Spelarbetyg: Watford – Manchester United 2-4

Manchester United tog igår en skön bortaseger mot Watford. Segersiffrorna skrevs till 4-2 efter en i slutändan onödigt spännande match.

Via två fina mål av Ashley Young och ett av Anthony Martial sprang United ifrån till 3-0 i första halvlek. Med knappa kvarten kvar reducerade Watford på straff och sedan fick de 3-2 då United darrade. Ett solomål av Jesse Lingard återställde dock ordningen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dÃ¥lig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Kan inte göra något på målen. Har inte mycket annat att göra.

Victor Lindelöf: 7,5

Lindelöfs första halvlek var definitivt hans bästa som Unitedspelare och den rankas förmodligen högt bland alla halvlekar han gjort i karriären. Han läser spelet fantastiskt och bryter på så sätt många passningar. I tillägg är han överlägsen Richarlison i duellspelet och Lindelöf ståtar även med ett par vunna nickdueller. Efter paus är han inte lika självklar i sitt agerande utan att han för den saken göra några stora misstag. Men betyget hade varit ännu högre om vi bara hade bedömt första halvlek.

Chris Smalling: 7,5

Är den i trebackslinjen som håller jämnast nivå över 90 minuter. Vinner mycket boll och är på plats när det behövs.

Marcos Rojo: 5

Relativt sysslolös i första halvlek, då Watford framför allt anfaller på sin vänsterkant. Första halvtimmen i andra halvlek är han väldigt bra. Sedan skänker han bort en straff med ett huvudlöst agerande och det ger ett rejält avdrag på betyget.

Antonio Valencia: 6

Springer fram och tillbaka längs kanten utan att utmärka sig.

Paul Pogba: 7

Inledningsvis isolerad från matchen, vilket är ganska naturligt i den här formationen. Det är inte bra, för United är bättre när Pogba har bollen. Gör, som han nästan alltid gör, ett gäng fantastiska saker med bollen. Igår gör han också ett större defensivt arbete än vanligt.

Nemanja Matic: 5

Utbytt 54. Matic står för en riktigt svag inledning på matchen, där han slarvar både med och utan boll. Spelar upp sig efter hand men totalt sett är han underkänd. Det vi ändå kan säga till Matics fördel är att United blir sämre när Matic kliver av.

Ashley Young: 8

2 mål. I samma stund som frisparken sitter i krysset har Young i praktiken säkrat priset som matchens lirare. Tror nästan att vi får gå tillbaka till Ronaldos dagar för att hitta ett bättre frisparksmål av en Unitedspelare. Prestationen för 1-0 är dock hans riktiga höjdpunkt i matchen. Högklassigt agerande och effektivt matchavgörande. Fortsätter att leverera offensivt, men han går bort sig defensivt ibland.

Jesse Lingard: 7,5

Utbytt 88. 1 mÃ¥l, 1 assist. Jag var knappast ensam om att tänka ”nu blir det mÃ¥l!” när Lingard fick bollen av Herrera. Verkligen ett sensationellt mÃ¥l. FÃ¥r en assist för en egentligen ganska slarvig passning men sett till hela matchen förtjänar han assisten. Jobbar bra och är pÃ¥ nÃ¥got sätt för det mesta involverad när det blir farligt. Ska förstÃ¥s sätta 4-0 i slutet pÃ¥ första, men det är mer Gomes som gör det bra än Lingard som gör det dÃ¥ligt.

Anthony Martial: 7

Utbytt 65. 1 mÃ¥l. SÃ¥ säker, sÃ¥ säker när han sätter 3-0. Hotar ständigt med sina kvicka fötter och jag vidhÃ¥ller att han är Uniteds klart bästa offensiva spelare (förutsatt att Pogba inte räknas som en offensiv spelare). Fortfarande har Martial en del att lära och den fina kontringen i andra halvlek mÃ¥ste han förvalta bättre.

Romelu Lukaku: 5

1 assist. Lukaku gör det bra under mitten av matchen, med assisten till 2-0 och ett par tunga skott (bland annat där Lingard ska sätta 4-0) efter bra aktioner. I slutet pÃ¥ matchen är han dock ett stort problem för United med bolltapp efter bolltapp. Missen när han närmast fÃ¥r öppet mÃ¥l av Rashford är inte okej och illustrerar verkligen en anfallare som inte har självförtroendet pÃ¥ topp.