Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rojo gör comeback ikväll; Fellaini nobbar United; Lukaku slog målrekord; läcker assist av Martial

Romelu Lukaku slog igår målrekord för det belgiska landslaget. En annan belgare, Marouane Fellaini, kan lämna Manchester United på fri transfer i sommar.

Saknar du Manchester United? Orkar inte vänta till på lördag? Goda nyheter: Ikväll har reservlaget match. Slå på MUTV/Viaplay för att följa Uniteds match mot Athletic Bilbao i Premier League International Cup. Avspark 20.00.

Enligt Manchester Evening News har Marcos Rojo till argentinsk media sagt att han kommer att spela 45 minuter ikväll.

”Jag känner mig bra,” säger han. ”Hittills har jag inte haft några problem men att träna är inte samma som att spela match så jag kommer att spela 45 minuter [ikväll] för reserverna.”

A-lagscomebacken lär dröja ytterligare och Rojo har siktet inställt på matchen mot CSKA Moskva den 5 december.

”Om tre veckor har vi en Champions League-match och om allt går bra imorgon kan jag spela i den.”

Även Callum Gribbin hoppas göra comeback efter skadefrånvaro.

Fellaini nobbar United

Marouane Fellaini har nobbat ett kontraktsförslag från Manchester United, det rapporteras bland annat av Mirror, ESPN, BBC och Guardian idag.

United vill fortfarande att Fellaini ska stanna i klubben men det är en reell risk att han lämnar på fri transfer efter den här säsongen. Att United skulle sälja Fellaini i januari bedöms som uteslutet.

Då Fellainis kontrakt löper ut efter den här säsongen är han fri att förhandla med utländska klubbar i januari. Vi minns att Nemanja Vidic i mars 2014 skrev på för Inter när han fortfarande hade ett par månader kvar på kontraktet med United.

José Mourinho har uttryckt oro för att Fellaini ska lämna United.

Lukaku slog målrekord

Romelu Lukaku är nu den meste målskytten någonsin för Belgiens landslag. Igår gjorde han matchens enda mål då Belgien vann mot Japan. Tämligen omgående efter målet, i den 72:a matchminuten, blev han utbytt.

https://twitter.com/mufcgif/status/930548053915947008

Därmed har Lukaku gjort 31 mål på 65 landskamper.

Det har varit viss tveksamhet i frågan, då Fifa underkände Belgiens seger mot Luxemburg 2014, på grund av att Belgien gjorde för många byten. Lukaku slog till med ett hattrick i den matchen, som också var Adnan Januzajs landslagsdebut. Det belgiska förbundet räknar dock matchen och Lukakus mål, så då gör vi det också.

Målrekord i landslagen tillhör den moderna fotbollen. Bland annat är Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo och Lionel Messi bästa målskyttar för sina respektive länder. Att Lukaku slår det belgiska rekordet vid 24 års ålder är ändå anmärkningsvärt.

Läcker assist av Martial

Anthony Martial fick igår chansen från start när Frankrike spelade 2-2 mot Tyskland i Köln. Han tog onekligen vara på tillfället och hade stor lekstuga då han bjöd Alexandre Lacazette på öppet mål för matchens första mål.

Att Martial stärkte VM-aktierna kan vi därmed slå fast.

Nu väntar vi bara på att Martial ska få en självklar plats i Uniteds startelva. Hittills den här säsongen har han gjort mål eller assist var 58:e minut han har spelat.

Övriga landskamper

Det var inte bara Lukaku och Martial som var i aktion igår…

Marcus Rashford startade när England spelade 0-0 mot Brasilien på Wembley.
Jesse Lingard blev inbytt i slutet på första halvlek.
Ashley Young gjorde så sin första landskamp på många år, då han kom in i slutskedet.

Daley Blind spelade 87 minuter på Hollands mittfält i en 3-0-seger borta mot Rumänien. Memphis Depay gjorde matchens första mål.
Timothy Fosu-Mensah var oanvänd avbytare.

David de Gea släppte in tre mål när Spanien spelade 3-3 mot Ryssland i St Petersburg.

Sergio Romero var inte ombytt när Argentina förlorade med 4-2 mot Nigeria i Krasnodar.

Joel Pereira vaktade målet när Portugals U21 vann med 2-1 mot Schweiz i EM-kvalet. Statistiken visar att han gjorde fem räddningar. Portugal är nu trea i gruppen men de går upp i topp om de vinner sina hängmatcher.

Regan Poole var ånyo mittfältare för Wales U21, i en 0-0-match mot Rumänien. Wales är fyra i gruppen, på samma poäng som Portugal men med en match mer spelad.

Kieran O’Hara vaktade det irländska målet mot Norge i kvalet till U21-EM. Norge dominerade stort och O’Hara stod för flera fina räddningar. På tilläggstid kunde Norge dock avgöra matchen som slutade 2-1. Tung förlust för Irland, som fick se Tyskland ta över ledningen i gruppen.

Mason Greenwood assisterade till segermålet när Englands U17 vann med 2-1 mot Tyskland. Därmed vann England tre matcher av tre i träningsturneringen.
James Garner och Ethan Laird fick båda, precis som Greenwood, spela hela matchen.

Och med det stänger vi landslagsfönstret för den här gången. Nu är det landslagsfritt i tre månader, vilket tvivelsutan är den allra bästa perioden på året!