U18: Manchester United – Middlesbrough 6-2

Uniteds U18-lag gjorde sex mÃ¥l för andra ligamatchen i följd när Middlesbrough besegrades med 6-2. Nishan Burkart och Lee O’Connor gjorde tvÃ¥ mÃ¥l vardera medan Aidan Barlow och Dylan Levitt ocksÃ¥ hamnade i mÃ¥lprotokollet.

United visade ingen som helst baksmälla efter veckans insats i Youth League och gjorde Ã¥terigen sex mÃ¥l i en ligamatch. Det började dock inte särskilt bra, Middlesbrough tog nämligen ledningen i matchen efter 13 minuters spel. United behövde dock inte vänta länge pÃ¥ kvitteringen, tre minuter senare slog Burkart till med ett inlägg och pÃ¥ bortre stolpen dök Lee O’Connor upp, som för dagen spelade ytterback. Burkart satte sedan själv 2-1 efter en halvtimmes spel innan Middlesbrough kunde kvittera nÃ¥gra minuter senare. Burkart ville dock inte vara sämre och bara minuten senare Ã¥tertog United ledningen, vilket innebar tvÃ¥ mÃ¥l och en assist för anfallaren i den första halvleken.

Den andra halvleken sÃ¥g ut att gÃ¥ i ett lugnare tempo, det dröjde ända till den 73:e minuten innan nästa mÃ¥l kom. Aidan Barlow tog en kort hörna, fick tillbaka bollen och slog ett fantastiskt inlägg som gick igenom alla och ställde mÃ¥lvakten. Drygt tio minuter senare kom femman när Dylan Levitt, efter ett vackert anfall, kom med fart in i straffomrÃ¥det och kunde dribbla förbi sin försvarare och placera in bollen i nät. Spiken i kistan kom sedan i den 90:e matchminuten, Ã¥terigen ett snyggt anfall som startade med högerbacken Lee O’Connor och han avslutade sedan anfallet snyggt framspelad av Ramazani som stod för tvÃ¥ assist under sitt 15 minuters inhopp.

Ännu en mÃ¥lfest av U18 alltsÃ¥. Nishan Burkart fortsätter att göra mÃ¥l, Ã¥tta mÃ¥l pÃ¥ nio starter. En annan som fortsätter att göra poäng är Aidan Barlow, mittfältaren har nu sju mÃ¥l pÃ¥ kontot den här säsongen. Men mest noterbart var att Lee O’Connor stod för tvÃ¥ mÃ¥l, allt som oftast mittback men högerback för dagen. Det var hans fjärde mÃ¥l den här säsongen. Han har otroliga offensiva kvaliteter vilket gör att det ibland känns bortkastat när han spelar mittback även om han är bra i den positionen.

Segern innebär att United är uppe på en tredjeplats i tabellen, på samma poäng som Derby men en match mindre spelad. Leder gör Manchester city som dock åkte på sitt första poängtapp när man förlorade borta mot Everton.

Manchester United 6-2 (3-2)

Uniteds mÃ¥l: O’Connor (16, 90), Burkart (31, 35), Barlow (73), Levitt (82)
United: Fojticek; O’Connor, Dunne, Barrett, B. Williams; Baars (McGhee 68), Garner, Levitt, Barlow (Mellor 77); Greenwood (Ramazani 74); Burkart