket, då det bara är 19 spelare som rapporteras ha checkat in på hotellet. I vanliga fall tar José Mourinho med sig 20 spelare till matcherna, så Mkhitaryan kan mycket väl vara den 20:e.

José Mourinho sa också på gårdagens presskonferens att spelarna som var tillgängliga i onsdags är tillgängliga även idag.

Undantaget Mkhitaryans eventuella frånvaro inga överraskningar bland de tillgängliga spelarna.

Målvakter: De Gea, Romero, Pereira
Försvarare: Valencia, Lindelöf, Smalling, Darmian, Blind, Jones, Young, Tuanzebe
Mittfältare: McTominay, Herrera, Matic, Mata, Lingard
Anfallare: Martial, Rashford, Lukaku

Det är framför allt i backlinjen som Mourinho har spelare att laborera med. Om Phil Jones har gjort sig själv tillgänglig går han in i startelvan, troligen tillsammans med Chris Smalling. På ytterbacksplatserna bör det vara Antonio Valencia och Ashley Young den här gången.

Scott McTominay fick nytt kontrakt igår men att Mourinho skulle använda honom ser jag som uteslutet. Notera att Mourinho inte får fram en enda egenskap när han ska beskriva McTominay.

Daley Blind är heller ingen mittfältare i Mourinhos värld. Då återstår Ander Herrera, Nemanja Matic och ingen annan.

Offensivt bör Anthony Martial starta. Romelu Lukaku startar förstås också. Sen gissar jag att Juan Mata och Henrikh Mkhitaryan kompletterar elvan, även om Mkhitaryan förtjänar att petas.

Via Manchester Evening News.

Mikael Österdahl | 10:11 Röda vita rosen

Det var på mitten av 1400-talet som Manchester och Huddersfield kämpade i rosornas krig. Manchester piskade Huddersfield då. Sisådär 600 år senare är ska historien upprepas, den här gången på fotbollsplanen.

(Jaja, House of Lancaster var väl inte jättemycket Manchester och House of York sannolikt lika lite Huddersfield. Men då We All Hate Leeds Scum vägrar ta sig tillbaka till finrummet får vi hålla till godo med det lilla. Att detta inte på något sätt är den första matchen mellan United och Huddersfield, bara den första på 45 år, är detaljer som vi ignorerar.)

Det är inte så värst bra ställt med fotbollen i Yorkshire nu för tiden. Ja, Hull har varit uppe och bråkat men eftersom inte ens invånarna i Hull bryr sig om Hull så struntar vi i dem. Därmed får vi gå tillbaka till säsongen 2006/07 för att hitta en Yorkshirerepresentant i Premier League.

Att Huddersfield Town skulle bli klubben att upprätta Yorkshires heder hade ingen räknat med. Leeds, Sheffield Onsdag och det andra Sheffieldlaget har förstås större potential. Visst, på 1920-talet var Huddersfield bäst tre år i rad. Men det tvivlar jag på att det finns en enda person i Sverige som minns.

Så sent som säsongen 2003/04 var Huddersfield nere i fjärdedivisionen och harvade. Sedan millennieskiftet har de fler säsonger i tredjedivisionen än i andradivisionen. De har helt enkelt inte varit så värst bra i modern tid. Högstadivisionen? Jodå, där hälsade de på i ett par säsonger på 1970-talet.

(Ja, tydligen är Middlesbrough en del av Yorkshire, lärde jag mig när jag skulle faktan ovan. Men det struntar jag i. För Middlesbrough är ju en del av nordöst och ska packas ihop med Newcastle och Sunderland, inte med Leeds och Sheffield. Således konstateras att North Yorkshire inte tillhör Yorkshire.)

Jag har faktiskt varit i Huddersfield en gång. Det är inte alls långt från Manchester och arenan ligger föredömligt nära tågstationen. (Det minns jag, jag minns däremot inte vilka Huddersfield spelade mot när jag var där och definitivt inte hur det gick i matchen. Rätt säker på att domaren var kass, dock.). Rekommenderas!

Att det är så nära till Huddersfield förklarar kanske det stora intresset för dagens match. Totalt 9689 Unitedsupportrar ansökte om biljett till dagens match. Nästa lika många som sökte om biljett till Liverpool och närmare tusen fler än som sökte biljett till Chelsea.

De allra flesta blev förstås utan biljett. Senare idag kan de åtminstone trösta sig med en Unitedseger, förutsätter jag.

Huddersfield har fyra förluster och noll segrar på de sex senaste. De har förlorat mot West Ham, Crystal Palace och Swansea, tre värdelösa lag. Dessutom har Huddersfield en massa skador. Så det här ska bara kunna sluta på ett sätt.

Efter Liverpool och Benfica är det tid för gladfotbollen att återvända. Tottenham vann med 4-0 i Huddersfield och något liknande ska United ha med sig hem för att det ska bli godkänt.