Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vissa människor snackar för mycket, slappna av

Manchester United tog säsongens hittills bästa seger när Tottenham igår besegrades med 1-0 på Old Trafford. Inhopparen Anthony Martial blev matchhjälte då han reagerade snabbast på Romelu Lukakus skarvnick.

Gårdagens seger gör att United befäster andraplatsen i ligan. Avståndet till Manchester city är fortsatt fem poäng och tyvärr tvingas vi konstatera att city ser ruskigt stabila ut.

United gör igår en bra match mot ett bra lag. Samtidigt indikerar gårdagen att Tottenham verkligen är så beroende av Harry Kane som det har snackats om.

Manchester United saknar också spelare, framför allt Paul Pogba. Vi har ännu inte fått någon information om när Pogba kan vara tillbaka i spel. Men han kan inte komma tillbaka snart nog. Min känsla är att det för varje match som går blir tydligare hur mycket Pogba saknas. Någon match utan den bästa spelaren ska alla lag klara av – då brukar någon annan kunna kliva fram och överprestera – men det är svårare att göra det under längre tid.

Benfica väntar närmast i Champions League, en match som United bör vinna med förbundna ögon. Sedan är det Chelsea på bortaplan som sista match inför uppehållet. Gårdagens insats måste stärka United inför resan till London.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

“Jag gillar många prestationer oberoende av resultatet. Om resultatet är 0-0, om det är 1-1, hade mina känslor för spelarna varit desamma. De gav verkligen allting. Varje boll var som den viktigaste i deras liv. Koncentrationen var där, fokuset var där,” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

“Och vi kan inte glömma kvaliteten i laget som vi spelade mot.”

Vad sa du till Martial? “Samma position som Marcus. Men han är mer bekväm än Marcus på att droppa in mellan linjerna, på att ha bollen och driva den, inte bara anfalla ytor. Jag sa till honom att göra det.

“Men också att spela från Lukaku i djupet, mot tre mittbackar som är väldigt bra men tre mittbackar som i 60-70 minuter hade haft en väldigt tuff match, mot Lukaku och Rashford. Så han kommer in och okej, antagligen ett tursamt skott. Men han rör sig bra, viljan är bra. Målet är givetvis målet som ger oss två poäng mer än 0-0.”

Du höll fingret för munnen… “Vissa människor snackar för mycket. Lugna er. Slappna av, slappna av lite. Prata inte för mycket. Prata, prata, prata. Slappna av. Slappna av.”

Är det Einsteins du syftar på? “Ja, slappna av lite. Var inte så nervös, var inte så uppspelt. Lugna ner er lite. Slappna av.”

På en direkt fråga säger Mourinho att det inte var riktat mot motståndarbänken.

I MUTV passade Mourinho på att ifrågasätta Uniteds supportrar. Han tycker att Romelu Lukaku förtjänar mer uppskattning.

“Jag vill att supportrarna förklarar för mig varför de inte stöttar honom så mycket för han ger allting och jag tycker inte att det är rättvist när att göra mål eller att inte göra mål gör hela skillnaden. Jag tycker inte att det är rättvist alls. Så jag är lite besviken. Men inte på honom. Jag är väldigt nöjd med honom.”

Pochettino om matchen

Tottenhams manager Mauricio Pochettino sammanfattade också matchen på en presskonferens.

“Det är en stor besvikelse, en smärtsam förlust. Jag tycker att det var en jämn match. Att förlora på en situation vi borde ha löst på förhand är smärtsamt.”

Onsdagsmatch i ligacupen

Uniteds ligacupkvartsfinal borta mot Bristol City kommer att spelas onsdagen den 20 december med avspark 21.00. Matchen är en av två kvartsfinaler som Sky Sports valde ut för tevesändning i England.

Fortfarande oklart i januari

Spelschemat för januari skulle spikas i fredags, meddelade Premier League. Detta visade sig emellertid inte stämma. Fortfarande oklart när det definitivt beskedet kommer.

Och då ska vi förstås komma ihåg att besked ursprungligen skulle ha kommit den 12 oktober.

Martial bäst

Anthony Martial utsågs till Manchester Uniteds bästa spelare igår. Chris Smalling kan känna sig rånad.

Jones och De Gea om segern

Phil Jones och David de Gea sammanfattade Uniteds seger i MUTV.

Mer matchreaktion i matchdagsbloggen från igår.

Fortet Old Trafford

Efter 1-0 igår har United fortfarande hållit nollan i samtliga hemmamatcher i ligan den här säsongen. Det är United ensamma om i de fem största ligorna.

Överlag har José Mourinhos United verkligen blivit ett fantastiskt hemmalag. United har nu en svit på 36 matcher utan förlust på Old Trafford. Den här säsongen sju vinster på sju försök!

VVOVVOOVO
VVVVVVOVO
VVOVOOVVO
OVVVVVVVV

Länktips: Intervju med Berbatov

Ska ni inte göra något annat idag så ska ni läsa Andy Mittens intervju med Dimitar Berbatov. Om ni inte redan har gjort det. (Men då kan ni ju läsa den igen.)

Dimitar,
Berbatov,
One look at city and he said fuck off.

Så sjöng Manchester Uniteds supportrar när det begav sig.

“När United ville ha mig var det som att jag var en häst med skygglapparna på,” säger Berbatov. “Jag var inte intresserad av någon annan. city erbjöd mer pengar men deras lag var svagare och deras historia kunde inte konkurrera med United.”

Gomes världsmästare

Våra varmaste gratulationer till Angel Gomes och det engelska U17-landslaget som igår blev världsmästare. I finalen besegrades Spanien med 5-2, trots att Spanien gjorde de två första målen i matchen.

På ett personligt plan blev turneringen ingen succé för Gomes. Han fick begränsat med speltid, trots att han är lagkapten. Han blev helt utan speltid i kvartsfinalen och i semifinalen. I finalen fick han göra ett symboliskt inhopp vid ställningen 5-2. Notabelt då att de engelska spelarna skyndade sig att ge honom kaptensbindeln och att det var Gomes som fick lyfta pokalen.

Vi tar dock med oss att Gomes gjorde två mål i gruppspelet, bland annat en läcker frispark mot Chile.