Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones ut skadad men okej; Lukaku tvåmålsskytt; Evra avstängd och klubblös

Landslagsuppehållets första skada har drabbat Manchester United, då Phil Jones igår tvingades kliva av mot Tyskland. Efteråt rapporteras det ändå inte vara allvarligt.

I positivare nyheter noterar vi att Romelu Lukaku slog till med två mål och en assist.

Jones skadad men okej

Phil Jones startade igår för England mot Tyskland. Mitt i första halvlek tvingades han emellertid lämna planen med en lårskada.

Efter matchen kunde förbundskapten Gareth Southgate ändå ge lugnande besked: “Han ser okej ut, vi har undersökt honom. Det är något han har burit med sig men han verkar inte ha blivit sämre, så det är okej. Vi får se om Phil stannar hos oss.”

Onekligen sensationellt korkat att Jones startade matchen igår om det stämmer att han hade problem på förhand. United borde ha stoppat honom, England borde ha stoppat honom. Men framför allt borde han själv ha insett att han inte var i skick att spela i en meningslös träningsmatch. I såna här lägen är det enkelt att få för sig att Jones återkommande skadeproblem är självförvållade.

Matchen mot Tyskland, som spelades på Wembley, slutade mållös. Jones var ensam Unitedspelare i den engelska startelvan.

  • Marcus Rashford kom in efter en timme.
  • Även Jesse Lingard fick speltid, i form av ett meningslöst inhopp efter 86 minuter. Southgate lärde sig förmodligen massor av det.
  • Ashley Young blev kvar på bänken hela matchen. Detta trots att England använde sig av fyra olika vingbackar i matchen.

Lukaku Belgiens bästa målskytt

Romelu Lukaku har nätat igen! Igår slog han till med två mål då Belgien träningsspelade mot Mexiko. Vi ger också Lukaku en assist, Eden Hazard slog nämligen till på målvaktsretur efter skott av Lukaku.

Lukakus första mål kom då han, tämligen omedveten, styrde ett inlägg i mål. Hans andra mål kom då han höll sig framme på ett inspel från kanten.

Lukaku blev utbytt i slutskedet. Trots Unitedanfallarens fina prestation fick Belgien nöja sig med 3-3. Uppenbart är att Belgiens försvar inte klarar sig utan Marouane Fellaini på mittfältet.

I och med sina två mål igår är Lukaku nu delad etta som Belgiens bästa målskytt någonsin.

Lukaku har nu 30 landslagsmål på 63 landskamper. Eller 27 mål på 62 landskamper, om vi inte räknar matcher som Fifa underkänner. Men vi får väl gå på belgarnas räkning.

Lindelöf vann mot Darmian

Sverige skaffade sig ett bra utgångsläge i playoff till VM genom att vinna med 1-0 mot Italien. Segern var rättvis, nästan enkel, och sällan har det italienska landslaget varit så dåligt.

För att understryka hur illa ställt det är med Italien: Matteo Darmian tillhör lagets bästa spelare. Då Fotbollskanalen sätter betyg är Darmian en av tre italienare som får en trea i betyg, ingen var bättre. Darmian kunde ha fått en assist tidigt då han slog ett bra inlägg [sic!] men Belotti avslutade svagt. Det var också Darmian som hade Italiens bästa chans i matchen, då han drog ett hårt skott i stolpen.

Helt klart är att Darmian är bättre i landslaget än i United. Bättre i landslaget än i United är Victor Lindelöf också. Fotbollskanalen ger honom en fyra i betyg.

Både Darmian (vänster vingback) och Lindelöf (mittback) spelade hela matchen.

Mer Unitedintresse igår: På läktaren på Friends Arena satt både José Mourinho och Zlatan Ibrahimovic. Huruvida Mourinho var där för att studera Emil Forsberg ska vi låta vara osagt, men det viskades om det på Twitter.

U21-debut för Tuanzebe

Axel Tuanzebe fick igår göra sin debut i det engelska U21-landslaget. Han kom in efter 55 minuter i EM-kvalet borta mot Ukraina. Då ledde England med 1-0 och med Tuanzebe på planen förbättrade de det till 2-0.

Dean Henderson var med i truppen men fick inte plats i matchtruppen.

England kommer förstås att gå till EM. De har nu tretton poäng på fem matcher och har fem poängs försprång till Holland (Skottland är sex poäng bakom med en match till godo).

Landslagsnotiser

Antony Martial fick hoppa in efter 73 minuter när Frankrike vann med 2-0 mot Wales. Paul Pogba var på plats.

Regan Poole spelade hela matchen när Wales U21-landslag föll tungt med 4-0 hemma mot Bosnien-Hercegovina.

Joel Pereira vaktade det portugisiska målet i en 1-1-match borta mot Rumänien.

Wales (en match till godo) är fyra och Portugal (två matcher till godo) är femma i gruppen.

Dylan Levitt spelade hela matchen när Wales U19 förlorade med 2-1 mot Turkiet. Det verkar ha varit en stökig match, sju walesiska spelare, dock inte Levitt, blev varnade medan Turkiet tog fem varningar och en utvisning. I och med förlusten har Wales ingen chans att gå vidare.

Timothy Fosu-Mensah klev av efter att ha fått en smäll i Hollands landskamp i torsdags. Han verkar dock vara okej, att döma av hans Twitter.

United aktiverar optionsår

Manchester United aktiverar optionsåret i kontrakten för Daley Blind, Ander Herrera, Juan Mata och Ashley Young. Det rapporterar Telegraphs James Ducker. United ska dessutom redan ha aktiverat optionsåret på Luke Shaws kontrakt.

Ducker menar dock att framtiden är oviss för Blind, Mata, Young och Shaw. Att aktivera optionsåret handlar mer om att skydda tillgångarna. När det gäller Herrera ska United emellertid vara i samtal om ett nytt kontrakt.

Kontraktsförhandlingarna med Marouane Fellaini ska fortsatt inte ha nått någon lösning. Fellainis kontrakt löper ut efter den här säsongen.

Derby borta i FA Youth Cup

Den tredje omgången i FA Youth Cup lottades igår. För Manchester Uniteds del blev det en bortamatch mot Derby County. Matchen ska spelas senast den 17 december.

Samtidigt meddelas att juniorlagets träningsmatch mot Trafford har ställts in.

United minns döda soldater

Idag är det Armistice Day i England och som vanligt passar Manchester United på att minnas de Unitedspelare som har dött i krig.

I år har Mark Wylie på Uniteds museum grävt fram att Alfred Griffiths och Frederick Okoro också var kontrakterade av United. Mer om det på den officiella hemsidan.

Evra avstängd och klubblös

Igår fick Patrice Evra sitt straff för att han sparkade en supporter. Evra blir avstängd säsongen ut från Uefas klubblagsturneringar och han får dessutom böta 10 000 euro.

Samtidigt meddelar Olympique Marseille att klubben bryter kontraktet med Evra. Det ska vara en gemensam överenskommelse, säger den franska klubben.

Evra är därmed fri att signera för en ny klubb i januari.

Kommande landskamper

Sergio Romero, Indy Boonen, Nishan Burkart, Ethan Laird och Mason Greenwood startade alla för sina respektive landslag i matcher som pågår när jag skriver detta. Ikväll är det match för David de Gea. Imorgon är det så landslagsfritt.

Lördag 11 november:

  • 13.00: Belgien U19 – Makedonien U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Boonen]
  • 13.00: Schweiz U19 – Liechtenstein U19 (EM-kval, spelas i Makedonien) [Burkart]
  • 14.00: Ryssland – Argentina (träningsmatch) [Romero]
  • 14.00: England U17 – Ryssland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Garner, Greenwood, Laird]
  • 21.30: Spanien – Costa Rica (träningsmatch) [De Gea]

Landslagskollen: Matteo Darmian mot Victor Lindelöf