Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martial månadens spelare och tillbaka i landslaget; Young uttagen; Evra sparkade supporter

Anthony Martial och Ashley Young gör en fin höst och belönas med en landslagsplats. Martial kammar dessutom hem priset som Manchester Uniteds bästa spelare i oktober.

Inga pris till Patrice Evra och José Mourinho dock, istället problem med rättvisan.

Kanté tveksam, Cahill inne, Moses ute

Chelseas manager Antonio Conte höll idag presskonferens inför matchen mellan Chelsea och Manchester United på söndag.

“Den här säsongen har vi problem. Vi har stora problem. För vi möter viktiga problem. Att lösa dessa problem är inte enkelt. Det är i det här läget du kan se om du är vinnare eller förlorare. Jag tycker att det är viktigt. När det är positivt är det enkelt för alla.”

Skadeläget: N’Golo Kanté närmar sig comeback och imorgon fattas beslut om han kan spela mot United. Gary Cahill kommer definitivt att spela mot United. Däremot är Victor Moses inte tillgänglig.

José Mourinho snackade redan igår upp matchen på en presskonferens. Mer från Mourinho väntas sent ikväll (och inte, som vi skrev igår, sent igår kväll).

Martial månadens spelare

Anthony Martial har utsetts till Manchester Uniteds bästa spelare i oktober. Nu ska han bara spela sig in i José Mourinhos startelva…

Martial tillbaka i landslaget

Det är inte bara Manchester Uniteds supportrar som har uppmärksammat Martials fina spel. Även Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har noterat att Martial är tillbaka på sin rätta nivå. Därmed är Martial tillbaka i det franska landslaget.

Träningsmatcher mot Wales och Tyskland väntar.

Martial är ensam Unitedspelare i den franska truppen. Paul Pogba är ju skadad.

Young tillbaka i England men Smalling petad

Även Ashley Young har spelat sig tillbaka in i landslaget. “Hans prestationer berättigar det,” säger Englands förbundskapten Gareth Southgate.

“Vi vill spela med vingbackar. Han har spelat väldigt bra för Manchester United. Generellt vill vi titta på yngre spelare men om en äldre spelare spelar bra ska vi inkludera honom.”

Däremot är Chris Smalling petad från landslaget. Southgate förklarar det med att han vill ha bollspelande mittbackar. Ett galet beslut tycker jag. Smalling är i sin bästa form sedan våren 2016 eller kanske hösten 2015 och borde rättmätigt ha utsetts till Uniteds bästa spelare i oktober.

Minst sagt märkligt hur det fungerar i det engelska landslaget. Smalling var genomgående bedrövlig förra säsongen men var hela tiden ett givet inslag i landslaget. Nu när Smalling har blivit bra igen så petas han.

Trots Smallings frånvaro får Young sällskap av flera lagkamrater i landslaget. Phil Jones, Jesse Lingard och Marcus Rashford tar alla plats. Träningsmatcher mot Tyskland och Brasilien väntar.

Lukaku får sällskap av Januzaj

På grund av skada ingen Marouane Fellaini i den belgiska landslagstruppen. Romelu Lukaku – som självklart är med – är dock inte ensam spelare med Unitedanknytning. Adnan Januzaj är nämligen tillbaka i truppen.

Nu betyder det inte nödvändigtvis att Januzaj är aktuell för VM-spel i sommar. Ungefär samtliga skadefria belgiska fotbollsspelare verkar ha fått plats i truppen.

Första U21-chansen för Tuanzebe

Axel Tuanzebe har för första gången tagits ut till det engelska U21-landslaget. Det var verkligen på tiden! Även Dean Henderson är med i truppen.

Pereira i U21-landslaget

Joel Pereira är givetvis med i Portugals U21-trupp.

Mourinho köper sig fri

José Mourinho var idag i Madrid på rättegång. Anledning är att han misstänks för skattebrott. Mourinho gjorde processen kort och betalade det som staten krävde, rapporterar ESPN.

“Det sades till mig att min skattesituation var helt laglig,” sa Mourinho i ett uttalande.

“Några år senare sades det till mig att en undersökning hade öppnats. De sa till mig att jag behövde betala en summa av X för att rätta till situationen.

“Jag svarade inte, jag argumenterade inte. Jag har betalat och signerat hos staten att jag definitivt är i enlighet och att fallet är avslutat. Det är därför jag är här, inget annat.”

Case closed? Kanske inte. Fler dagar i rätten kan vänta, då den spanska staten kan tänkas kräva Mourinho på mer pengar.

Evra sparkade supporter

Patrice Evra, som numer spelar för Olympique Marseille, blev igår utvisad före avspark då han sparkade en egen supporter.

Evra fördöms nu av sin egen klubb, rapporterar Guardian. Marseille fördömer också supportern som blev sparkad. Sannolikt har Evra en lång avstängning att vänta.

Fransmannen har, såvitt jag har sett, inte kommenterat händelsen.